Kako ohraniti eleganco modne moške denarnice

Eden od pripomočkov, ki jih lahko najdemo v žepu oziroma torbi skoraj vsakogar, naj bo moški ali ženska, je denarnica. Denarnica je danes nepogrešljiv pripomoček za prenašanje denarja in kartic in skoraj si ne znamo predstavljati, da je ne bi imeli.

modne moške denarnice eleganca

Kot pri vseh rečeh, je tudi pri kupovanju modne moške denarnice dobro, da smo bolj pozorni na kvaliteto izdelave kot na ceno. Nekvalitetno izdelana denarnica nas bo, čeprav je morda mnogo cenejša, na dolgi rok stala več, saj jo bomo kmalu morali zamenjati. Kakovostno izdelana denarnica bo že tako ali tako zdržala dlje, ko pa se ji bo zgodilo kaj neželenega, bo strokovnjak to skoraj gotovo znal popraviti – in to po veliko nižji ceni, kot če bi kupili novo denarnico.

Poleg tega, da je denarnica priročna za prenašanje in shranjevanje denarja, kartic in podobnega, je tudi modni dodatek, ki izraža stil človeka. Zato, da bi ohranili stil in konec koncev tudi podaljšali življenjsko dobo modne moške denarnice, se moramo izogibati temu, kar se nam sicer z denarnico rado zgodi – nabasanosti. Če v denarnico zbašemo prav vse, kar nam pride pod roke, se bo slej ko prej zgodilo naslednje:

Žepi vam bodo štrleli – moški denarnice običajno nosijo v zadnjem žepu. Predstavljajte si, kako čudno bi izgledalo, če bi bila polovica vaše zadnje plati večja od druge polovice.

Hlače vam bo vleklo navzdol – hlače, sploh takšne, ki so že tako ali tako ohlapne, lahko denarnica dejansko tako obteži, da se boste kar naenkrat spraševali, zakaj vam mahedrajo okrog gležnjev.

Denarnica se vam bo začela trgati – denarnice so sicer načeloma narejene tako, da prenesejo veliko prepogibanja in premetavanja, vendar predstavlja natlačenost denarnice dodatno obremenitev za blago in šive, ki lahko kaj kmalu začnejo popuščati.

Modne moške denarnice so najlepše in najbolj funkcionalne tedaj, ko so karseda prazne in minimalistične. Ne, da bi morali puščati doma tisto, kar potrebujete – premislite, kaj vse morate imeti v denarnici, nato pa kupite takšno, v katero boste lahko vse to varno in estetsko pospravili.

Večina ljudi v vsakdanjem življenju potrebuje le nekaj stvari – nekaj denarja, bančno kartico in osebni dokument (ki je lahko tudi vozniško dovoljenje). Pa morda kakšno vozovnico, če jo imate. Vse ostalo je v večini primerov nepotrebna navlaka, ki jo nosimo s seboj za vsak slučaj, ali, ker smo preleni, da bi se nam ljubilo vsake toliko izprazniti denarnico. Med to navlako spadajo na primer kartice zvestobe. Večino takšnih kartic si namreč damo delati po principu »zakaj pa ne« in jo uporabimo enkrat, največ dvakrat na leto. Seveda, če kartico uporabljate vsak dan in vam pogosto pomaga prihraniti pri nakupih – naj le najde mesto v vaši denarnici. Pogosto so modne moške denarnice, čeprav lepe, prav grdo nabasane tudi zato, ker so tako polne računov in raznih odrezkov položnic. Ti nam smetijo denarnico, lahko pa se nam zaradi njih zgodi še ena neprijetnost. V morju papirja v naši denarnici lahko spregledamo kak bankovec in ga vržemo stran skupaj s kepo zmečkanih računov. Seveda je iz pravnega vidika dobro, da te stvari hranite vsaj kak teden (odrezke še dlje), saj boste v primeru morebitnih težav lahko dokazali svojo trditev, vendar naj imajo ti papirji mesto drugje, recimo v škatli v omari. Prav tako nepotrebno je danes v denarnici nositi tudi fotografije. Razumljivo, da želite imeti ljubljene osebe na nek način ves čas pri sebi, a verjetno vam ne bo nihče zameril, če boste podobe mame, očeta, žene, otrok, nečakov, bratrancev in družinskih ljubljenčkov v digitalni obliki hranili na telefonu.

Modne moške denarnice imajo danes tako praktično kot estetsko vlogo in prav je, da obe vzdržujemo. Zato se izogibajmo nepotrebni navlaki v denarnici in služila nam bo še zelo dolgo.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*