Labioplastika – da boste zaživele samozavestno

Poseg, za katerega se v zadnjem času odloča vse več žensk je labioplastika. Gre za kirurško zmanjševanje prevelikih malih sramnih ustnic, da le te ne segajo izven meja velikih sramnih ustnic. Labioplastika je v prvi vrsti namenjena odpravljanju funkcionalnih težav, zagotavljanju boljše higiene, poleg tega pa bistveno izboljša izgled zunanjega spolovila. Na tak način se bistveno izboljša kakovost vsakdanjega življenja, predvsem pa samozavest posameznice. Če si tudi ve že dlje časa želite izboljšati izgled intimnega predela, ali pa vas to moti iz takšnih ali drugačnih razlogov, potem nadaljujte z branjem. Z vami bomo delili veliko pametnih in koristnih nasvetov o posegu, ki je že izboljšal počutje in samozavest številnim predstavnicam nežnejšega spola po svetu.

labioplastika

Zakaj se odločiti za poseg?

Ženske se za operacijo malih sramnih ustnic (labioplastika) odločajo iz najrazličnejših razlogov. Dejstvo je, da je videz zunanjega spolovila eden najpogostejših vzrokov z slabo samopodobo in nesamozavest predstavnic nežnejšega spola. Slednje pa močno vpliva tudi na kakovost intimnega razmerja, spolnost s partnerjem in posledično tudi partnerski odnos. 

Poleg estetskega problema, pa je večje neskladje med malima sramnima ustnicama ali njihova prevelika velikost pogost razlog za težave pri vzdrževanju higiene, sram pri intimnih stikih ter povečano fizično nelagodje. Razlog za to je prekomerno drgnjenje med hojo in športnimi aktivnostmi.

In kje sploh tičijo vzroki za prevelike sramne ustnice? Največkrat so to dedni dejavniki ali večje telesne spremembe kot so na primer staranje ali porodi. Prav labioplastika pa je tisti zlata vreden poseg, ki učinkovito in trajno pomaga pri odpravljanju teh intimnih težav.

Če ste tudi ve že razmišljale o odločitvi za labioplastiko, potem ste se ob tem zagotovo vprašale, ali ste primerne kandidatke. Ko govorimo o ženskah, ki so ustrezne kandidatke za operativni poseg zmanjšanja malih sramnih ustnic, potem so to zagotovo vse tiste predstavnice, ki:

  • pri nošenju oblačil čutijo drgnjenje in bolečine,
  • čutijo neprijetne bolečine pri različnih fizičnih aktivnostih, kot sta na primer tek in kolesarjenje. Nelagodje pa jim povzroča tudi dolgotrajno sedenje,
  • večinoma imajo boleče in neprijetne spolne odnose,
  • spopadajo se s pogostimi vnetji spolovila, med katerimi so najpogostejše glivične okužbe,
  • si želijo spremembe, saj so zelo nezadovoljne z izgledom zunanjega spolovila, posledično pa jim primanjkuje samozavesti in se ne počutijo dobro.

Ko se odločite za poseg, je zelo pomembno, da ste v tem času zdrave in brez kroničnih bolezni, kot so sladkorna bolezen in neurejen krvni tlak. Podariti je potrebno tudi zelo pomembno dejstvo, da je v času posega in seveda tudi po njem potrebno vzdrževati stabilno telesno težo, v času operacije pa se je priporočljivo odpovedati kajenju.

Spoznajte labioplastiko

Labioplastika velja za poseg, s pomočjo katerega ženske bistveno pridobijo na svoji samopodobi in boljši kvaliteti vsakdanjega življenja. Zanj se odloča vse več predstavnic ženskega spola, ki si želijo zaradi takšnih ali drugačnih razlogov spremeniti svoje zunanje spolovilo, natančneje male sramne ustnice. Toda kaj sploh je labioplastika?

Labioplastika je kirurški poseg s pomočjo katerega usposobljeno zdravniško osebje s priznanimi tehnikami in metodami preoblikuje in zmanjša male oz. notranje sramne ustnice ženskega spolovila. Nekatere ženske se namreč rodijo z velikimi ter zadebeljenimi ali asimetričnimi sramnimi ustnicami. Ker te opazno štrljio preko roba velikih ustnic, lahko povzročajo večje funkcionalne težave, kot so nelagodje pri spolnih odnosih, draženje pri hoji in različnih športnih aktivnostih ali pa so moteče že z esteskega vidika. Na spremembe zunanjega ženskega spolovila pa imajo vpliv tudi nekateri drugi dejavniki, ki so odgovorni za večje spremembe na ženskem telesu. Najpogosteje se oblika in velikost malih sramnih ustnic spremeni med nosečnostjo in porodom, zelo velik dejavnik pri tem pa ima tudi staranje.

labioplastika poseg
Labioplastika

Veliko žensk se sprašuje tudi, kdaj se je najbolj priporočljivo odločiti za poseg zmanjšanja malih sramnih ustnic. Pravila ni, saj je labioplastika kirurški poseg, ki se ga lahko izvede v vsakem življenjskem obdobju, celo pred porodom, saj ta v ničemer ne ovira nosečnosti ali samega poroda. Vendar pa se je pri tem potrebno zavedati dejstva, da porod lahko povzroči nekaj dodatnih sprememb na izgledu zunanjega spolovila, zato se pred odločitvijo za operativni poseg posvetujte z izbranim kirurgom.

