Kristali in zdravje

V prejšnjem delu sem pisala o barvah. Opisala sem vam, kako sem jih vnesla v svoje življenje, kako sem se z njimi spoznala in kako jih sedaj uporabljam. Nekako v istem času so v moje življenje vstopili tudi kristali. Čudoviti, magični izdelki narave! Sedaj so moji zvesti vsakodnevni spremljevalci. Mojemu življenju dajejo neko novo, drugačno kvaliteto. Pomagajo mi tudi pri samo-zdravljenju in usklajevanju delovanja energetskih centrov – čaker.

Kristali

Kristali so minerali, ki so nastajali in rasli v zemlji na sto-tisoče let ter se notranje oblikovali v čudovite naravne geometrične oblike. Vsak kristal s svojo notranjo popolnostjo vibrira popolnost tudi navzven. Ugotovili so, da vibracije posameznih kristalov ustrezajo vibracijam posameznih čaker v človekovem telesu. Drugi pomemben dejavnik kristala je tudi njegova vsebnost posameznega minerala, ki zopet dobro, zdravilno deluje na posamezne telesne organe ali delovanje telesa v celoti. Skratka ti čudoviti izdelki narave nam lahko pomagajo, če želimo. Pomagajo nam ohranjati svoje zdravje, pomagajo telesu, da se hitreje samo-zdravi, da deluje bolj usklajeno.

Kot sem že rekla, jaz uporabljam kristale vsakodnevno, so moji zvesti spremljevalci. Kako? Enostavno. Najprej sem si nakupila nekaj knjig in se poučila o pomenu vsakega izmed njih. Potem sem si kupila 7 kristalov, za vsako čakro svojega ter še nekatere druge, za katere sem menila, da jih najbolj potrebujem glede na njihovo zdravilno moč ali njihov drugoten pomen. Glede na čakre uporabljam naslednje kristale: Kameno strelo, za kronsko čakro, ametist za tretje oko, calcite, čudovit svetlo moder kristal za grleno čakro, nežen roza roževec za srčno čakro, večnamenski citrin za čakro solarnega pleksusa, jantar za spolno čakro in lep rdeč jasper za korensko čakro. Vsakodnevno si jih zjutraj ogledam in glede na moje počutje, glede na obveznosti, ki so pred mano izberem kristal. Nosim ga v žepu cel dan, občasno ga vzamem v roko, ga malo »pocrkljam«, pomislim nanj in njegov namen in zopet dam nazaj v žep. Res je vse skupaj zelo enostavno in neopazno a učinkovito.

Usklajevanje čaker, za katere uporabljam te iste kristale poteka doma, v umirjenem okolju. Leže na postelji ali tleh se umirim ter izrečem svojo prošnjo. Svoje vodnike prosim za pomoč in vodenje pri usklajevanju čaker. Hkrati jih prosim naj se zdravljenje dogaja le za moje najvišje dobro. Potem si položim kristale na čakre. Pripadajoč kristal na vsako čakro. Zanimivo je, da kadar kakšno čakro malo »zgrešim«, točno čutim kam moram prestaviti kristal, da bo ležal v centru čakre. Neverjetno, res. Roke položim ob telo ali pa ju položim na kristale. Običajno na srčno čakro in solarni pleksus. Navadno čutim, da sta ti dve čakri najbolj obremenjeni. Saj veste, srčna čakra absorbira čustva, pozitivna in negativna, v solarnem pleksusu pa se nabirajo naši strahovi, dvomi, stres. Običajno že po zelo kratkem času začutim, da se kristali nekako združijo z čakrami, enostavno več ne čutim njihove teže na sebi. Postanejo toplejši, hkrati čutim rahlo valovanje v svojem energetskem oblaku. Tako vem, da usklajevanje čaker poteka. V mislih si predstavljam, da se čakre polnijo, vibrirajo in dihajo vsaka v svoji barvi. Zgodilo se mi je že, da je usklajevanje sprostilo čustva, ki sem jih dlje časa »uspešno potiskala v stran«. Sprostila so se z solzami in globokim dihanjem. Vse se je zgodilo zelo spontano in po tem sem se počutila zelo sproščeno in lahkotno. V literaturi opozarjajo, da ametista ni dobro polagati na tretje oko, saj je le to zelo občutljivo. Moje tretje oko ga zaenkrat dobro sprejema. Kristale odložim po približno dvajsetih minutah. Včasih mi kristali postanejo »težki« že prej. Takrat jih odložim ter se zahvalim vodnikom in kristalom za pomoč. Obvezno si umijem roke in očistim kristale pod tekočo hladno vodo. Na ta način so pripravljeni za naslednjo seanso. Hranim jih na svileni podlagi ali pa v svilenem mošnjičku. V primeru, da se poškodujejo, opraskajo ali celo počijo, izgubijo svoje zdravilne vibracije. Takrat jih vrnem nazaj naravi, zakopljem jih v zemljo, nekje na mirnem mestu ali spustim v reko. Zahvalim se jim za pomoč in se od njih poslovim.

