Kako se naučiti novih stvari na drugačen, inovativen način?

Nič novega vam ne ponujam. Vse kar vam ponujam že obstaja. Saj tudi sama to že ponujam celi dve leti. Vendar če še niste slišali zame, je to zato, ker niste vedeli, da vam ponujam nekaj drugačnega.

Vse skupaj se je začelo pred leti, ko sem tekmovala na kuharskem tekmovanju, kjer sem bila samo med prvimi desetimi, kolikor se spomnim na slabem šestem mestu. Ničesar presenetljivega. Ničesar s čemer se bi lahko hvalila. Vendar to mi je dalo malo drugačen pogled na vse skupaj, pa tudi sama sem se spoznala malo bolje s kuhanjem in sem ugotovila, da to pač ni tako slabo. Mladi znamo kuhati, če ravno želimo. Vendar je tudi veliko mladih, ki jih to ne zanima. Zakaj pa bi jih zanimalo, saj njihovi dohodki so dovolj veliki, da si lahko privoščijo kosilo, večerjo ali oboje skupaj kar v restavraciji. Vendar ti mladi so že druga zgodba.

učenje inovativno

No, saj tudi sama nisem od otroštva uživala v kuhanju, vendar sem šele kasneje v temu našla nek užitek in zadovoljstvo. Vendar kje je bistvo tega, kar vam želim ponuditi. V domači kuhinji. V kuhinji, pri vas doma. V domačem okolju s svojo družino, ki ji želite ponuditi kar največ in najboljše. V kuhinji, ki diši po domačnosti, po dobri hrani, po spominih na otroštvo. Predstavljajte si kuhinjo svoje babice, kjer diši po vaši najljubši hrani, ki jo pokličete iz spomina vsake toliko časa, vendar ne veste kako jo pripraviti. Žal tudi sama vam ne morem ponovno pričarati vaše najljubše hrane, lahko pa se skupaj približamo tem vonjem in okusom. Lahko pa si zamislite kako jed iz restavracije in razmislite o njej, zakaj vam je tako všeč. Vendar zakaj bi hodili na večerjo ven, če lahko večerja pride k vam na dom. In to še ni vse. Pripravo večerje združite z učenjem. Učenjem priprave jedi primerne za vse družinske člane. Vendar ste ravno samski. Nič zato. Tudi prijatelji so za nekatere najboljši družinski člani.

Ko sem bila otrok, sem opazovala babico pri kuhi, vendar me ni učila kuhanja, ker sem bila premlada pa tudi zanimalo me ni. Prav tako niti mami me ni naučila kuhati, ker ni imela časa, saj je hodila pozno iz službe. Torej vse, kar znam, sem se naučila sama, iz gledanja kuharskih oddaj in iz knjig. Nisem hodila v šolo kjer bi se naučila kuhanja. In tukaj je nekaj drugačnega v mojem delu. Sem samouk in se zavedam, kako težko se je naučiti kuhanja iz kuharic, ki so pisanje za kuharske strokovnjake, ne pa začetnike. Povem vam vse trike, ki sem se jih naučila do sedaj in to skozi skupno druženje v vaši kuhinji, kjer se počutite najbolj domače in prijetno. Ne skrbite, ne ponujam vam nobenih izdelkov za kuhanje, samo kuharsko doživetje, ki se ga boste spominjali še dolgo.

Torej kaj vam ponujam? Za ugodno ceno vam ponujam kuharsko delavnico pri vas doma za celo družino, kjer bomo pripravili jedi, ki jih boste lahko pozneje pripravili tudi sami. Na delavnico lahko povabite do skupno 10 ljudi, ki so vaši prijatelji, znanci ali sorodniki. Poleg odraslih pa so na delavnici več kot dobrodošli tudi vaši otroci, ki bodo dobili tudi priložnost ustvarjanja v kuhinji z njim prilagojenimi recepti sladkih jedi. Vendar to še ni vse. Jedi, ki jih bomo pripravili si lahko izberete sami, ali pa vam jaz pošljem ponudbo, pripravljeno samo za vas. Vse to samo za 20€/odraslo osebo za dve uri kuharskega ustvarjanja v vaši kuhinji in 10€ za otroka. Zato takoj pošljite sporočilo na kuhajmovsi@gmail.com ali pokličite na 041 933 064 (Klavdija) in si rezervirajte termin, saj akcija velja samo do konca maja.

Kaj pa če nimate družine in otrok? Ne skrbite, saj Dobra žlica ponuja kuharske delavnice za zaključene družbe in posameznike, kuharske delavnice za otroke, kuharske delavnice in kuhanje toplih obrokov za starejše osebe, pomoč in svetovanje pri nakupu živil, team building za manjša podjetja. Tudi če se najdete tu me lahko kontaktirate na kuhajmovsi@gmail.com  in se dogovorimo po vaših željah. Več o meni pa najdete na www.dobrazlica.si.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*