Je Hitler pobegnil?

Sodobna tehnologija se je že mnogokrat spotaknila ob neizpodbitna dejstva zgodovine, ki so do takšnega trenutka veljala za eno in edino resnico. Po eni strani takšno početje razburja in jezi mnoge ljudi, ki so jim šla takšna zgodovinska dejstva na roko, po drugi strani pa imajo ostali prebivalci sveta možnost odkriti in odkrivati tančice zgodovine in tako bodisi videti neko situacijo v bolj realni luči, če seveda sploh lahko kaj označimo za »čisto resnico«.

adolf_hitler

Adolf Hitler tako naj ne bi umrl 30. aprila 1945, pač pa naj bi pobegnil v Argentino in tam mirno živel do svoje smrti.

Tretji rajh je tako aprila leta 1945 neizpodbitno čakal svoj bridek konec, Hitler pa se je med kaosom v Berlinu zatekel v svoj podzemni bunker. Glede na grozote, ki jih je storil, je lahko pomišljal le o predaji ali o samomoru. Do nedavnega je veljalo, da je Hitler storil samomor, a ponovna raziskovanja so stkala novo teorijo – Hitler je pobegnil.

Prva zanimivost je ta, da nihče ni videl kako se je Hitler ustrelil, njegovo truplo in truplo Eve Braun pa je bilo upepeljeno. Ne obstajajo nikakršne slike Hitlerjevega trupla, ki bi lahko zagotovo potrdile njegovo smrt. 1. maja 1945 so uradno razglasili Hitlerjevo smrt, 2. maja 1945 so v njegov bunker vdrli Rusi in zatrdili, da nikjer ni videti nobenega trupla. Še bolj zanimivo pa je to, da je Stalin vse do svoje smrti trdil, da je Hitler pobegnil.

Adolf Hitler

Leta 1968 je Ruska oblast spremenila svoje mnenje in potrdila, da je Hitler umrl v svojem bunkerju. Dolgo časa tudi niso razkrili, da so posmrtne ostanke pokopali v Magdeburgu v Nemčiji. Leta 1970 so Rusi te ostanke izkopali, jih zažgali, pepel pa stresli v reko.

Leta 1993 so Rusi ponovno trdili, da imajo fizične dokaze, ki potrjujejo Hitlerjevo smrt in so skriti nekje v Moskvi. Med temi dokazi naj bi se nahajal tudi kavč na katerem se je ustrelil Hitler in na njem naj bi bila Hitlerjeva kri. Med dokazi naj bi bila tudi kost Hitlerjeve čeljusti in del lobanje, ki ima strelno luknjo. Seveda teh dokazov ni bilo mogoče videti, saj so bili strogo zavarovani, poleg tega pa tudi nikoli niso bili preverjeni s strani moderne forenzične tehnologije.

Rusi so kasneje po dolgih pogajanjih odobrili testiranje dokazov arheologu Nicku Bellantoniju, a so mu za to namenili natanko eno uro časa.

Med ponovnim raziskovanjem Hitlerjeve smrti je bil zaslišan tudi Rochus Misch, ki je bil Hitlerjev varnostnik in je bil tedaj star 27 let, 30. aprila 1945 je bil v istem bunkerju kot Hitler. Povedal je, da je Hitler spraševal svojega zdravnika kateri način je najboljši, da se ubije. Ta mu je odvrnil, da naj vzame strup v kapsuli in se obenem tudi ustreli. Misch je povedal, da strela ni slišal in v isti sapi zatrdil, da pa so ga slišali ostali. Povedal je še, da je videl Hitlerjevo truplo in truplo njegove žene Eve Braun. Hitler naj bi sedel za mizo, njegova glava je bila naslonjena na mizo, Eva pa naj bi ležala na kavču. Njegovo pričanje ni bilo verodostojno, saj je skozi leta večkrat povedal različne zgodbe o Hitlerjevi smrti, tudi to, da je slišal strel.