Kristali in zdravje

Poleg omenjenih kristalov imam naslednje v obliki nakita, kot ogrlico ali prstan. Izbrala sem jih glede na njihov drugoten namen. Rdeči jasper nas namreč tudi prizemlji, z njim je povezana akcija, povečana aktivnost, uresničevanje, udejanjanje. Ima tudi veliko zaščitniško moč. Ščiti nas pred morebitnimi negativnimi energijami sogovornika, vrne jih v njihov izvor, ščiti tudi pred fizičnimi napadi. Največkrat ga uporabljam prav takrat kadar vem, da bom sodelovala v kakšnih neprijetnih pogovorih, z zelo negativno naravnanimi ljudmi. Običajno sem po takšnih pogovorih zelo izčrpana. Kadar me spremlja jasper čutim, da vse skupaj lažje, bolje prenesem.

V svoji zbirki imam tudi čudovito tigrovo oko. Tudi on mi daje zaščito pred negativnostjo, na potovanjih pa ščiti mene in mojo lastnino. Pomaga mi pri sprejemanju večjih, pomembnejših odločitev, daje mi moč potrebno za odločitev. Poleg tega privlači blagostanje. Kristal, ki ga vsekakor morate imeti v svoji zbirki. Poleg naštetega je, s svojo prelepo sijočo rjavo barvo in rumeno zlatimi progami, zelo lep modni dodatek.

Roževec v prvi vrsti prinaša ljubezen, ljubezen vseh vrst. Partnersko ljubezen, ljubezen so sebe, do drugih, ljubezen v smislu naklonjenosti, prijateljstva, pozitivnih čustev. S svojimi ljubečimi vibracijami pomaga pri zmanjševanju vsakodnevnega stresa. Z njim lažje dosežemo spravo in mir v naših odnosih. Neizogiben je kadar želimo ublažiti našo žalost ob izgubi parterja ali nesrečni ljubezni. Jaz ga uporabljam za vzpostavljanje bolj ljubečih, toplih odnosov, sama s sabo in z drugimi.

Jantar je zelo znan in cenjen modni dodatek. S svojo sijočo oranžno-rumeno barvo, obdan s srebrom ali zlatom je videti res prekrasen. Jaz ga poleg tega uporabljam tudi kot prinašalca blagostanja in uspeha. Njegove zdravilne vibracije so usmerjene tudi v povečevanje moči samo-zdravljenja telesa. Resnično deluje kot, da v sebi skriva toplo, zdravilno sonce.

Opal je kristal, ki je prišel k meni sam. On je izbral mene, tako rekoč. Iskala sem ogrlico iz citrina, pa me je opal tako pritegnil, da sem si ga kupila. Doma sem prebrala, da prinaša ravnovesje v naš bioritem, povečuje ustvarjalnost in uživanje življenja.

Posamezen kristal ima več namenov, vpliva lahko na več različnih stvari. Kristal lahko uporabljamo večnamensko, lahko pa ga uglasimo in prosimo, da deluje le za en namen. Na primer jantar lahko uglasimo samo kot prinašalca blagostanja ali pa ga usmerimo v povečevanje moči samo-zdravljenja telesa. Uglasitev ni pravzaprav nič drugega, kot iskrena prošnja kristalu in vodnikom, da nam le ta pomaga samo za določen namen.

Kristali so lahko čudovito darilo. Sami po sebi so zelo lepi v svojih čudovitih bleščečih barvah. Obdelani, v surovem stanju ali vdelani v nakit. Podarjeni z namenom in z dobrimi željami pa so lahko prav posebno darilo.

Kristali so s časom postali del mojega življenja. Z veseljem jih prepoznavam, se o njih učim, vstopam v njihov čudoviti svet. Pomagajo mi, da lažje premagam marsikatero vsakodnevno situacijo. Neprecenljivi so, ko mi pomagajo ohranjati moje zdravje.

5 komentarjev

  1. Zelo zanimiv in poučen članek, sem vesela, da sem ga prebrala.

  2. Maja Horvat

    Hudo. Nikol me niso kej pretirano zanimali, ker nisem vedela kaj naj počnem z njimi. Mogoče bom celo poskusila kakšno seanso v prihodnje 😉

    • Vse kar sem napisala je preizkušeno, deluje. V naslednjem članku pripravljam opise kristalov, posameznih kristalov in njihovega delovanja. Res so neverjetni 🙂 produkt narave

  3. Kristali so čarobni in res je, da na začetku ne vemo kako si naj z njimi pomagamo. Najbolj pomaga slediti svoji intuiciji in notranjemu vodstvu. Čudovito pa je, da si medsebojno lahko delimo izkušnje in tako začnemo uživati v njihovi čarobnosti…

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*