Različne ure za različne okuse

Danes se tehnologija razvija in pametni telefoni in ostale pametne naprave prevzemajo čedalje več funkcij. Zaradi tega so nekatere naprave, ki smo jih včasih nosili skoraj vsi, danes postale nepotrebne. Tako znajo pametni telefoni danes zelo natančno prikazati čas. Vendar, ali to pomeni, da bodo v tem nadomestili ročne ure?

moške ročne ure eleganca

Skoraj gotovo ne. Čeprav večina danes raje kot na uro za čas pogleda na telefon, to ne velja za manjšino poznavalcev, ki še znajo ceniti lepoto in eleganco prave, kakovostne moške ročne ure.

Ročna ura ni samo način, kako meriti čas, ampak je tudi način, kako ostati v koraku s časom. Ure namreč, tako kot oblačila, odražajo najnovejše trende in to nikakor ne velja samo za ženske ure. Tudi Tudi moške ročne ure so čudoviti modni dodatki, raznolike kot so raznoliki tisti, ki jih nosijo.

Zakaj nositi uro:

Razlogov, zakaj si nadeti ročno uro, je kar precej. Ročne ure so v večini umetniška dela in so prav tako zanimivi modni dodatki kot verižice, zapestnice, prstani … Le s to razliko, da so ure poleg tega, da so lepe, tudi funkcionalne. Marsikdo bi rekel, da lahko čas preverimo tudi na pametnem telefonu. A tega večinoma nosimo v žepu ali celo v torbi, ura pa je ves čas pri oziroma na roki. Poleg tega ura sporoča, da ima njen nosilec stil – česar redno pogledovanje na telefon v iskanju časa žal ne odraža.

Kako izbrati uro:

Izbire moške ročne ure se mora vsak, ki želi uro nositi dolgo, pogosto in ob vsaki priložnosti, lotiti premišljeno. Le prava ura, ki nosilcu resnično ustreza, mu lahko popolnoma služi.

Kriteriji, ki jih mora moški upoštevati pri izbiri ure:

Cena. Pri vsakem nakupu je cena očitno eden izmed večjih faktorjev, glede na katere se odločamo, ali bomo izdelek kupili ali ne. Nima smisla, da si lažemo – dobro moramo premisliti, koliko lahko vložimo v nakup ure, nato pa glede na denar, ki ga imamo na voljo, izbrati najkakovostnejšo možnost. Dejstvo je, da so kvalitetnejše ure ponavadi tudi dražje, a jih je mogoče tudi popraviti, kar je na dolgi rok cenejše kot da bi si vsak mesec kupili uro za nekaj evrov.

Material. Danes je mogoče dobiti moške ročne ure iz najrazličnejših materialov – kovina, plastika, usnje, zadnje čase pa so izjemno moderne celo lesene ure. Tudi tu morate premisliti, kaj sploh iščete. Lesene ure niso za tiste, ki se veliko potijo oziroma se dolgo časa zadržujejo v prostorih z veliko vlage, medtem ko si ure iz usnja verjetno ne bo kupil nekdo, ki ne podpira izkoriščanja živali.

Posebne lastnosti. Čeprav je danes klasika v modi, marsikatera ura, ki je na voljo, ni samo ura. Večina jih ima še dodatne lastnosti, namenjene posebnim skupinam nosilcev. Dobri primeri so vodoodpornost, štoparica in podobno. Te lastnosti ponavadi dodajo h ceni ure. Glede na svoj življenjski stil se zato odločite, ali jih potrebujete. Nakup vodoodporne ure, na primer, ima smisel, če se na primer ukvarjate z vodnimi športi.

Priložnost. Seveda morate razmisliti, ob kakšni priložnosti boste nosili uro. Za formalne dogodke so najprimernejše minimalistične ure z usnjenim paščkom, za poslovne priložnosti prav tako, ure s kovinskim paščkom pa naj bi se po pravilih nosile le ob neformalnih priložnostih. Nikakor pa se ob formalnih priložnostih ne spodobi nositi digitalnih ur – te spadajo le k neformalni oziroma športni opravi.

Vaša postava. Tudi to morate upoštevati pri nakupu moške ročne ure. Na velikem moškem se bo tanka, minimalistična ura izgubila, medtem ko bo na zelo suhem ogromna, robustna ura izgledala naravnost smešno.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*