Katera so najbolj butasta „izvirna“ darila?

Katera so najbolj butasta izvirna darila ve najbolje vsakdo od vas. To veste že po tem, ko dobite tako „izvirno darilo“, za katerega ne veste kaj bi z njim. Mogoče ga nekam pospravite in pozabite na njega, dokler ne ugotovite, da vam samo odžira prostor. Nekatera morda kar takoj zavržete. Nekateri pa taka darila celo spravijo z namenom, da jih bodo podarili naprej. Nekomu drugemu. Na ta način izvirna darila seveda ne pridobijo nič na svoji vrednosti. Do velike zadrege pa lahko pride, če si ne zabeležite od koga ste tako darilo dobili in mu ga čez nekaj časa nehote vrnete. Zelo izvirna darila, ni kaj…

izvirna darila maček

Ali si lahko medsebojno pomagamo?

Meni osebno je izvirna darila izredno težko najti. Pač nimam domišljije za to. Ljudje smo si seveda različni in nekaterim to z lahkoto uspeva. Zato ta druga druga skupina lahko  najbolje pomaga nam tako, da nam pove kaj sami običajno podarijo. To lahko naredite v okviru Facebook skupine Ideje za darila na https://www.facebook.com/groups/FotkarDarila/. Mi prvi, bomo vaša priporočila z veseljem sprejeli.

Pa 100% vem, da nimam težav najti izvirna darila samo jaz. Večkrat se namreč v pogovorih s prijatelji dotaknemo te teme. Seveda takrat, ko se bliža dogodek, ko bo treba ponovno izbrati izvirna darila. V mojih krogih sem že večkrat predlagal, da z darili prenehamo. Če že, da ženskam, kot znak pozornosti podarimo cvet (s tem ponavadi ne moreš zgrešiti). Največje darilo za mene je namreč že to, da se s prijatelji za nekaj časa dobimo. Ponavadi se vsi strinjajo s to idejo, vendar kot po čudežu do uresničitve te ideje nikoli ne pride.  Kot kaže, je v človeški naravi želja po obdarovanju in s tem, po razveselitvi drugih, zelo močna. Ja, ampak ne da se podarijo butasta izvirna darila.

Ko iščemo izvirna darila imamo na izbiro pravzaprav dve skupini daril. Uporabna darila in darila, ki bodo služila za okras. Če se odločimo za uporabnost, moramo človeka, za katerega izbiramo izvirna darila res dobro poznati. Vedeti moramo s čim se ukvarja, kaj so njegovi hobiji. Poleg tega bi bilo dobro vedeti tudi, česa nima. Še boljše pa, česa si želi. Seveda je to skoraj misija nemogoče, saj si dan danes marsikdo zelo hitro kupi tisto kar potrebuje. Oviro pa lahko predstavlja tudi sama cena izdelka, ki smo se jo namenili plačati za tovrstna izvirna darila, saj lahko ta zelo hitro preseže neko zamišljeno višino.

Pri tej kategoriji bomo najbolj zgrešili, če nekomu, ki nosi brado podarimo komplet za britje.

Za izvirna darila pa ne bodo najbolj primerni niti dodatki za kolo, če človek kolesa nima ali, če mu, neuporabljen že dalj časa, leži v kleti. Pa saj imate sliko, kaj mislim povedati, mar ne?

Pri okrasnih darilih je situacija podobna. Prav tako moramo za izvirna darila izbrati tisto, kaj je všeč obdarovancu in ne tisto, kar je morebiti všeč nam. Tudi v tem primeru lahko obdarovanca postavimo v sila neprijeten položaj. V stanovanjih sem videl že veliko primerov, ko že kar veš, da sodi nek predmet med „izvirna darila“, saj je  popolnoma izven konteksta glede na celotno dekorativno ureditev prostora. Stanovalci so ga pač “morali“ postaviti ali obesiti nekam na vidno mesto, saj si ne želijo užaliti tistega, ki jim je ta predmet podaril in je bil morda prepričan da sodi med izvirna darila.

Tako v primeru praktičnih, kot tudi okrasnih daril je bil morda vaš namen „opozoriti“ obdarovanca, da vam njegov način ali okus ni povšeči, ampak za to obstajajo tudi drugi načini, izvirna darila pa naj bi bila namenjena temu, da nekoga z njimi razveselimo.

Ali spada denar med izvirna darila, pa presodite sami…

 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*