Izjemne hitrosti ter enostavna uporaba – je optika res najboljša izbira?

Internet v sodobnem življenju igra zelo pomembno vlogo, saj nam omogoča hiter ter nemoten dostop do vseh vrst vsebin in informacij. Predstavlja sredstvo ter orodje za dosego novih znanj, pa tudi odlično razvedrilo za vse generacije. Dostop do interneta je dandanes omogočen skorajda vsepovsod. Na voljo je veliko ponudnikov, med katerimi pa je včasih težko izbirati, saj na prvi pogled svojim uporabnikom nudijo zelo podobne storitve, ki pa se med seboj razlikujejo le v ceni. Podjetje T-2 svojim strankam ponuja zelo ugodne cene za vse vrste internetnih storitev.

internet kava

Nedvomno je eno izmed prvih vprašanj, ki se nam poraja ob izbiri ponudnika, hitrost interneta. Na tem mestu je potrebno izpostaviti optično omrežje, saj omogoča izjemne hitrosti prenosa vsebin. Vsekakor vsebine na spletu postajajo vedno bolj obsežne ter zahtevne, zato je vedno dobro izbrati hitrejšo povezavo. Izbira optike nam omogoča bolj udobno in stabilno uporabo internetnega omrežja. Seveda lahko na podlagi lastnih potreb izberemo paket, ki ustreza našim željam. T-2 internet predstavlja odlično in ugodno izbiro za vse vrste uporabnikov, saj so na voljo različne hitrosti in zmogljivosti. V naročniškem paketu so vključene tudi druge storitve ter neprestana podpora uporabnikom. Poleg mnogih storitev, ki nam pripadajo že ob sklenitvi naročniškega razmerja, se lahko uporabniki odločimo tudi za dodatne storitve, kot je razširitev poštnih predalov ter najem dodatnih, ter brezžični dostop do interneta.

Kako izbrati primeren paket?

Ker slaba povezava ter nizke hitrosti močno vplivajo na našo uporabniško izkušnjo, je pred izbiro paketa potreben razmislek. Kako pogosto uporabljamo internet? Kakšne navade imajo posamezni družinski člani? Katere aktivnosti najpogosteje izvajamo? Uporabniku, ki internet uporablja le za preverjanje elektronske pošte bo tako zadostovala že nižja hitrost, kot tistemu, ki pogosto igra spletne igre, prenaša večje datoteke, gleda filme in podobno. Pri izbiri ustrezne hitrosti vzemimo v obzir, da hkratna uporaba več družinskih članov naenkrat obremeni povezavo. Prav tako lahko tudi drugi dejavniki nekoliko oslabijo povezavo, zato je v vsakem primeru bolje izbrati višje hitrosti.

Dohodna hitrost povezave do 10 Mbit/s bo tako zadostovala najmanj zahtevnim uporabnikom, ki internet uporabljajo za preverjanje elektronske pošte ter ostalih nezahtevnih vsebin. Težave v hitri dostopnosti lahko povzroči hkratna uporaba več družinskih članov. Glede na sodobne potrebe po spletu, ki jih zvišujejo službene ter šolske obveznosti, je za večino navadnih uporabnikov izbira dohodne hitrosti od 15 do  50 Mbit/s najbolj optimalna izbira. Hitrosti, ki so večje od 50 ali celo 100 Mbit/s so primerni za večja gospodinjstva, kjer je v omrežje hkrati priključenih več naprav.

Preklopite na višjo hitrost ter doživite boljšo uporabniško izkušnjo

Prednosti visokih hitrosti je veliko. Med drugim nam bo hiter internet omogočil hitrejše odpiranje spletnih strani, hitrejše ogledovanje videoposnetkov ter ostalih multimedijskih vsebin, hitrejšo odjemalsko izkušnjo ter pošiljanje podatkov. Optični kabel odlikuje tudi boljša zanesljivost, saj so njegova vlakna bolj vzdržljiva in odporna na vremenske razmere ter električne motnje (v primerjavi z bakrenim kablom). Z uporabo tradicionalnega DSL ali Ethernet kabla, signal postaja šibkejši, če se odmikamo stran od vtičnice. Signalna moč optičnega kabla ne upada tako hitro. Še posebna prednost optike je v simetrični hitrosti prejemanja ter pošiljanja vsebin. To lahko še posebej prav pride organizacijam z več zaposlenimi, kjer je potrebno veliko vsebin tudi deliti z drugimi.

Edina slabost, ki jo lahko zasledimo pri optiki je ta, da ni dostopna vsepovsod. Kljub temu, da je optični internet dostopen že po širokem področju Slovenije, saj ponudnik T-2 omogoča prenos preko lastnega ter Telekomovega omrežja, je tudi uporaba DSL kabla še vedno mogoča in potrebna. Storitve DSL so tako dostopne tudi po manjših krajih v Sloveniji. Razvoj tehnoloških rešitev je omogočil tudi napredek tovrstnih tehnologij, zato je tudi tovrsten internet popolnoma konkurenčen ostalim  širokopasovnim dostopom.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*