Napredna klima komora za podjetja

Napredna oprema, izdelana za koriščenje v laboratorijskih smereh, kot so medicina, bio tehnologija in farmacija, mora biti izdelana po standardih, da je zmožna za opravljanje številnih pomembnih preizkusov. Klima komora, ki združuje nepremagljivo homogenost vlage in temperature, je naprava, ki podpira in zagotavlja stabilnostne preizkuse z različnimi smernicami.

Poglejmo si, s katerimi in za kaj so te pomembne v različnih industrijah.

Klima komora

Prispevek, ki ga zagotavlja klima komora

Glede na pomembnost izdelanih preizkusov, ki se lahko izvaja v omenjenem produktu, se zagotavljajo različni sistemi in smernice. Začenši s sistemi, bi rekli, da na primer preizkus raznih živil in kozmetike v farmaciji, zagotavlja sistem uravnavanja temperature z zračnim plaščem, ki zagotavlja, da je notranjost, ki jo obsega klima komora, popolnoma izolirana od zunanje okolice.

To prinese naslednje prednosti:

 • vzorci se ne izsušijo zaradi izparilnika,
 • omogočeno je natančno in hitro uravnavanje temperature,
 • ni razvlaževanja in zaledenitve hladilne enote.

Obenem boste dobili izdelek, klima komora, ki ga opisuje najsodobnejša tehnologija v delovnem ozračju, kot je laboratorij, in pa naravnost neprekosljivo razmerje med zmogljivostjo in ceno.

Opevana vsebina, ki jo vsebuje klima komora

Po številnih povratnih informacijah, ki so prišle iz praktičnih izkušenj uporabnikov, so v naprave tudi vgradili številne naloge, ki delo olajšajo:

 • številne možnosti programiranja in dokumentiranja z vgrajenimi komunikacijskimi vmesniki, integriranim pomnilnikom ter programsko opremo AtmoCONTROL;
 • intuitivno, enostavno in patentirano upravljanje naprave, preko enega gumba in TFT barvnega zaslona, ki deluje na dotik;
 • naprava klima komora ima garancijo kar 3 leta in ima možnost podaljšanja tudi za 1 leto;
 • izdelane iz zelo kakovostnega nerjavečega jekla 1.4301, ki je korozijsko odporen ter enostaven za samo vzdrževanje;
 • moderna tehnologija, prilagojena za natančno ter homogeno upravljanje temperature, ki je neodvisno od polnitve in volumna same komore;
 • naprave so preizkušene in nosijo priznane oznake ter certifikate.

Klima komora se razlikuje glede na zmožnost dela, ki ga opravlja za izbrano smer. Vsaka je prilagojena razmeram in opravlja pomembno nalogo, držanje temperature in vlage v optimalnem okolju.

Smernice, ki zajemajo stabilnostne preizkuse

Predvsem poznana smernica, ki jo bomo danes predstavili, je ICH v vseh svojih preoblekah. Omenjeno smernico postavljamo v eno izmed treh vrhunskih komor za izvedbo stabilnostnih preizkusov. Ta termični prenos mraza in toplote v notranjosti zagotavlja zračni termični plašč, ki je prisoten na vseh štirih straneh komore.

Klima komora ponuja:

 • 3 modelne različice: ICH, ICH L in ICH C;
 • 3 različne velikosti: 108, 256 in 749 L;
 • digitalno uravnavanje vlaženja in razvlaževanja od 10 do 80 % rh;
 • dvojna vrata (nerjaveče jeklo in steklo) za preprečevanje kontaminacije oz. onesnaževanja, padca temperature in pregled nad dogajanjem skozi steklena vrata.

Modelne različice

Preizkusi, ki se dogajajo v ICH L komori, se v skladu z ICH Q1B opravljajo preko vira svetlobe, kot je fluorescentna luč s hladno belo svetlobo, ki jo obsega standardno svetilo D65, 6.500 K ter UV sevanje v spektralnem območju od 320 do 400 nm in svetilno intenzivnostjo nekje 8.000 Lux.

Naslednja je klima komora ICH C, v kateri se opravljajo preizkusi v atmosferi z nadzorovano koncentracijo CO2. V tej se odlično da testirati materiale za gradbeništvo ali celično biologijo, saj glede na uravnavanje temperature, vlage in CO2, z zahtevano nižjo temperaturo od okolice, zagotavlja odlične pogoje.

So pa za različne potrebe: navadna klima komora; s svetlobnim modulom ali z uravnavanjem CO2, primerni tudi različni modeli.

 • navadna: ICH110, 260 in 750
 • s svetlobo: ICH 110L, 260L in 750L
 • s CO2: ICH110C, 260C in 750C.

Glede na vaše potrebe v podjetju, si natančno preberite specifikacije posamezne in se na podlagi le-teh odločite za primerno izbiro.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*