Masaža z eteričnimi olji za Srčno čakro in proti depresiji

Srčna čakra je most med nižjimi in višjimi energetskimi centri. V čakri domuje brezpogojna Ljubezen do sebe in drugih, prostor, kjer je doma sočutje, odpuščanje in sprejemanje samega sebe. Mojstrstvo energije te čakre nam omogoča čustveno odraslost in stabilnost ter razcvet v odnosih, pa naj bodo to partnerski, družinski, platonski ali kakršnikoli drugi.
Neravnovesja srčne čakre lahko povzročijo vrsto simptomov, tudi srčna obolenja, rak dojk, pljučnice, rak pljuč, astma, žalovanje in težave pri dajanju ter sprejemanju Ljubezni.
Za uravnovešanje srčne čakre so priporočljiva vsa rožna eterična olja, kot npr. Rose Otto ali Rose Absolute ter seveda Rosa Damascena ( bolgarska vrtnica..).

Vsa ta eterična olja pomagajo pri odpiranju srčne čakre in zdravljenju žalujočega zaprtega srca, ki so ga do svojega stanja pripeljale raznorazne življenjske okoliščine. Obrambni mehanizmi samozaščite pa so sprožili zaprtje .
Eterična olja, ki nežno negujejo srčne težave in odpirajo naše srčke so: Melissa, Neroli in Ylang Ylang. Zdravljenje srca nas vodi do popolnega sprejetja ljubečih energij ter sprejemanja okolice in drugih ljudi v naši bližini, naših partnerjev, družine, prijateljev, sosedov…

Če želimo, da se naš Duh v Ljubezni razcveti, mu posvetimo nekaj svojega dragocenega časa , pa naj bo to masaža, nežno negovanje telesa in duha, narava..zraven pa vam prišepnem en skrivni recept za harmoniziranje , navdih in nežno razvajanje energije  srčne čakre.

Ljubeča masažna mešanica:
250 ml Organskega (Bio) mandljevega olja
3 kapljive Rose Damascena, Rose Otto ali Rose Absolute Organic eteričnega olja
3 kapljice Neroli Organic eteričnega olja
2 kapljici YlangYlang Organic eteričnega olja

Masaža

S to globoko senzualno mešanico nežno odpirate srčno čakro drug drugemu in tako gradite sveti prostor zaupanja in ljubezni ob masaži drug drugega ali pa le razvajanja sebe po kopeli.

Eterično olje Vrtnice Absolute je že od nekdaj znano, kot najbolj intenzivno eterično olje za odpiranje Srca .

Vrtnica je izredno čustveno navdihujoča, nežni tonik za srce, omili psihične in duševne šoke ali stresna stanja in umirja živčni sistem. Rožno olje je tudi zelo dobro znano, kajti umirja hormone v času menopavze in ima pomirjevalne učinke.

Še eno olje malo bolj eksotičnega značaja, tudi kot nalašč za ta zimski čas, ko včasih v meglenih dneh iščemo nekaj s čimer bi nadomestili pomanjkanje sonca, je Jasmin Absolute.

Jasmin je eksotična sladka aromatična esenca z močnimi antidepresivnimi lastnostmi in je tudi več kot odličen za vsa stresna, nemirna stanja. Pogosto se tudi uporablja v izdelkih za nego suhe, dehidrirane kože in je več kot čudovito olje, ki ga lahko dodamo vroči kopeli za umiritev po napornem dnevu.

Masaža z eteričnimi olji

Grapefruit je še eno eterično olje, s katerim je lahko priklicati veselje na obraz tudi v najbolj temačnih dneh. Lahko se uporablja v razpršilcu v kombinacijami še z drugimi olji, kot dodatek kopeli ali kot aromaterapija v izparilniku. Pomembno pa je, da eteričnih olj nikoli ne nanašate na kožo v nerazredčeni obliki.

Grapefruit je kot so-partner z bergamotko in je na mojem vrhu liste med najbolj antidepresivnimi olji! Čustvene in energetske kvalitete tega eteričnega olja so navdihujoče, s čistilnim efektom, kar zmanjšuje napetost in sprošča navzven veselo, energično, srečno energijo.

Je kot sonce v steklenički!

Eterična olja

Bergamotka: tudi eterično olje bergamotke je hladno stiskano iz svežih plodov in se lahko uporablja pri razdraženosti, nemiru, stresu, lahko rečem z velikim uspehom. Ima svetlo, citrusom podobno aromo z ognjenim efektom na telo in dušo. Hkrati pa tudi izboljšuje imunski sistem in ima protivirusno delovanje.

Pri sami uporabi eteričnih olj je pomembno, da uporabljajte izključno eterična olja ekološkega(bio) izvora s certifikati. Na trgu je večina olj sintetičnih, ki niso le škodljiva za uporabo na koži, ampak tudi za vdihovanje. Najbolj občutljivi boste to tudi začutili, kot rahlo omotico ali glavobol, v kolikor ste v prostoru, kjer je olje v izparilniku sintetično.

Eterična olja so močno koncentrirana in jih je potrebno previdno uporabljati.  Za le eno kapljico dragocenega eteričnega olja Vrtnice se uporabi okoli 30 vrtničnih cvetov, zato je tudi tako velika razlika v ceni med ekološkimi naravnimi in sintetičnimi olji.

Če želite eterično olje uporabiti na koži pa priporočam mešanico 1-2 kapljici eteričnega olja, ki ga zamešajte v polovico čajne žličke baznega olja in jo lahko nanesete direktno na kožo telesa.

Obstaja le par eteričnih olj, ki se jih lahko uporablja nerazredčene direktno na kožo.

Več  o eteričnih oljih pa naslednjič.

Želim vam čudovite zimske dni ovite v dišave navdihujočih esenc veselja in sprostitve.

2 komentarja

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*