Kopalniško pohištvo, ki vam bo pisano na kožo

V današnjem času imamo na voljo mnogo idej, kako urediti svojo kopalnico. Prostor uporabljamo vsak dan, zato je zelo pomembno, da bo res zasnovan tako, da se bomo v njej odlično počutili, hkrati pa bo tudi funkcionalna in estetsko dovršena.

Kopalniško pohištvo je tisto, s katerim lahko kopalnico naredimo čim bolj skladno s preostalim ambientom v našem domu. Mora pa biti trpežno zaradi vplivov vlage in toplote ter čim bolj enostavno za čiščenje.

kopalniško pohištvo modra

Bolj kot velikost kopalnice je pomembna premišljena postavitev elementov. Če je to dobro načrtovano, lahko izkoristimo vsak kotiček v kopalnici. Tako lahko shranimo vse svoje kopalniške pripomočke, brisače, kozmetiko, ličila in ostale malenkosti, hkrati pa dosežemo, da prostor vedno izgleda pospravljen in urejen. V takšni udobni in sproščujoči kopalnici boste z veseljem začeli nov dan in se zvečer prijetno sprostili.

Na voljo je bogata izbira priznanih znamk, kopalniško pohištvo je torej na voljo v različnih sestavih, barvah in oblikah. Zagotovo lahko vsak najde nekaj za svoj okus, ne glede na to, ali mu je všeč klasičen, eleganten ali pa moderen stil. Pri načrtovanju sanjske kopalnice vam je lahko v pomoč tudi, če se odločite za 3D izris, da boste videli, ali vam izbrano res ustreza.

Kaj spada med kopalniško pohištvo?

Nepogrešljiv kos pohištva je seveda kopalniški blok, to je kombinacija umivalnika, omarice, kjer je ta nameščen, in pa ogledala nad umivalnikom. Tak kopalniški sestav je lahko v ločenih delih ali pa v enem kosu. Na vrhu je lahko samo ogledalo, ali pa je to že del zgornje omarice. Na ta način lahko pridobite ogromno prostora za shranjevanje tudi nad umivalnikom, kar je po navadi precej priročno, še posebej v manjših kopalnicah.

Osnova vsake kopalnice so tudi stranišče ter tuš kabina ali kopalna kad.

Tuš kabine obstajajo v različnih izvedbah, od okroglih, polkrožnih, pravokotnih, lahko se odločite samo za pregradno steklo in vgradite kanaleto za odtekanje vode … Če pa imate dovolj prostora in si želite privoščiti razvajanje v lastnem domu, se odločite za kopalno kad. Tudi tu je na voljo ogromno različnih, od popolnoma klasičnih modelov, do takšnih z dodatnimi funkcijami, ki vaš vsakodnevni ritual naredijo še bolj prijeten.

Če imate prostor, lahko v kopalnico dodate še kakšno pohištvo – omarico, ki stoji samostojno ali pa jo pritrdite na steno. Tako pridobite še dodaten prostor za shranjevanje.

Skrb za kopalniško pohištvo

Obstaja kar nekaj materialov, ki so primerni za izdelavo kopalniškega pohištva, pa vendar je dobro vedeti, kako ga ohraniti čim dlje v dobrem stanju, da nam bo tako estetsko kot funkcionalno služilo dolgo časa.

  • Čeprav je v kopalnici veliko vlage, se prah vseeno nabira; vlaga ga celo veže nase. Takšne dele, kjer se to pogosto dogaja, je dobro vsake toliko časa obrisati s suho krpo.
  • Madeže ali luže čistil ter kozmetike sproti obrišite in očistite, saj se po daljšem času lahko zgodi, da se začne z določenih materialov luščiti zgornja plast.

Ali les sodi v kopalnico?

Kopalniško pohištvo je lahko izdelano tudi iz lesa, kar bo prostoru dalo poseben pridih domačnosti, je pa za to potrebno nekoliko več nege. Pri lesenem pohištvu je še posebej pomembno, da se madeže in vodo takoj obriše. Če je mogoče, naj ne bo neposredno izpostavljeno soncu, ker lahko sčasoma barva obledi. V kopalnici naj bo čim manj vlage, kar dosežete s tem, da po tuširanju prižgete ventilator, odprete okno in dobro prezračite kopalnico. Vsako prasko ponovno zaščitite z lakom. In nenazadnje, tako kot vsako kopalniško pohištvo, nikoli ne uporabljajte za čiščenje preveč agresivnih čistil.

Na tak način vam bo vaša kopalnica služila in vzbujala veselje še dolgo časa.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*