Kako prihraniti pri spletnih nakupih?

Že večkrat sem dobila vprašanje kako lahko prihranimo čim več denarja pri spletnih nakupih. Sama se vedno držim posebnih pravil glede spletnih nakupov, ki vam jih bom zaupala v prispevku.

spletno nakupovanje košarica

In sicer vedno preverim cene za isti izdelek v različnih trgovinah. Morda tega niti ne pomislite vendar se lahko cene razlikujejo za več deset evrov na izdelek. Za pregled ponudb si zato vedno vzemite čas. To ne pomeni, da si morate vzeti več dni časa pa vendar si morda le zapišite na list papirja vse trgovine ter cene izdelka in jih primerjajte med seboj.

Sama si vedno napišem cene v svojo excel tabelo ter nato primerjam cene po posameznih trgovinah. Poleg tega pa si zapišem tudi cene poštnine in odkupnine. Če nimate časa za to pa vedno vsaj v google napišite želeni izdelek ter si odprite prvih 10 linkov na prvi strani, ki vam jih google najde.

Nato pa med njimi poiščite najbolj ugodno ponudbo. Že dolgo ne velja več, da višja cena pomeni tudi višjo kvaliteto. Le pomislite, da ima vsak izdelek na prodajnih policah tudi do 90% višjo ceno od prvotne. Torej vsak od nas sam določi koliko je pripravljen za izdelek plačati.

Kar lahko vidite tudi ob razprodajah, ko so izdelki pogosto znižani na realne cene. Sama večkrat nakupujem izdelke, ki so znižani tudi za 90%. In verjemite mi, da zato niso nič slabši pogosto so še veliko boljši in bolj kvalitetni. Le pomislite kako ste jezni, če se vam pokvari izdelek za 200€, ki ste ga kupili po redni ceni ali če se vam pokvari isti izdelek za 20€. Pogosto sem imela probleme ravno z dražjimi izdelki, saj so me vsi prepričevali le v to, da dražji izdelek pomeni tudi, da je bolj kvaliteten.

Dober primer so tudi otroška oblačila. Našla sem spletno trgovino, ki ponuja svoja oblačila tudi po 90% ceneje samo zato, ker so lanska kolekcija. Kar lahko vidiš le na dodani etiketi, kjer piše mesec in leto. In na mojo srečo se starši, ki kupujejo v tisti trgovini takšnih oblačil izogibajo sama pa jih z velikim navdušenjem in z veseljem nakupujem. Saj dobim odlična in kvalitetna oblačila po noro ugodnih cenah. Na žalost pa v tej trgovini zadnje čase ni več veliko oblačil prejšnjih sezon. Vendar me to niti ne skrbi, saj sem že prej nakupila veliko oblačil za vnaprej. Vseeno pa upam, da bomo kmalu imeli spet odlične popuste.

Potem so tukaj še različne akcije s katerimi lahko prihranite še več. Na primer ob nakupu 2 znižanih oblačil prejmete še dodatni 20% popust. Vse takšne akcije objavljam tudi na svoji spletni strani www.izberimodro.si .

Da pa se vrnem k spletnim nakupom in kako z njimi prihranimo čim več. Kot drugo pravilo bi izpostavila, da ko izberete najugodnejši izdelek preverite še ceno dostave, saj se po spletnih trgovinah lahko zelo razlikuje.

Sama pogosto izberem trgovino, ki ponuja še brezplačno dostavo. V primeru, da je dostava brezplačna na primer pri nakupu nad 30€. Vi pa ste kupili izdelke za 25€ vam svetujem, da si rajši izberete še za 5€ izdelkov, kot pa plačilo poštnine v vrednosti 4€ ali več. Potem je dobro, da tudi preverite ali je potrebno še plačilo odkupnine ob plačilu ob povzetju ali ga poravna spletna trgovina. Na žalost le redke trgovine prej poravnajo znesek odkupnine za pakete. Zneski za odkupnino pa se lahko razlikujejo tudi po dostavnih službah. Pošta Slovenije ima znesek odkupnine 1,05€ (to pomeni plačilo položnice za nakazilo zneska).

Zato sama vedno, če trgovini zaupam, plačam znesek preko predračuna ter tako plačam le znesek provizije na svoji banki.

Morda niti ne pomislite vendar, če naročite 4 pakete na mesec je znesek provizije za eno leto 50,04€. Če pa opravite plačilo opravite preko predračuna in če je provizija na vaši banki npr. 0,25€ je to v enem letu 12€. Kar pomeni konkreten prihranek.

Nekatere banke pa imajo celo to opcijo, da ne zaračunajo provizije, če ima podjetje kjer ste prejeli predračun TRR pri isti banki, kot vi. Tako, da še dodatno prihranite. Če povzamem še koliko letno zapravite za stroške poštnine, če naročite 4 pakete na mesec s poštnino 5€ je to 240€ poštnine na leto. Zato sem zgoraj omenila, da je boljše, da si za ta znesek poštnine rajši izberete še en izdelek.

Moj nasvet je še, da je super, če se naročite na e-novičke vaših najljubših trgovin, saj tako vedno lahko izveste za najboljše popuste, brezplačne dostave ipd. Ter najdete še dodatne popuste in skrita darila ob nakupu.

Seveda pa so tudi nakupi na aliexpressu odlični za prihranek in zato tudi nasvete o tem in o mojih najboljših nakupih na aliexpressu najdete na moji spletni strani.

Moj nasvet je še, da s spletnimi nakupi ne pretiravajte in vedno razmislite ali izdelek res potrebujete. Če ga morda ne potrebujete takoj je boljše, da počakate na popuste in znižanja in ga takrat lahko kupite po zelo ugodni ceni.

Uporabljate pa tudi vse bone in kode za popuste, ki jih najdete na spletnih straneh ter tako prihranite še več. Sama pogosto tudi preverim izdelek v fizični trgovini in ga nato naročim preko spleta, saj so cene na spletu pogosto veliko nižje.

Na svoji spletni strani Izberi modro vedno izpostavim najboljše prihranke za svoje bralce zato vas vabim k spremljanju le-teh na FB strani ali v FB skupini Modro varčevanje  ter na moji spletni strani http://www.izberimodro.si/.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*