Karmična diagnostika išče in odpravlja vzroke naših problemov, težav in bolezni

Mojca, po izobrazbi si sicer biblikotekarka, a te je nek notranji klic poklical na pot svetovalke na področju karmične diagnostike?

 V začetku študija sem se soočila z vprašanjem, kaj si sploh želim delati v življenju, ker sem čutila, da hočem delati tisto, kar mi leži in v čemer bi »se našla«. In že takrat se je iz mene izvil odgovor: pomagati ljudem, vendar nisem vedela, kako naj bi to delala, ker sem bila še sama izgubljena v svojih problemih. To je bil prvi klic, ki je v prihodnjih desetih letih venomer ostajal nekje v ozadju in me zbadal, naj nekaj naredim v zvezi s tem.

mojca karmična diagnostika

Kdaj si se prvič srečala s karmično diagnostiko in kaj te je k temu pripeljalo?

 S karmično diagnostiko sem se prvič srečala leta 2008 na delavnici Marjana Ogorevca. Takrat sem bila v osebni krizi, saj sem čutila, da sem zablokirana na vseh področjih življenja in nekega dne sem dobila občutek, naj grem na to delavnico. Kakšen dan prej se je pojavil podzavestni strah, za katerega danes vem, da je pomenil, da se pričenja konkretno delo na sebi, moj ego pa se je tega bal. Delali smo na različnih temah: starših, otrocih, službi in ostalih področjih, kar je predstavljalo prvi korak na moji poti dejanskega osvobajanja vse pridobljene teže, ki me je takrat bremenila.

Način dela sem takoj usvojila, saj mi je bil pisan na kožo. Imela sem občutek, da je to tisto, kar sem v vseh letih ukvarjanja z duhovnostjo, iskala, zato sem v naslednjih letih delala po Marjanovih knjigah in na osebnih težavah, ki so se mi pojavljale. Pred dvema letoma pa sem se vpisala v šolo karmične diagnostike, kjer so se mi začeli razvijati talenti, ki sem jih prinesla s sabo v zdajšnje življenje.

Karmična diagnostika je še dokaj nepoznan pojem in praksa med splošno javnostjo. Lahko razložiš za kaj gre?

Na kratko: gre za iskanje in odpravljanje vzrokov za naše probleme, težave in bolezni. Torej delujemo na samih vzrokih, ne pa samo na simptomih, ki se nam kažejo v življenju. Gremo v samo bistvo problema, ki so v resnici podzavestni vzorci, ki smo jih prejeli v otroštvu od staršev, v času nosečnosti od mame, morda smo jih prinesli s sabo iz prejšnjih življenj, lahko predelujemo težje vzorce svojih prednikov in podobno. Večkrat gre na primer za to, da splavljen otrok drži celotno družino v nekakšnem energetskem krču, in člani družine ne morejo delovati, kot bi si želeli. Ko vsakega člana postavimo na mesto, ki mu pripada v energetski matrici družine, se energije osvobodijo.

Kdo je tvoj učitelj, od kod prihaja karmična diagnostika?

Oče karmične diagnostike je ruski filozof Sergej Nikolajevič Lazarev, ki je na to temo napisal celo vrsto knjig. Prevodov njegovih knjig v slovenščini nimamo, najbližje so nam prevodi v srbski jezik. V Slovenijo je karmično diagnostiko pripeljal Marjan Ogorevc, jo dodatno oplemenitil z biorgonomijo in znanjem, ki ga je nabiral skozi leta, ter jo predal ljudem skozi svoje knjige, predavanja, delavnice in nenazadnje v šoli za bioterapevte.

Kaj so to karmični odnosi? Kaj ima karma dejansko opraviti s karmično diagnostiko, če sploh kaj?

Kar smo v preteklosti sejali, zdaj žanjemo; to je karma. Karma je vse tisto, kar se nam je zgodilo v preteklosti, do česar nismo imeli nevtralnega odnosa. Če situacije ne sprejmemo, to pomeni, da nanjo odreagiramo, v nas se zamrznejo čustva in prepričanja, to pa dalje vpliva na našo prihodnost. Karmična diagnostika išče prav te vzroke, travme, podzavestne vzorce. Torej tisto, česar nismo sprejeli, kjer smo se ujeli ali si na podlagi travm naredili podzavestne odvisnosti, agresije in podobno.

Ali lahko kot zdravilka karmično diagnostiko opravljaš tudi na sebi? Gre za kakšne posebne obrede, kretnje ali je to le pogovor?

