Ležalniki, vrtne mize in ostalo vrtno pohištvo

Poleti ni boljšega občutka, kot proste dneve in večere preživeti na vrtu ali terasi. K dobremu občutku pa prispeva zunanje vrtno pohištvo, ki mora biti udobno in kvalitetno. Nepogrešljiv kos pohištva, ki ne sme manjkati na vrtu so zagotovo udobni ležalniki. Bogata izbira ležalnikov omogoča, da lahko vsakdo za svoj vrt najde tistega pravega, ki bo izpolnjeval vse njegove želje. In medtem, ko je ležalnik primeren za sončenje in počivanje, pa za druženja z družino ali prijatelji ležalnik ni najbolj primeren kos vrtnega pohištva. V takih primerih je nujno razmisliti o vrtnih stolih in vrtni mizi.

ležalniki

Izbira vrtnega pohištva

Izbira vrtnega pohištva je lahko tako naporna, kot izbira notranjega pohištva. Najbolj osnovni kosi vrtnega pohištva so zagotovo ležalniki, kjer se lahko spočijete, preberete knjigo ali pa se udobno sončite. Ležalnike pa je nemogoče uporabljati, ko se zbere več ljudi. V takih primerih je smiselno razmisliti o vrtni mizi, ki jo obdajajo stoli ali klopi. Na tak način lahko pridobite veliko prostora za vse povabljene. Kako veliko vrtno mizo izberete, je odvisno od vas, smiselno pa je, da je dovolj velika za vaš vrt in je na njej dovolj prostora za hrano in pijačo.

Ko se odločate za vrtno pohištvo, stremite k temu, da se sklada z okolico. To pomeni, da je vrtno pohištvo po najboljših močeh barvno usklajeno s fasado hiše in tudi med seboj. Če je le mogoče, se odločite za kose iz iste kolekcije. Na tak način bo vse skupaj delovalo bolj prefinjeno in prijetnejše na pogled. Če morate zaradi večje skupine gostov dodati kakšen kos vrtnega pohištva, naj bo ta čim večji približek že obstoječemu pohištvu. Na ta način dodatna vrtna miza ali stol ne bosta izstopala, ampak se bosta zlila z ostalim pohištvom.

Vrtne mize za piknike in druženja

Brez vrtne mize in stolov se težko organizira druženje. Poletje je čas piknikov in praznovanj, kamor se povabi večje število gostov. In na to mora bit gostitelj pripravljen. Glavna piknik vrtna miza naj bo večjih dimenzij in naj bo izdelana iz trdnega lesa. Pri takih mizah je velika prednost, če ima vgrajene tudi senčnike. Na tak način ni treba skrbeti za vreme, pa naj bo malenkost deževno ali sončno. V takih primerih je smiselno izbrati stole ali klopi iz iste kolekcije, da se ujamejo z mizo.

Za piknike pridejo v poštev tudi nastavljive vrtne mize. Pri takih mizah se lahko nastavi velikost glede na število gostov. Če je gostov malo, ostane miza majhna, v primeru večje skupine, pa lahko mizo raztegnete in jo tako povečate.

Tudi barske mize so priljubljen del vrtnega pohištva, še posebej pri praznovanjih. Barske mize so načeloma višje in se zraven stoji. Največja prednost teh miz je to, da zraven njih ne potrebujete stolov in so priljubljene pri praznovanjih, ki se zavlečejo dolgo v noč.

Zelo priljubljene so tudi zložljive mize. V resnici ima le malo ljudi dovolj prostora, da bi imeli na vrtu velike mize, ki jih dnevno ne potrebujejo. V takih primerih so najbolj primerne zložljive vrtne mize. Mizo, ki je ne potrebujete, lahko enostavno zložite in pospravite. Poleg tega so enostavne za prenašanje in lahko jih uporabite zunaj ali notri, vzamete pa jo lahko celo na plažo ali izlet.

Ležalniki za vrt ali teraso

Ležalnike lahko postavite na teraso ali vrt. Ležalniki pridejo v različnih velikostih, oblikah in materialih. Če imate vrt ali teraso, je ležalnik en boljših nakupov. Ob lepih dnevih je ležalnik idealno ležišče za branje knjige ali sončenje, če imate doma bazen pa je izkušnja še toliko boljša.

Ko se odločate za ležalnik, najprej definirajte, za kaj ga boste potrebovali. Če boste ležalnik uporabljali zgolj na vrtu, si privoščite masiven in udoben ležalnik. Taki ležalniki se načeloma ne morejo prenašati, so pa najbolj udobni. Ti ležalniki imajo pogosto oblazinjeno naslonjalo, ki se lahko nastavlja. Pametno je izbrati tak ležalnik, ki ima tudi senčilo, ki bo prav prišlo ob pretirano sončnih dnevih.

Naslednji ležalniki so prenosljivi in zložljivi. Če se odločite za tak ležalnik, bo načeloma veliko lažji od navadnega ležalnika. Prenosni ležalnik lahko zložite in ga s seboj odnesete na plažo ali kampiranje. V nekaterih primerih, ležalnika ne morete zložiti, vseeno pa ima kolesa, s pomočjo katerih ležalnik premaknete. Tak ležalnik se pogosto najde tudi ob bazenih. Načeloma imajo prenosljivi ležalniki možnost nastavljanja naslonjala in v nekaterih primerih tudi nog.

Majhne vrtne mize za teraso

Jutranja kava in zajtrk na terasi ali vrtu sta mogoča le, če na tam stojijo vrtna miza in stoli. Vrtne mize, ki so namenjene le vam, so načeloma manjših dimenzij. Največkrat gre za kvadratne, okrogle ali celo klubske vrtne mize. Izbirate lahko res med različnimi stili, ki najbolj pašejo v vaš vrt oz. na vašo teraso. Trenutno je še vedno najbolj popularen minimalistični stil s čistimi in ravnimi linijami. Vseeno pa vrtno pohištvo izberite glede na svoj okus in ne glede na trenutne trende. Na svojem vrtu se morate počutiti udobno in sproščeno, kar lahko dosežete le z izbiro prave vrtne mize in njej pripadajočega vrtnega pohištva.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*