Prenos v živo: Janez Janša prihaja na DobNa strani Preberite.si lahko v živo spremljate prihod Janeza Janše na Dob.

Gostilna Vojnović

Ob 16:00 se je v bližnji gostilne Vojnovič že zbrala večja skupina ljudi. Parkirišče gostilne je že popolnoma polno. Veliko je novinarjev in nekaj njihovih podpornikov. Imam pa občutek, da je tudi veliko firbcev.

Ura je 16:30. Na prizorišču se je zbralo že več kot 1000 ljudi. V veliki večini so to starejši ljudje. Ljudje so opremljeni z razno raznimi transparenti. V neposredni gostilne Vojnovič so postavili oder, kjer naj bi potekal program.

Na prizorišče so tudi začeli voziti avtobusi. Okolica gostilne Vojnovič je popolnoma zaparkirana.

Še pred pol ure je lilo kot iz škafa, sedaj pa se je razjasnilo in sije sonce.

Ura je 17:30 na prizorišču je po moji oceni zbrano več kot 2.000 ljudi. Med množico ljudi slišiš razno razne komentarje. En starejši gospod mi je povedal, da je na shod prišel zato, ker se bori proti socializmu. Povedal je, da se v socializmu ni živelo tako dobro, kot to želijo prikazati nekateri. Dodaja, da je socializem bil mogoče dober za lenuhe, vsekakor pa ne za delavne ljudi.

Udeleženci čakajo, da pride Janez Janša. Vmes pojejo in vzklikajo Janša Janša.

Nekaj je tudi takih, ki bi se radi tepli. Enega gospoda sem vprašal, če ga lahko slikam z transparentom. Rekel je da lahko. Potem pa je prišel en mlajši, verjetno je bil njegov sin in je z zastavo zamahnil proti meni, ter znorel kdo mi je dovolil slikati. Če jaz nebi odreagiral pametno in mu lepo povedal, da sem gospoda vprašal za dovoljenje, bi verjetno prišlo do pretepa.

Kučanova udba

En komentar

  1. Brez lenuhov ne bi bilo nobenega izzuma, ki lajša življenje. Daljinec je nastal, ker je bil nekdo prelen, da bi se ustal za vsako, ko je hotel menjati kanal. To je za tistega strica, ki ne razume razlike med idejo socializma in dejansko sposobnostjo ljudi, da ustvarijo pravično družbo. Brez socialne strpnosti, ki je čudovita stvar, čeprav jo materialisti poskušajo narediti slabo, bi na svetu vladalo le pravilo močnejšega. In verjetno bi se potem našel kakšen močan lenuh, ki bi mu bilo všeč, kar si je naredil recimo en delovni stric in bi mu to potem uzel.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*