Legalizacija konoplje? Zame ziher ne!

Konoplja zdravi, zato zaupaj naravi! 

Jaka Bitenc in že zelo dobro poznan slogan v zadnjih letih!

konoplja zdravljenje s konopljo rastlina

Zakaj ne?

Jaka pove, da se absolutno ne strinja z legalizacijo in seveda obrazloži zakaj: Želim si izbris konoplje iz vseh legalnih kotov, da lahko mi sami začnemo normalno delati s konopljo, ker zdaj industrija zapoveduje kako in kaj in zanimivo je to, da je od njih možno kupiti izdelke. Sem pobudnik za samooskrbo in predvsem se borim za zdravje!

Država in farmacija je seveda proti, ker telo, bolj natančno jetra začnejo proizvajati kanabinoide in se telo samo zdravi in če se telo samo zdravi poznamo posledice, ki so, da potrebujete manj zdravil in raznih pripomočkov farmacije kar pomeni manj denarja za državno blagajno.

Logično, farmacija je proti zaradi denarne povezave in mi plačujemo kazni zato, ker si ne smemo posaditi zdravila za samooskrbo. Ljudje – torej del širše javnosti ne razume, da to ni izkoriščanje konoplje za namene stanja zadetosti, drogiranja oz. kakorkoli ampak je zdravilo narave, da poskrbimo za svoje dobro zdravstveno stanje.

konoplja zdravljenje s konopljo kapljice

Kako si začel raziskovati učinke konoplje?

Ko zboliš za takšno boleznijo kot jo imam jaz, začneš raziskovati tudi druge možnosti in poti do ozdravitve. Spraševal sem se kakšna bi bila lahko še drugačna rešitev? Razmišljal sem o tem kaj se da narediti, da bi stanje izboljšal in ne bi potreboval vsaj količinsko toliko inzulina. Kako bi zmanjšal vnos tega zdravila je bilo pogosto vprašanje. Zdravniki, ki sem jih srečal v Ljubljani so vsi nasprotovali mojemu mnenju. To sta npr. dr. Tadej Battelino in dr. Nataša Uršič Bratina. Po mojem mnenju ti zdravniki skrbijo samo za zdravje svoje denarnice in ne za zdravje ljudi.

Sam imam že 26 let sladkorno bolezen, predolgo. Imam dobro osebno zdravnico s katero se lahko pogovarjam. Nikakor ne merim sladkorja po navodilih in sploh nimam diabetologa. Od nekdaj delam s konopljo, diabetolog me enostavno ni podpiral in povedal, da zaradi zapovedi industrije tega ne more sprejeti, pobral sem papirje in zapustil ambulanto!

Konoplja ti pomaga pri hipi (nizek sladkor) in hiper (visok sladkor) stanju. Konoplja pomirja in če je diabetik pomirjen in brez stresa se lahko celostno razmišlja ter zdravi. Podobno kot tudi bolniki z rakom. Če nisi miren, um preveč razmišlja in zdravljenje ne more steči. Osebno sladkor zmerim 1x letno in še to je praznik. Saj sami poznate svoje telo in čutite visok ali nizek sladkor, zakaj bi vas številka obremenjevala? Zgodilo se mi je, da sem slučajno pozabil podaljšati vozniški izpit in ko sem ponovno moral obiskati zdravnika zaradi pregleda pred podaljšanjem sem imel vrednost hemoglobina (povprečje sladkorja v zadnjih 3 mesecih) boljše kot kadarkoli poprej. Hvaležen sem rastlini, ki mi lajša in rešuje življenje prav tako drugim.

Uživam smolo, poraba inzulina je za 70 odstotkov manjša, sem tudi vegeterijanec. Celota je povezana in pomembna, za telo moramo poskrbeti kot za celostno zdravljenje, samo konoplja ni rešitev. Če je nekdo mnenja, da se bo samo s konopljo pozdravil, po mojih izkušnjah samo to ne deluje ali pa vsaj redkeje.

Kako poteka zdravljenje s konopljo?

Kot sem že omenil je potrebno celostno zdravljenje, ki je zagotovo uspešno. Na začetku je potreben osebni sestanek, kjer se boljše spoznamo in ugotovimo kakšne so vaše prehranjevalne navade in naš predlog je, da iz svojega jedilnika črtate vsa živila, ki vsebujejo živalske maščobe, vse bele stvari, to pomeni odstranite sladkor in moko. Predvsem izločite vse umetne snovi, alkohol in kavo. Vse kar nam kisa telo je potrebno odstraniti! Spregovorimo tudi o energijah in vseh vedenjskih vzorcih človeka. Sami se odločate ali boste igrali žrtev ali se boste borili! Vse povedane vsebine so obvezne, saj lahko le z razreševanjem teh vprašanj uspešno in celostno nekoga zdravimo.

Jaka je zanimiv sogovornik, ima veliko širšega znanja, ne govorim samo o konoplji. Pri zdravljenju se resnično posveti vsakemu človeku specifično in celostno, saj  si nihče med nami ni enak. Vsak ima tudi svoj pogled in mnenje o konoplji. Sama imam diabetes že 19 let, potem veste, da tematike za pogovor ni zmanjkalo. Z zdravniki pediatrične klinike Ljubljana imam dobre izkušnje, sama sem se veliko let zdravila pri dr. Nataši Uršič Bratini in bila je več oseb v eni. Z zdravnikom, ki te spremlja več 10 let se povežeš, bila je moja zaveznica in hkrati avtoriteta, psiholog, in na koncu zdravnik. Ko sem odhajala iz oskrbe v Ljubljani sem celotno pot domov jokala. Vendar zdravniki imajo seveda svoje mnenje o konoplji, predvsem na podlagi farmacije.

Odločitev je samo vaša!

Več informacij o samem zdravljenju in izdelkih poglejte ter raziščite na spletni strani društva:

www.sksk.si                                                                                                                     
Društvo SKSK
Slovenski konopljin socialni klub 
BRILEJEVA ULICA 6, 1000 LJUBLJANA 

ali pokličite na telefonsko številko:
040 298 783

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*