Kriptovalute in njihova uporabnost

Kriptovalute so svojo pot začele v letu 2008, ko je bil narejen prvi poskus prenosa vrednosti od enega uporabnika do drugega brez vmesnega posrednika, to je banke. 

Kot odgovor na gospodarsko krizo in upor proti bančnim elitam v letih 2007-2008 je namreč nastal Bitcoin, prva kriptovaluta na svetu, ki je svoj pohod začela leta 2009, vendar pa so za njega do leta 2013 vedeli le nekateri.

O kriptovaluti Bitcoin je v zadnjem času ogromno napisanega in povedanega.  Upravičeno. Podrl je vse možne rekorde v svoji rasti v manj kot letu dni. Je kdo to pričakoval v začetku leta? Samo največji vizionarji. Super, če ste bili med njimi.

A na tečajnici www.coinmarketcap.com je že preko 1.300 različnih kriptovalut, ki imajo vsaka svojo zgodbo, svoje ozadje in svoj »problem«, ki ga rešuje.

kriptovalute kovanec

Cena bitcoina je bila v začetku januarja 2017 okoli 972,00  USD, v novembru pa je narasla na preko 8.000 USD. 

Tržna kapitalizacija kriptovalute je na dan 1.1.2017 znašala cca. 18 milijard USD, na dan 23.11.2017 pa že 256.820.710.819 USD.

O kriptovalutah je v medijih čedalje več govora. Nekatere države so kriptovalute sprejele že kot legalno plačilno sredstvo, z njihovo uporabo in namenom se je seznanil tudi Evropski parlament. 

Kaj pa v Sloveniji? Slovenija sodi v sam vrh po znanju tehnologije, ki je za kriptovalutami, to je blockchain. Po številu imetnikov kriptovalut na prebivalca smo tudi v samem svetovnem vrhu, torej je že skrajni čas, da se pripravi tudi ustrezna zakonodaja s tega področja, da bodo ljudje lahko plačevali z njo v trgovinah in da jo bodo trgovci lahko kriptovalute sprejemali, kot legalno plačilno sredstvo.

Slabost Bitcoina je v njegovem zastarelem blockchainu, ki je star že 9 let in posledično ne omogoča nadgradenj, ki bi jih nujno potreboval. Zakonita in rezervna kriptovaluta bo morala izpolnjevati določene zakonsko predpisane zahteve. Kot prvo je to protokol KXC- know your customer, ki bo preprečevala anonimnost. Zaradi plačevanja davkov, bo morala vsaka kriptovaluta imeti svojega lastnika, ki se bo ob nakupu identificiral z osebnim dokumentom. O tem ni nobenega dvoma.

Na svetu in med imetniki kriptovalut je ogromno špekulantov, ki želijo zaslužiti na kratek rok. Večina lastnikov kriptovalute pa bi rado z njo plačevalo svoje nakupe, storitve in produkte, ki jih potrebujemo v vsakdanjem življenju.

Kriptovaluta, ki ima cilj postati prva globalna kriptovaluta in stremi k čim večji uporabnosti med trgovci je kriptovaluta Onecoin, ki pride na odprti trg dne 8.10.2018. Do takrat gre korak po koraku in sledi svoji strategiji. 

Onecoin ali ONE kot bo njeno uradno ime, ima sodoben in hiter blockchain, ki na minuto izrudari 50.000 kovancev, na dan pa kar 71 milijonov. Celotno število kovancev ONE je 120 milijard.

Samo za primerjavo, kriptovalute Bitcoin je 21 milijonov, v dobrih 8 letih pa ji je uspelo izrudariti (samo) 16 milijonov. 

Trgovsko platformo www.dealshaker.com je podjetje Onecoin lansiralo v februarju 2017 in do danes se je sistemu priključilo preko 51.000 trgovcev, ogromno tudi iz Slovenije in bližnjih držav.

Čeprav je okoli njegovega lansiranja ogromno nepotrebnih besed in tudi laži, se je skupnosti Onelife, ki skrbi za distribucijo izobraževalnih paketov, preko katerih dobi kupec brezplačne žetone, ki jih da ali pa tudi ne v proces rudarjenja, priključilo že preko 3.298.000 članov, ki imajo svoje onecoin kovance na denarnici. Ogromno zadovoljnih lastnikov je storitve ali produkte tudi že kupilo, z uslugami pa so bili izjemno zadovoljni. 

Platforma www.dealshaker.com omogoča trgovcem, da pridejo do brezplačne reklame po celem svetu. Stroški oglaševanja predstavljajo za trgovce in ponudnike storitev velik strošek glede na doprinos, ki ga naredijo, ta platforma pa omogoča brezplačno globalno reklamo. 

Samo nekaj primerov zadovoljnih trgovcev:

​Ponudnik, ki ponuja prenočitve je bil fasciniran, kako je popolnoma brezplačno prišel do gostov iz Estonije. Zobozdravnik samoplačnik je v izjemno kratkem času prišel do novih strank, lepotni kirurg iz Slovenije pa do strank iz Francije, Italije, Avstrije. Vsem je skupno eno. Za oglaševanje niso dali nič.

V skupnost pridete samo s povabilom. Naj vas to ne moti, da ne bi prisluhnili zgodbi o najhitreje rastočem podjetju na svetu, ki je svojo prvo milijardo doseglo v 11 mesecih, drugo pa v 14 mesecih. 

Kriptovalute v industrijah so v zadnjih 10 mesecih zrastle preko 1.100%, zato ne odlašajte z vstopom v najhitreje rastoče podjetje na svetu in me kontaktirajte na polona.ajdic@gmail.com ali net4life1@gmail.com

Strah je tihi ubijalec napredka. Premagaj ga danes!

En komentar

  1. Andrej Barle

    Vse čestitke Polona, odlično branje.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*