Kako poteka labioplastika? 

Kot smo že omenili, gre pri labioplastiki za kirurški poseg zmanjšanja in preoblikovanja malih sramnih ustnic. Korekcijo sramnih ustnic se opravi ambulantno, največkrat kar v lokalni anesteziji. V nekaterih primerih se lahko poseg izvede tudi ob sedaciji ali pa kar v splošni anesteziji. O vsem tem va poduči kirurg, v dogovoru z anasteziologom. Pri posegu vam odstranijo vsp odvečno tkivo, ki gleda nad nivojem velikih sramnih ustnic. Poleg tega pa se male sramne ustnice dodatno s posebno tehniko preoblikuje, tako da ohranijo svojo naravno obliko in erogeno občutljivost. Zato vam nikakor ni potrebno skrbeti, da bi zaradi posega manj uživali v spolnosti. Po operaciji se tkivo zašije, šivi pa se samodejno razgradijo in jih zato ni potrebno odstranjevati. Ker brazgotina od šivov poteka na notranji strani malih sramnih ustnic, praviloma ne povzroča nobenih težav, prav tako pa tudi ni opazna.

Ker gre pri labioplastiki za ambulantni poseg, lahko kliniko že po enournem počitku v spremstvu zapustite. Pacientkam se po operaciji svetuje počitek, priporočljivo pa je vzeti tudi nekaj dni bolniškega staleža. Večjih bolečin po posegu ni za pričakovati, blažjo bolečino in nekaj nelagodja v prvih dneh po operaciji pa lahko omilite s protibolečinskimi tabletami. Pri tem je potrebno poudariti, da se izobibajte aspirina in drugih zdravil, ki redčijo kri, saj lahko v tem primeru pride do nezaželenih krvavitev. Vsaj dva tedna po posegu ne izvajajte težjih fizičnih aktivnosti, izogibajte pa se tudi telesnim naporom. V izogib nelagodja in morebitnih okužb na mestu posega, se priporoča, da s spolnimi odnosi počakate približno mesec dni.

Pred operacijo se je potrebno ustrezno pripraviti

Tako kot vsak kirurški poseg, tudi labioplastika zahteva določeno topnjo lastne odgovornosti in pravilne priprave. Čeprav gre za relativno enostaven in hiter ambulantni poseg, ki ga kirurg opravi nekje v 45 do 60 minutah, pa je pred operacijo potrebno: 

  • prenehati ali prilagoditi jemanje določenih zdravil. O tem se vedno pogovorite s specialistom na prvem pregledu, 
  • nujno prenehati z uživanjem aspirina, najrazličnejših protivnetnih zdravil ali zeliščnih dodatkov ter ostalih suplementov, ki lahko prispevajo k povečanim krvavitvam med operacijo in po njej,
  • prenehati s kajenjem vsaj 6 tednov pred predvidenim terminom operacije,
  • si zagotoviti spremstvo osebe, ki vas bo odpeljala domov po posegu. Ta naj vam bo v prvih dneh po labioplastiki v pomoč pri običajnih vsakodnevnih opravilih.

Zapomniti si velja tudi, da tudi labioplastika, kljub svoji nezahtevnosti, zahteva od pacientk nekajdnevni počitek. Ta je ključen predvsem za celjenje operativne rane, s tem pa seveda tudi popolno okrevanje. Najpomembnejše paje, da se držite vseh napotkov, ki vam jih bo dal specialist kirurg in se tako izognete vsem morebitnim zapletom in nevšečnostim. Zapomnite si, da sta vaše telo in zdravje vedno na prvem mestu, zato pri skrbi zanj ne sklepajte nikakršnih kompromisov.

kirurški poseg

Izberite najboljše zase in svoje telo

Na kliniki Urbana estetika je labioplastika eden izmed lepotnih kirurških posegov, ki jo izvajajo priznani strokovnjaki, ki točno vedo kaj delajo. Pri svojem delu uporabljajo najbolj vrhunske materiale in sodobne postopke ter tehnologije, ki zagotavljajo vrhunske rezultate ter hitrejše in učinkovitejše okrevanje. Na kliniki se zavedajo, da je vsaka ženska unikat, zato se prav vsaki popolnoma posvetijo in skupaj z njo najdejo najboljše rešitve do lepšega izgleda ter boljše samozavesti. Z odločitvijo za kliniko Urbana estetika boste naredile odlično investicijo vase in svoje telo.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*