Zakaj so lamele najboljša izbira za senčenje svetlobe

Lamele so lahko polne ali perforirane. Slednje lamele so še posebej uporabne in zaželene zadnje čase, ker skozi luknjice prepuščajo dosti več svetlobe, kot polne. Perforirana lamela je uporabna zato, ker lahko z njo spustite toliko svetlobe v prostor, kolikor hočete, da jo je, hkrati pa se vam ne bo bleščalo in boste imeli dovolj zasebnosti ter varnosti. Tovrstno zasenčenje prostorov, pa naj gre za stanovanja ali poslovne stavbe, je vedno bolj popularno, ker je zelo prilagodljivo, veliko bolj, kot klasična zatemnitev.

lamele

Inovativne perforirane lamele so zadnji hit sezone

Perforirane lamele vas bodo gotovo navdušile takoj, ko jih boste preizkusili. Z njimi lahko prostor dovolj zatemnite, da ni preveč segret ali da se vam ne blešči med delom, hkrati pa boste imeli dovolj svetlobe v prostoru za tiste, ki imate radi svetle prostore. Svetloba je za prostor koristna, ker se ne nabira toliko prahu, ni vlage in tudi manj živali je v prostoru, kot so pajki in druge živali, ki imajo rade vlago in temo.

Tovrstna lamela ima drobne luknjice po vsej površini skozi katere prodira razpršena in nežna svetloba, ki diskretno in romantično osvetli prostor. Tako lamelo lahko enako, kot klasično, dvignete, ter s tem odprete prosto pot svetlobi. Lahko jih povsem spustite in zaprete, da je prostor čim bolj temen in zaščiten pred mrazom, vročino ter padavinami, ki jih veter nese v okna ter vrata. Lahko pa jih delno odpirate v eno ali drugo smer in tako zelo natančno regulirate, koliko svetlobe bo v prostoru in s katere strani bo svetila. Prednost teh lamel je, da vam nikoli ne bo treba prižigati luči, če je dovolj svetlobe zunaj.

Kdaj je izbira lamel prava za vas

Lamele so kot senčilo izjemno popularne pa naj bodo polne ali perforirane, ki so zanje čase vedno bolj iskane ter cenjene. Dejansko so prava izbira za vse prostore, če ste zahtevni in hočete svetlobo prilagajati svojim potrebam, potem so prava izbira za vas. Vse so oblikovane v različnih modernih in izjemno privlačnih stilih ter v nekaj barvah, zato se bodo prilegle vašemu domu ali poslovni stavbi, le prave izberite oziroma se posvetujete s prodajalcem, da vam jih pomaga izbrati. Tako bodo lamele okras vašega prostora, sredstvo za senčenje in tudi sredstvo za varovanje pred mrazom, dežjem ter drugimi vplivi, hkrati delujejo kot izolacija.

Ko boste uporabljali notranje ali zunanje lamele, boste ugotovili, kako so uporabne glede tega, da zadržijo toploto v vašem prostoru, zato ne boste toliko kurili in boste privarčevali pri denarju. Uporabite lahko take, ki jih odpirate ročno ali pa jih motorizirate, kar pomeni, da bodo delovale avtomatsko s pomočjo motorja in jih boste lahko odpirali z daljinskim upravljalcem. Tako vam bo v stavbi zelo udobno in boste vedno lahko regulirali svetlobo in toploto po svojih merilih ter počutju.

Kjer imate več vetra, uporabite notranje lamele, drugje pa lahko uporabite tudi zunanje. Glede tega se pozanimajte pri prodajalcu oziroma mojstru, ki vam jih bo namestil na okna in vrata po vsej stavbi, tudi na strešnih oknih. Pošljite obrazec za povpraševanje, da se bodo posvetili samo vam ali pokličite in obiščite salon, da se prepričate, kako bo zgledal končni izgled vaše stavbe, ko jih bodo namestili.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*