Krompirjeve počitnice 2017 – 5 idej kako jih preživeti

Šolarji so si čez poletje že nabrali energijo za nova šolska doživetja, bolj kot šole pa se seveda veselijo prihajajočih ”krompirjevih” počitnic. To poimenovanje izhaja iz preteklosi, ko so otroci še pobirali krompir in se prilagodili domačim delom in opravilom. No, ker se krompirjeve počitnice 2017 ne nanašajo zgolj na otroke in njihove starše, ne gre zanemariti dejstva, da se takšne počitnice priležejo predvsem tistim, ki so željni sprostitve in oddiha.

krompirjeve počitnice krompirjeve počitnice 2017 zahod

Jesenski izleti so najprimernejša rešitev za uživanje v naravi, z družino ali pa v dvoje. Z zagotovostjo lahko trdimo, da igra pomembno vlogo temperatura, kajti v jesenskem času se temperature znižajo vendar niso prenizke, ob enem pa je še vedno zadosti sonca za sprostitev na prostem.

Za vse, ki ste radi v pogonu in obožujete nove pustolovščine, smo pripravili  5 idej za krompirjeve počitnice 2017, katere vas bodo osupnile.

1. Jesen v Ankaranu

Ankaran je slovensko obmorsko mestece, ki leži na južni stranu Milijskega polotoka , na začetku istrske obale in blizu meje z Italijo. Nadmorska višina kraja je na 19,2 metri, ima okoli tri tisoč prebivalcev in spada v obalno-kraško regijo, katera je precej turistična med poletnim časom. V jeseni se mesto umiri, vendar je morje še zmeraj toplo in primerno za kopanje. Letošnje krompirjeve počitnice 2017 je v jesenskem času možno izkoristiti v biološko ozaveščenem Hotelu Oltra 3***, kjer vam ob prihodu ponudijo steklenico peneče penine ter popust na SPA razvajanje. Gostoljubnost primorcev se tu ne konča, saj ponujajo še veliko drugih poljubnih aktivnosti, v primeru, da si želite zgolj oddih pa Vam bo svež morski zrak in sprehod ob slovenskem morju koristil.

krompirjeve počitnice obala

2. Izlet v Beograd

Te krompirjeve počitnice 2017 se lahko odpravite v čudovito srbsko prestolnico – Beograd, ki leži na sotočju Donave in Save, natančneje na severnem delu Srbije. Mesto je nad morjem 116, 75 metra in šteje okoli dva miljona prebivalcev v grobem. Beograd ima veliko svojih lepot, ena od teh je, da je zgodovinsko bogato mesto z veliko kulturnimi in drugimi znamenitostmi. Po prvi svetovni vojni je bilo mesto Beograd (Belgrad) razglašeno za glavno mesto Kraljevine SHS, kasneje v drugi svetovni vojni pa je mesto pripadalo SFRJ. Od leta 2006 je Srbija proglasila Beograd za prestolnico nove neodvisne države. Seveda je samo mesto tudi športno bogato, kajti ima več kot tisoč športnih objektov skoraj za vse športne discipline, ogromno pa je tudi športnih dogodkov. Eden najboljj poznanih stadionov je Crvena Zvezda ter Beograjska arena. Vse to in še več si lahko ogledate z izletom v srbsko metropolo kjer imate organiziran prevoz do nastanitve, nastavitev ter poučne in zanimive vodene izlete.

3. Oddih v naravi Triglavskega narodnega parka

Triglavski narodni park je značilno alpski narodni park, ki je zavarovan s strani UNESCO. Poimenovan je po najvišji slovenski gori Triglav, v območje Triglavskega narodnega parka pa spada še severna stena Triglava, ledenik, brezno, Dolina Vrata, Kot, Slap Peričnik ter ostale naravne lepote, ki krasijo Gorenjsko. V samem osrčju tega raja na zemlji je sedaj možna tudi večdnevna sprostitev in miren odklop od mest in hrupa. Namreč v Kampu in apartmajih Triglav se lahko nastanite in ste pristno v stiku z naravo, kar je pristno doživetje za letošnje krompirjeve počitnice 2017. Lahko uživate v pohodništvu, planinarjenju, kolesarjenju ter v ostalih ljubih aktivnostih. Vse bivalne enote in kamp imajo električne priključke, vodo, wifi, otroška igrišča ter različne restavracije z prehrano. Ena večjih atrakcij je Trenta, ki leži v dolini modre reke Soče in Vas nebo pustila ravnodušne.

krompirjeve počitnice piran

4. Planinarjenje po otoku Krku

Dobro poznani otok Krk je najsevernejši a hkrati drugi največji otok na Hrvaškem. S celinskim delom preostale države je povezan z Krškim mostom ter s trajektom, ki se veže še na otok Cres in Rab, na otok pa je možno priti tudi z letalom na Mednarodno letališče Reka. Glede na ostale otoke je Krk rastlinsko rodoviten in gosto naseljen, glede na razgibano pokrajino pa ima tudi veliko goratih oziroma višjih predelov (Obzova, 569 metrov nadmorske višine), ki so nadvse primerni za pohodništvo. Najlepše pohodne poti so v Baški (http://www.otok-krk.si/baska-pohodniske-poti/), skrajni jugovzhod otoka, ki ima več kot 90 kilometrov pohodniških poti, ki vas bodo absolutno očarale in napolnile z energijo. Med drugim boste lahko občudovali naravo, vonjali borovce ter uživali v družbi živali. Te krompirjeve počitnice 2017 se boste lahko nastanili v prijetnih apartmajih Hrabrič, katere oddajajo tudi v jesenskem času po izjemno ugodnih cenah. Tako boste za bivanje štirih oseb odšteli le 40€/dan in za bivanje 2 oseb, 25€/dan. Apartmaje Hrabrič si lahko pogledate na spodnji povezavi: http://www.otok-krk.si/apartmaji-hrabric-radica-baska/.

5. Biseri Bosne in Hercegovine

Peljite družino na 2 – dnevni izlet v Sarajevo ter tako preživite naravnost nepozabne krompirjeve počitnice 2017. Nekdanja pripadnica SFRJ, meji na zahodu in severu s Hrvaško, na vzhodu s Srbijo na jugovzhodu pa z Črno goro. Ima majhen košček Jadranskega morja zraven kraja Neum, ki skupno v dolžino meri 26 kilometrov. Bosna ima precej bogato zgodovino že od Avstro-Ogrske dalje, najbolj pa je znana po svojem boju za neodvisnost od Jugoslavije. Država ima priznane tri uradne jezike, in sicer hrvaščino, srbščino in bosanščino, kar pa jo dela unikatno ter zanimivo. Ima precej naravnih lepot ter prijaznih in gostoljubnih ljudi.Večina atraktivnih verskih objektov (džamija, sinagoga,…) te države se skriva v njihovem glavnem mestu Sarajevu, poizkusiti pa morate tudi hrano v čevapdžnicah in burekđnicah. Obvezen je ogled mesteca Jajce, ki je poznan po sprejetem sklepu o ustanovitvi SFRJ in po znamenitih slapovih. Ne gre zgrešiti tudi Banje Luke, kjer je trdnjava Kastel, Gosposka ulica, cerkev Svete Trojice, Muzej sodobne umetnosti in podobno. V tem biseru balkana vsakdo najde svoj košček sreče.

 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*