Ali se nakup kompatibilnih kartuš izplača?

Kartuše so izredno pomemben element tiskalnika, saj z njimi obarvamo list papirja in natisnemo določene dokumente. Brez kartuš iz tiskalnika izvlečemo zgolj prazen list.

Vsi vemo, da je nakup originalnih kartuš izredno draga zadeva, zato raje posega po nadomestnih kartušah. Ljudje velikokrat mislimo, da so le-te slabše kvalitete, kot tiste, ki so originalne. Vsekakor takšno mišljenje drži v večini primerih, a ne za nadomestne kartuše. Originalne kartuše so običajno dražje od nadomestnih, zato se nam velikokrat bolj izplača kupiti nov tiskalnik. Dejstvo je, da se obe vrste kartuš hitro izpraznijo, zato moramo zopet kupiti nove. Dolgoročno, nakup originalnih kartuš  predstavlja velik strošek, sploh če je tiskanje izredno pogosto.

kartuše barve

Odlična alternativa za cenejši tisk in prihranek denarja so kompatibilne kartuše ter tonerji. Slednji so ne samo cenejši, temveč tudi bolj ekonomični, okolju prijazni in enako kakovostni. Za ceno ene originalne kartuše, lahko prejmete kar tri kompatibilne kartuše, kar pa se izredno pozna v naši denarnici. So tudi bolj ekonomične, kar pomeni, da lahko natisnejo bistveno večje količine papirja, kot originalne. Kvaliteta tiska je enaka, saj proizvajalci tovrstnih kartuš pazijo na kakovost izdelave. Kompatibilne kartuše so okolju prijazne, saj jih je možno reciklirati.

Zakaj so kompatibilne kartuše cenejše in bolj kvalitetne?

Proizvajalci tonerjev in kartuš si na trgu izredno prizadevajo izboriti svoj tržni delež, zato jim je kvaliteta in obstojnost na prvem mestu. Prav tako je pri proizvajalcih kompatibilnih tonerjev velika konkurenca in veliko število ponaredkov. Na ta način postanejo bolj nevarni za ponudnike originalnih kartuš, saj tej ob enem tudi prodajalci in izdelovalci tiskalnikov. Torej ne glede na kaj kupite, v vsakem primeru nekdo zasluži – bodisi proizvajalec tiskalnika, bodisi ponudnik kompatibilnih kartuš.

Dejstvo je, da vsak uporabnik, ki poizkusi kompatibilno kartušo ugotovi, da se mu nakup izredno izplača. Glede na kakovost nadomestne kartuše, tonerja in cene je to najboljša izbira.

Se nakup kompatibilnih kartuš in tonerjev izplača?

Kot smo že prej omenili, se tovrsten nakup kartuš izredno izplača. V velikih primerih se bolj izplača, kot nakup originalnih kartuš ali celo novega tiskalnika. Na trgu je veliko ponudnikov in dobaviteljev, ki se ukvarjajo s tovrstno dejavnostjo. Med njimi so tudi takšni, ki jim uporaba cenenih, nekakovostnih in neekoloških izdelkov ne predstavlja težav. Nekateri izmed njih uporabljajo za polnjenje kartuš, celo nespremenljive sestavine. Da pri nakupu, ne bi naleteli na takšne in drugačne težave, se pozanimajte o samem proizvodu. Povprašajte po karakteristikah in proizvajalcu, saj si boste na ta način olajšali življenje in se rešili skrbi.

Cenene in nekakovostne kartuše lahko tudi poškodujejo tiskalnik! Da, prav ste slišali. Ponaredek ga lahko izredno poškoduje, proizvajalec tiskalnika pa vam ne bo priznal garancije.

Cena je eden izmed najbolj pomembnih dejavnikov pri nakupu kartuše. Vrednost same kartuše se velikokrat meri s številom strani, ki jih je zmožna natisniti. Dejstvo pa je tudi, da je kvaliteta tiska popolnoma enaka. Torej zakaj bi kupili nekaj, kar je dražje a ponuja popolnoma enake rezultate. Originalne kartuše namreč niso boljše zato, ker je njihova cena dražja, temveč zato ker uporabniku nudijo nekakšno garancijo oziroma zagotovilo. Če pomislimo malo bolje le-ta ne pomeni kaj dosti, sploh če tiskamo izredno pogostoA. Kakorkoli, kartuše se ob pogosti uporabi hitro izpraznijo, v nasprotnem primeru pa posušijo. Ni razloga, da bi zapravljali gore denarja za originalne kartuše in tonerje, če tudi kompatibilne lahko uporabljamo prav tako kvalitetno.

Na Kartuše.net imate široko izbiro kartuš in tonerjev. V svoji ponudbi imajo tako kompatibilne, kot originalne kartuše. Z njihovo pestro izbiro se boste lažje odločili za eno ali drugo opcijo, ki pa je popolnoma odvisna od vaših prepričanj. Vsekakor pa ne pozabite, da je prihranek denarja mogoč le z uporabo kompatibilnih kartuš in tonerjev.  

 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*