Stran s predsodki: menstrualna skodelica da ali ne?

Zdaj je čas, ko se odpravljamo na dopuste in imamo pred samim odhodom še cel kup raznih opravkov, med temi pa je tudi skrb za naš urejen videz.

Naše dopustniško veselje pa lahko zelo hitro izgine, saj nas bo obiskala vsakomesečna nadloga, ki nam bo zagrenila prijetne dopustniške dni. Tu seveda govorimo o našem menstrualnem ciklu, že sam pogled na naš menstrualni koledarček ali pa na aplikacijo, ki nam to zadevo pomaga slediti, nas lahko spravi v zelo slabo voljo. To pa zato, saj se namreč nemalokrat zgodi, da nas ravno ti dnevi presenetijo ravno na začetku ali pa na sredini našega dopusta, ta pa nam bo seveda pokvarila naše proste dni.

menstrualna skodelica roza

Seveda pa tudi tu obstaja način, za odrešitev vseh teh nevšečnosti, katere nam predstavlja menstruacija.Tu ima vsaka ženska svoje načine, kako se spopasti s svojo menstruacijo. Največkrat pridejo v tem primeru v uporabo razni vložki in pa tamponi, saj je ta tema dan danes le tako zakoreninjena, da večina žensk na ostale možne načine ne pomisli, ali pa za njih sploh še ne ve, ena od teh je menstrualna skodelica.

Vsekakor pa tu tudi drži, da ima vsaka ženska svoje navade, tako da si nekatere ženske kar zakupijo zalogo sanitarnega materiala, tako da ne rabijo vedno skrbeti, kdaj jim bo tega zmanjkalo, ali pa telefonirati svoje bližnje, če lahko ti na hitro “skočijo” v trgovino. Skoraj čisto vsaka ženska, ki se z menstruacijo sooča, in ji ta prinaša še razne stranske učinke, zagotovo komaj čaka, da ta hitro mine, da bo tako ponovno svobodna.

V tem primeru, naj vas nič ne skrbi, saj imamo za vas popolno rešitev: Menstrualna skodelica.

Zagotovo ste že slišali, da poleg vložkov in tamponov obstajajo tudi menstrualne skodelice, Menstrualna skodelica je danes vsekakor nekaj, kar uporablja vedno več žensk, saj si ženske želijo svobodo, katero jim preostali sanitarni materiali odvzamejo. Nekatere ženske pa se zanjo odločajo, ker so ekološko ozaveščene ali pa precej aktivne in si med aktivnimi dejanji želijo čim bolj prijeten občutek hkrati pa tudi bolj zanesljivo alternativo klasičnim sanitarnim materialom. 

menstrualna skodelica viola

Menstrualna skodelica vas bo vsekakor rešila vseh skrbi in nevšečnosti, katere pridejo z uporabo klasičnih sanitarnih materialov, ta pa vam bo poleg omogočila tudi popolno brezskrbnost med spanjem, različnimi športnimi aktivnostmi (tudi plavanje) in potovanji. Menstrualna skodelica pa je tudi odlična za vse ženske, ki se na žalost soočajo z bistveno močnejšimi krvavitvami, ki jih občasno spremljajo tudi krvni strdki. Menstrualna skodelica namreč zadrži vse do 40 mililitrov tekočine, to pa vsekakor zadoščuje za močnejše krvavitve.

Preprosto splakneš, vstaviš in greš!

Menstrualna skodelica svoje ozaveščene uporabnice, že kar nekaj let navdušuje. Vse te ženske so se enkrat odločile zapustiti že preizkušene, občasno nezanesljive metode, to pa so zamenjale z pravo inovacijo, ki so menstrualne skodelice. Mnogo njenih uporabnic pravi, da jim je menstrualna skodelica popolnoma spremenila njihov način doživljanja menstruacije.

Kot smo že omenili, klasični sanitarni pripomočki niso ravno najbolj zanesljivi, saj se tu lahko zgodi, da bodo ti puščali, da ne bodo uspešno zadržali neprijetnih vonjav in da ti ne bodo vedno popolnoma nevidni, kar pa je lahko pri kakšnih oblekicah manjši problem, sploh če se tu gre za kakšno posebno priložnost. Vsega tega pri menstrualni skodelici ni, prav tako se boste znebili nadležnega prekladanja sanitarnih materialov, rednih mesečnih izdatkov za vložke in pa iskanja košev za smeti v javnih prostorih.

menstrualna skodelica dve roki

Skupaj premagajmo predsodke!

Večina žensk ima strah, da je menstrualna skodelica za vstavljanje boleča in pa neprijetna, temu pa vsekakor ni tako. Namreč menstrualna skodelica je zasnovana iz izjemno mehkega medicinskega silikona, tako da se skodelico lahko enostavno zloži in nato vstavi v nožnico, brez kakršnega koli neprijetnega občutka ali pa bolečin, skodelica pa bo zanesljivo zasidrala na svoje pravilno mesto. Menstrualna skodelica se vstavi bistveno manj globoko kot običajen tampon, tako da vas tu res nima kaj skrbeti, njena velikost pa se ob zloženju razpolovi, tako da ta ni veliko večja od tamponov.

Uporaba skodelice je za vas popolnoma nemoteča, saj se je sploh ne čuti, ko je ta vstavljena. To pa vam omogoča njena edinstvena oblika, ki poskrbi za pravilno pozicijo in za zanesljivost. Njeno praznjenje pa je tudi bolj občutljiva tema, saj nekatere mislijo da je njeno praznjenje nehigienično in neprijetno, ampak temu ni tako, saj je bila menstrualna skodelica osnovana s pomočjo žensk, katere imajo s krvavimi madeži nešteto izkušenj.

Skratka menstrualna skodelica je prihodnost sanitarnih pripomočkov, a pa bo tudi poskrbela da boste vse ženske svoje menstruacije preživljale popolnoma brezskrbno.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*