Ja, diagnostiko opravljam tudi sama sebi. Najprej sem se učila delati na sebi in to znanje sem šele kasneje uporabila za prepoznavanje vzorcev pri drugih ljudeh. Gre za to, da vstopim v človekovo biopolje in pogledam, kje so energetske blokade. Ko to ugotovim, iz informacijskega nivoja preberem, zakaj je ta blokada nastala. Vzrokov za eno blokado, bolezen, težavo v odnosih itd. je lahko več, saj se naša duša pred utelesitvijo odloči, na katerih področjih želimo imeti večje učenje. Nanje nanizamo več vzrokov, da le-te težave obstanejo na svojem mestu tudi, če se nam zgodi, da kakšen od vzrokov naključno odpade. (smeh)

Pogledamo lahko biopolje posameznika, odnosa med dvema osebama, biopolje družine, živali, avtomobila itd. Zadeva je res široka in se jo da aplicirati na vsa področja življenja.

Kako nam karmična diagnostika lahko pomaga v življenju? Je potrebna dolgoročna terapija ali je dovolj ena?

Hvala za tole vprašanje, saj je res pomembno. Sama mislim, da v začetku, ko je človek ujet v mnoge vezi in podzavestne vzorce, potrebuje hitri preboj, ki ga dobi na terapiji. Kasneje pa je potrebno, da vsak sproti predeluje dogodke in vzorce, ki prihajajo na površje, saj s tem vzdržuje stanje, ki ga je pridobil na terapiji. S tem prevzamemo odgovornost sami zase in za svoje življenje. Seveda se v teh časih vsakomur kdaj zgodi, da se naenkat aktivira več problemov, ki jih sam ne zmore sproti predelati, takrat pa priporočam terapijo.

Mnogo zdraviteljev različnih praks velikokrat nosi posledice svoje pomoči drugim, saj poberejo in zvlečejo nase energije ostalih. Kako pomembno je to pri karmični diagnostiki? Imaš težave s tem?

Marjan Ogorevc pravi, da ne potrebuješ nobene zaščite, če si čist in energetsko povezan navzgor v univerzum in navzdol v Zemljo. S tem se popolnoma strinjam, ampak sama sem morala priti do tega stanja skozi prepoznavanje podzavestnih prepričanj, ki sem jih s sabo nosila še iz prejšnjih življenj. V več življenjih sem bila namreč zdravilka, vračica, šamanka. V enem od njih so me naučili zdravljenja ljudi na način, da nase prevzemam njihove bolezni in bremena. S tem sem jih pozdravila in jim olajšala življenje, sama pa  sem bolezni predelovala. To je bila moja začetna ovira, ki pa sem jo lahko prepoznala šele takrat, ko sem začela delati z ljudmi.

Obstajajo kakšna “pravila”, kako izvajaš terapijo ali vse počneš po notranjem občutku in te vodi neko védenje?

Za začetek najrajši vidim, da človek pride do mene s problemom, ne pa da me vpraša, naj ga skeniram in mu povem, kaj je narobe z njim, ker slednje zahteva neprimerno več energije in časa. Nato skozi pogovor skupaj prideva do nekaterih zaključkov. Včasih ljudje že med pogovorom ozavestijo nekatere stvari. Nato ga vodim skozi proces osvobajanja vzorcev, prepričanj, travm, morebitnih ujetih duš in podobnega. Ves čas z mano sodeluje moj vodnik in nekaj drugih pomočnikov, ki mi prinašajo informacije. Včasih se na koncu čudežno sestavi skupna slika za dva ali tri različne probleme, da sem še sama presenečena, kako je to možno. (smeh)

 

Karmična diagnostika pomaga odpreti marsikatera vrata
Karmična diagnostika pomaga odpreti marsikatera vrata

Ali se mora terapija izvajati v prisotnosti obeh oseb, ali to lahko počneš tudi na daljavo, kakor nekateri drugi zdravilci?

Dobro vprašanje. Terapije karmične diagnostike se zelo razlikujejo od energetskih terapij, npr. reikija ali reconnectiona, ki ga lahko delamo na daljavo brez sodelovanja stranke. Bistvo karmične diagnostike je ravno v tem, da človek sam ozavesti težavo in jo sam sprocesira. Jaz torej nič ne delam namesto drugega, samo vodim proces, energetsko podprem, kjer je potrebno, stranka pa je sama odgovorna za to, ali bo nekaj osvobodila iz sebe ali ne.

En komentar

  1. Mojca zadevo res obvlada, če si se pripravljen soočit sam s seboj ti bo pomagala do cilja, osvoboditve. Ni težko, je pa osvobajajoče, kot vsako novo rojstvo 🙂

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*