Kleparstvo poskrbi za varnost in kakovost vašega doma

Kleparstvo predstavlja vrsto gradbenih del, ki pomembno vplivajo na kakovost in varnost zgrajene nepremičnine. Prav to je tudi razlog, da morajo biti kleparska dela izvedena profesionalno in zgolj z najboljšimi materjali. Kvalitetno kleparstvo v prvi vrsti zahteva veliko strokovnega znanja in ekipo s praktičnimi izkušnjami. Gre namreč za dela, ki jih je v celoti potrebno prilagoditi posameznemu objektu ali specifičnosti situacije v kateri se sama dela izvajajo. V podjetju Kleparstvo Vrtačič d.o.o. se še kako dobro zavedajo odgovornosti, ki jo imajo, zato k vsakemu projektu pristopijo z veliko mero natančnosti in predanosti. Vsakemu naročniku kleparskih del predhodno tudi svetujejo glede izbire ustreznih materialov ter optimalnih rešitev, ki bodo vam in vaši nepremičnini dobro služile še vrsto let.

kleparstvo

Spoznajte kleparstvo

Kot smo omenili že na začetku, kleparstvo ni zgolj ena sama storitev, ampak gre za večjo skupino podpornih gradbenih del, ki so potrebna za celostno izgradnjo strehe nepremičnine. Dela izvaja strokovno usposobljen mojster, ki mu pravimo klepar, njegova glavna naloga pa je oblikovanje pločevine in njena kasnejša uporaba. Pločevina je kovina z odličnimi lastnostmi za oblikovanje. Ta je namreč zelo mehka in kot taka dovoljuje ustvarjanje zares vrhunskih izdelkov, kot so žlebovi, odtočne cevi, zunanje okenske police in drugi izdelki. S pomočjo pločevinastih lističev se lahko na primer oblikuje celo strešne naklone in pokriva ravne strehe.

Med kleparska dela sodijo:

  • montaža žlebov,
  • montaža odtočnih cevi,
  • montaža strešnih žlot in obrob,
  • pokrivanje frčad z ravno pločevino,
  • montaža snegobranov,
  • montaža strešnih oken in svetlobnih kupol.

Zavedati pa se je potrebno, da kleparska dela zahtevajo leta izkušenj, saj morajo biti izvedenaa popolno in brez napak. Klepar mora biti pri svojem delu izredno natančen, saj lahko v nasprotnem primeru pride do vrste napak, ki trajno poškodujejo ostale stavbne elemente, kot je na primer fasada. Zato bodite pri izbiri podjetja, ki bo za vas izvedel kleparska dela zelo previdni in se odločite za tistega ponudnika, ki je zanesljiv in profesionalen.

Kleparska dela: osnova za kakovostno in varno bivanje

Kleparstvo v prvi vrsti služi pravilni izgradnji kritine. Za katero pa vemo, da ključno prispeva k ustreznosti bivalnih pogojev hiše. Pa si poglejmo, zakaj so kakovostno izvedena kleparska dela tako zelo pomembna.

1. V boj z vlago

Verjetno ne obstaja gospodinjstvo, ki se vsaj enkrat v življenju ni soočilo z neprijetno vlago v svojem domu. Čeprav morda na videz nedolžna težava, pa je vdor vlage največja nevarnost za vaš dom. Zakaj? Ker povzroča razrast (tudi škodljive) plesni, katere popolna sanacija je skorajda nemogoča. Verjetno pa ste se vprašali, kako vam lahko v boju proti vlagi pomaga prav kleparstvo? Kleparji namreč izdelujejo tudi dimniške in strešne obrobe. Če so te izdelane in kasneje montirane na način, da se gradniki popolnoma prilegajo drug drugemu, s skorajda ničelno stopnjo napake, potem se voda ne bo mogla zadrževati pod strešniki. Posledično se pod kritino ne bo tvorila vlaga, ki bi lahko korak po korak načela intaktnost vaše nepremičnine. Opisano je tudi razlog, da za kleparske storitve vedno izberite kakovostnega izvajalca, ki ga po možnosti odlikujejo predhodni uspešni projekti.

streha

2. Varnost na prvem mestu

Eden izmed glavnih elementov, ki jih mora imeti vsaka strešna kritina je tudi strelovod, katerega naloga je varovanje hiše pred udarci strel. Ste vedeli, da mora pravilno postavljen strelovod slediti strogim zakonskim predpisom? Ti predpisujejo zahtevano razdaljo med gradniki, ki jo mora vzdrževati strelovod, brez večjih presekov in vnetljivih materialov. Kleparji pa izdelujeo tudi različne kovane zaščite proti pticam in lovilce nečistoč, ki so postali stalnica večine sodobno zasnovanih novogradenj.

3. Ključni element obnove ostrešij

Kleparstvo je nepogrešljiv element pri gradnji in obnovi ostrešja. Z njegovo pomočjo dosežemo popolno tesnost posameznega objekta. Večina ob omembi kleparstva pomisli na velike elemente, kot so žlebovi in cevi. Vendar pa to še zdaleč ni vse, kar označuje ta pojem. Kleparji so tako recimo odgovorni za izdelavo vseh manjših strešnih elementov, kot je kotliček, koleno ali nekateri ostali sistemi za nadzorovano odvajanje vode. Vsi našteti deli so nujno potrebni deli čisto vsake strešne enote.

Izberite preverjenega in zanesljivega izvajalca

Kleparstvo še zdaleč niso samo cevi, žlebovi in nekaj kovine – je mnogo več. Produkti, ki nastajajo pod izkušenimi rokami kleparjev namreč objekt nadgradijo in poskrbijo za varnost vas in vaše družine. Poleg tega pa kleparstvo pogosto postreže s pravimi pravcatimi mojstrovinami seveda, ki niso le funkcionalne narave. Gre za vrhunske estetske dodatke, ki so obvezni element vseh sodobno zasnovanih stavb.

Brez kakovostnih kleparskih del nepremičnina ne more biti funkcionalna in dobro služiti njenim prebivalcem – torej vam. Zato izberite ponudnika, ki bo svoje delo opravil zares brezhibno. Kleparstvo Vrtačič ima več desetletij izkušenj, v času svojega delovanja pa so pokrili na tisoče domov, ki še danes svojim lastnikom dobro služijo. Vaš dom je njihova odgovornost, zato se vsakemu projektu posvetijo v popolnosti in delo opravijo po najvišjih standardih. Kvalitetni materiali in izkušene roke kleparskih mojstrov so tisti ključni dejavniki, ki odločajo o kakovosti vašega bivanja. Zato izberite najboljše – ker si najboljše tudi zaslužite.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*