Ljubezen gre skozi želodecŽe dolgo je znano, da sta hrana in seks  povezana in to še kako. Strokovnjaki zagotavljajo da se v današnjem času zapeljuje s…..hrano. Prav ste slišali, s hrano!  Če želite svojega izbranca zapeljati, vnesti malček svežine v  že rutinsko ljubezensko življenje, si omislite  recepte za erotično hrano in začnite zapeljevati. Seks in hrana sta si močno podobna…oboje nam je v užitek.

Hrana nam lahko zelo popestri posteljne dogodivščine
Hrana nam lahko zelo popestri posteljne dogodivščine

Da je hrana povezana z erotiko in seksom  so vedeli že prej, recimo v filmu »Devet tednov in pol«…tam je bilo ljubezensko dogajanje pred odprtim hladilnikom. Tudi televizija nas bombardira z reklamami o hrani in erotiki hranjenja. Različni spoti, ki oglašujejo sladoled, zagotovo prednjačijo…..ženska v ekstazi uživa v okušanju sladoleda. Gastronomski užitki so postali skoraj nova oblika gibanja in vodje tega gibanja so znani kuharji. Le ti se nastavljajo kameri in fotografskim aparatom kot največje zvezde. Dan za dnem se vrstijo različne kuharske oddaje, recepti za hrano so čedalje bolj eksotični in vsekakor bi bilo dobro, da si omislimo kar lastnega kuharja ali pa se odpravimo v restavracijo na slasten in erotični obrok…. seveda, če to naša denarnica prenese. Če pa smo sami pripravljeni kuhati in to spodaj brez in le s predpasnikom na sebi, potem bo bolje, če izberemo preproste recepte ali pa se prepustimo naši domišljiji, kajti ni nujno, da bomo ta obrok sploh pojedli zaradi hudega ljubezenskega zanosa, ki ga bo to kuhanje povzročilo.

Če bomo sami kuhali...potem naj bo hrana preprosta
Če bomo sami kuhali…potem naj bo hrana preprosta

Do te novonastale obsedenosti s hrano, je po mnenju sociologov in psihologov prišlo zato, ker smo postali naveličani obilnih oprsij, raznih »golih scen«, bombardiranja s seksom. Zato se raje obračamo nazaj…torej: »Raje prikrito kot odkrito, raje zapeljivo vabeče kot vsiljivo«. In hrana ima vse to.In katera je tista hrana, ki si zasluži pridevnik »erotična, seksi, zapeljiva«?  Zagotovo mora biti nekaj posebnega, nevsakdanjega, privlačna mora biti tako za oko kot za nos in kar je še najbolj pomembno…okusna. Tudi oblika hrane naj namiguje na spolnost, beluši ali šparglji, korenček tudi redkvica pa banana že kažejo na to.Tudi kemija ima svojo vlogo, hrana mora delovati na naše možgane kot afrodiziak (tartufi, ostrige, oreščki in pekoči feferoni). Pekoči feferoni širijo krvne žile, torej tudi tiste v spolnih organih kar pomeni, da učinek ne bo izostal. Sladka hrana kot so smetana, čokolada, jagode je odlična za zapeljevanje  in za predigro, sploh če to hrano zaužijemo kar s partnerjevega telesa. Hrana, ki jo lahko pogrejemo, recimo čokolada ali zmrznjena hrana ima poseben efekt na naše telo. Občutek vročega in hladnega razvname živčne končiče, sploh če nanesemo hrano na erogene cone (ušesa, ustnice, vrat, bradavice), kajti tukaj je naše telo najobčutljivejše. Tudi skupno tuširanje in čiščenje hrane z našega telesa je lahko zelo erotično, seksi in zabavno.

Hrana naj bo okusna in lepa na pogled
Hrana naj bo okusna in lepa na pogled

 

Torej, katera hrana je erotična in povečuje naš libido?

Na prvem mestu so zagotovo: čokolada, ginseng, pekoči feferon, pa tartufi in ostrige. Ta hrana deluje na telo teko, da pospešuje cirkulacijo, dviguje nivo spolnih hormonov,vpliva tudi na boljše razpoloženje, vse to pa pomaga naši spolnosti. Seveda pa ni vsa hrana, katera nosi oznako afrodiziak…res afrodiziak. Nekatera od njih imajo pač samo placebo učinek, kar seveda tudi šteje. Strokovnjaki, ki so proučevali hrano, ki naj bi imela učinek na naše spolno življenje, so sestavili  tudi spisek . Pa ga poglejmo:

  • Kofein – raziskave kažejo, da so ljudje, ki pijejo kavo v kar 62% – ih spolno aktivnejši
  • Čokolada – ker tudi čokolada vsebuje kofein in ker povzroča izločanje endorfinov, izboljšuje naše seksualno življenje.
  • Med – le-ta je energetska bomba, zato nam med seksom ne zmanjka energije, hkrati pa hrani celice v spermi.
  • Zeliča in začimbe – vplivajo na telesno temperaturo, na srčni utrip, na cirkulacijo, na naše počutje in zato vplivajo na posteljno dogajanje.
  • Ginseng – dokazano vpliva na našo strast, deluje na erekcijo vendar ima tudi stranske učinke, dviguje krvni tlak in povzroča drisko.
  • Alkohol – vina kot so rizling, chardoney in nekatera peneča vina naj bi bila kopija ženskih feromonov
  • Morski sadeži – zaradi velike vsebnosti cinka in fosforja delujejo ugodno tako na moške kot na ženske.
  • Vitamin E- znan kot vitamin seksa in erotike ( najdemo ga v jajcih, orehih in žitaricah).
Banana, čokolada in jagoda - čista erotika
Banana, čokolada in jagoda – čista erotika

Obstaja pa tudi hrana, ki je smrt za spolno slo in seks. Če želite maksimalno uživati v seksualnih dogodivščinah se vsekakor odrecite zeleni solati, kumaricam, mastni hrani, leči, gazirani pijači, tofuju, konzervirani hrani, tudi prevelike količine alkohola nam ne bodo v korist.

Hrana in hranjenje je zelo seksi in erotična stvar, zelo seksi je videti žensko in moškega, ki uživata v izbrani hrani. Anoreksična telesa niso več v modi, uživajmo v hrani, poigrajmo se z njo, vključimo fantazijo in izvirnost in naj hrana postane predmet vsestranskih užitkov …

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*