Animacija Hitlerjevega bunkerja je pokazala, da so bile stene tako dobro zvočno izolirane, da zagotovo nihče od prisotnih ni mogel slišati strela, ki naj bi pokončal Hitlerja.

Hans D. Bauman dvomi o vseh teh pričevanjih, zato se je sam lotil tudi knjige Hitlerjeva usoda v kateri pojasnjuje, kako kontradiktorne so si izjave tistih, ki naj bi bili aprila 1945 skupaj s Hitlerjem v bunkerju pod Berlinom. Leta 1945 je, kot že omenjeno, Stalin povedal, da naj bi Hitler pobegnil v Španijo ali Argentino in to trdil do svoje smrti. Bauman z gotovostjo trdi, da Hitler ni umrl, temveč da je pobegnil in to pojasnjuje tudi v svoji knjigi.

Adolf Hitler

Hitler naj bi ukazal, da morajo njegovo truplo in truplo njegove žene Eve zažgati, saj se je paranoično bal, da bodo Rusi na okruten način na javnem mestu izpostavili njegovo mrtvo telo. Ker naj se trupli ne bi popolnoma zažgali, so ostanke pokopali zraven bunkerja. Ne dolgo zatem so Rusi našli te ostanke in posneli fotografijo trupla, ki naj bi dokazovala, da je Hitlerjevo. Tu je potrebno poudariti, da je tako kot kateri drugi politični veljak, Hitler uporabljal dvojnike in se na ta način zaščitil pred sovražniki. Tako je popolnoma mogoče, da se je eden izmed njih žrtvoval zanj.

Nekateri raziskovalci menijo, da naj bi Hitler pobegnil že pred 30. aprilom 1945, saj je nek nacistični pilot odletel iz Berlina 29. aprila takoj po tem, ko se je sestal s Hitlerjem. Odletel naj bi v Argentino.

Tudi FBI je preučeval in raziskoval govorice, ki so prihajale iz Argentine, a ker ni bilo nič takega ali nič pretresljivega so primer zaprli leta 1956.

Bunker v katerem naj bi svoje zadnje dni preživel Hitler, je bil uničen leta 1947.

Prej omenjeni Nick Bellantoni je testiral madeže krvi na kavču in kosti lobanje, ki so bile shranjene v Moskvi ter vzorce iz tal, kjer naj bi bilo upepeljeno Hitlerjevo truplo. Pri vzorcih iz tal ni bilo mogoče potrditi, da bi se tam kdaj nahajali človeški ostanki, ki bi lahko bili primerljivi z ostanki Hitlerjeve lobanje.

Pri preiskavi lobanje pa je Nick ugotovil kar nekaj presenetljivih in šokantnih podrobnosti. Šivi na lobanji, ki medsebojno povezujejo kosti lobanje so precej narazen. Ta razrahljanost šivov kaže, da je lobanja od mlajše osebe kot pa od Hitlerja, ki naj bi umrl v 56. letu starosti, njena starost je locirana na osebo, ki naj bi bila stara nekje med 20 in 40 let.
Še bolj šokantno odkritje pa je to, da je lobanja za odraslega moškega precej majhna in ne tako izrazita, robustna, kar nakazuje na to, da je lobanja od ženske in ne moškega.

DNK analiza je razkrila, da je vzorec krvi iz kavča pripadal moški osebi, a če je to res Hitlerjeva kri je nemogoče dokazati brez vzorca krvi od enega izmed Hitlerjevih sorodnikov, ki pa pri preiskavi niso želeli prisostvovati. Tako v tem primeru ostane le domneva, da kri pripada Hitlerju.

Kar zadeva DNK analize pri lobanji, pa je le-ta pokazala, da lobanja pripada osebi ženskega spola. Vprašanje, ki se nam potemtakem ob takšnem odkritju poraja je, kje so Hitlerjevi ostanki in ali je resnično pobegnil v Argentino?

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*