Kamp oprema za prijetno in udobno kampiranje

Nič ni lepšega kot dopust ali počitnice preživeti v naravi, skupaj s svojimi najdražjimi. Kaj vam je bolj všeč – hotelska soba s televizorjem, brezplačnim internetom, restavracijo in all inclusive ponudbo ali avtodom, šotor, avto prikolica, brez televizorja, brez interneta, preprosta kamp oprema oziroma oprema za kamp, sproti pripravljena hrana … In neskončno časa s svojimi?

kamp oprema šotor

Kampiranje je danes vsak dan bolj »in«. Ni lepšega kot s svojo družino, prijatelji ali pa samo z najdražjo osebo oditi nekam, kjer nam bo lepo. Brez novic o dogodkih po svetu in doma, brez večurnega surfanja po spletu. Vse, kar na kampiranju počneš, je, da daš svoje možgane na off in se stoodstotno posvetiš svojim najdražjim in uživanju v naravi.

Kaj moramo vedeti, preden se odločimo za kampiranje?

1. Kako bomo kampirali?
Lahko se odločimo za kampiranje z avtodomom, s prikolico ali pa v šotoru. Za kateri način se bomo odločili, je odvisno od naših želja, malo pa tudi od finančnih zmožnosti.

2. Kje bomo kampirali?
Se bomo odpravili na dopust v hribe ali na morje? Od tega je odvisno, kakšna kamp oprema nam bo prišla prav. Seveda moramo najti tudi primeren kamp, zato je dobro po spletu pogledati, kje so kampi, kakšne možnosti imajo, kakšne so cene …

3. Kaj moramo imeti za kampiranje?
Seveda je ena od pomembnih stvari tudi kamp oprema. Za kampiranje potrebujemo vrsto stvari, zato si je dobro pred nabavo napisati kar listek, da česa ne pozabimo. In se nato odpraviti k kakšnemu ponudniku kamping opreme, med katerimi naj omenimo trgovino z opremo za kampiranje Camp-ing Orehek v Domžalah. Pri njih dobite prav vse, kar potrebujete za dopust v naravi … Kamp oprema od A do Ž, bi lahko rekli.

Kaj zajema kamp oprema

Prvo, kar moramo izbrati, je seveda »bivališče« na našem kampiranju. Če se bomo določili za šotor, potem moramo izbrati ustrezen šotor. Upoštevati moramo, koliko nas bo letovalo, kje bomo letovali in kakšen »komfort« si želimo. In v skladu s tem izberemo šotor, ki jih je na trgu malo morje, vseh velikosti, oblik in barv in pa seveda različnih cen.

Lahko pa se odločimo za prikolico ali avtodom. To sta finančno dražji varianti, ampak nudita malo več udobja.

Pripravljati morate hrano

Poleg »bivališča« pa je potrebna še dobra kamp oprema. Od ustrezne posode za pripravo hrane, jedilnega pribora, posode za hranjenje. Ne smemo pozabiti tudi na hladilne torbe, ali pa si nabavimo kar mali hladilnik. Potrebovali bomo še poličke ali prostor za shranjevanje hrane. Ne pozabimo tudi na posodo za vodo, da jo bomo imeli pri roki in ne bo potrebno po vsako kapljico na pipo.

Da bomo lahko kosili v naravi, pod baldahinom ali pred šotorom, potrebujemo tudi mizo in stole. Najboljši za kampiranje so tisti iz umetne mase in zložljivi, da zavzamejo malo prostora.

Spanje

Za udobno spanje pod zvezdami je dobro imeti kakšno podlogo, da ne čutimo vsakega kamenčka pod sabo, za hladnejše noči pa dobro spalno vrečo. Drugače pa dober vzglavnik in kakšno odejico za pokriti se. Za nemoten spanec, brez brnenja okoli ušes in vedno neprijetnih pikov, si nabavimo še mrežo proti komarjem. Dobro nam bo prišla tudi kakšna svetilka in pa ročna svetilka, če nas preseneti kakšno nenavadno lomastenje.

Uživanje na plaži, aktivnosti …

Za uživanje v naravi, če smo na morju, bomo potrebovali še ležalne blazine za na plažo, mogoče kakšen senčnik ali manjši šotor za na plažo. Danes si lahko nabavimo tudi voziček za na plažo, sploh, če imamo majhne otroke, da nam ne bo potrebno vse krame nositi v rokah.

Če smo na letovanje s seboj vzeli kolesa, ali pa smo nemara na kampiranju z motorjem, nam bo prav prišlo tudi dobro pokrivalo za kolo oziroma motor, za zaščito pred soncem in dežjem.

Tisti, ki imate radi malo več udobja, si boste nabavili še potovalni tuš, tako da se boste lahko oprhali, kadar boste želeli in vam ne bo potrebno čakati v vrsti v umivalnici ali pred tušem na plaži.

In dodatki

Poleg naštetega je kamp oprema tudi tako imenovana dopolnilna oprema, ki je pri kampiranju tudi dobrodošla. Sem štejemo razne podaljške, adapterje, razne dodatke za cerade, elastike, napenjalce, dodatne objemke, vrv … In še kaj.

Skratka, kamp oprema zajema celo goro stvari, s katerimi si naše preživljanje časa v naravi lahko močno olajšamo in naredimo kar se da udobno. Res pa je, da je odvisno od nas, kako udobno kampiranje si želimo.

So ljudje, ki tudi v naravi želijo imeti vso možno razkošje in njihova kamp oprema bo zajemala tisoč in eno stvar, da bo le čimbolj udobno.

Drugim pa, ki jim je bistvo kampiranja čimbolj preprosto preživljanje časa, brez nepotrebnih civilizacijskih dobrin, bo kamp oprema zavzela le malo prostora, saj bo sestavljena le iz najnujnejših pripomočkov.

Izberite dobrega ponudnika

Torej, če se odločate za kampiranje, se odpravite v trgovino Camp-ing Orehek v Domžale. Pri njih vas čaka bogata kamp oprema, pri prodaji pa vam bodo tudi svetovali in pomagali pri izbiri. In to še ni vse, v podjetju Camp-ing tudi poskrbijo, da bo vaša kamp oprema vedno brezhibna, saj vam jo tudi servisirajo in popravijo, zakrpajo šotore, baldahine …

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*