Najem kamperja zagotavlja svobodo

Prihajajoče jesenske počitnice že kličejo po novih izzivih in obiskih novih krajev. To predstavlja tudi odlično priložnost za najem kamperja in uživanje v svobodi v vseh pogojih.

Zakaj na kampiranje?

Kampiranje je priljubljena oblika dopustovanja, ki predstavlja eno od ugodnejših oblik namestitve. Primerna je različne uporabnike, pri tem prednjačijo pari, družine in mlade skupine, ki v kampiranju vidijo predvsem priložnost za sproščen oddih v  bližini narave. V osnovi ločimo kampiranje v šotorih in kamperjih (avtodomih). Pri tem verjetno ni potrebno poudarjati, da so kamperji bistveno bolj povezani z udobjem, saj v njih spite na pravih posteljah ter uživate v luksuzu doma na kolesih.

Zakaj najeti kamper?

Če sodite v skupino ljudi, ki v počitniškem duhu najbolj uživajo v svobodi in dostopnosti do narave, smo prepričani, da je kampiranje prava izbira za vas. Ob najemu kamperja se boste izognili celoletnim stroškom vzdrževanja kamperja, hkrati pa potešili svoje potrebe po raziskovanju novih krajev – po želji lahko prav vsak dan dopusta. Kamper vam nudi vse – od bivanja, do prehranjevanja in sproščenega počitka.

Najem kamperja pomeni odlično priložnost za prihranek. Z enim najemom namreč dobite v paketu vse, kar običajno plačujete ločeno – namestitev in transport, če boste uspešni pri iskanju, pa si lahko zagotovite celo brezplačno mesto za parkiranje. Če boste čas namenili kuhanju ter se izogibali obisku restavracij in gostiln, pa lahko privarčujete še več.

 

najem kamperja

 

Čeprav se vam morda zdi, da boste ob tem morda prikrajšani za gurmanske užitke vas lahko takoj pomirimo. V kampih boste namreč zagotovo spoznali nove ljudi, ki razmišljajo podobno kot vi – s povabilom na druženje in prigrizek boste stkali nova prijateljstva. Ta vam bodo na koncu zagotovo pomembnejša od enega kosila, ki se ga v danem trenutku spomnite, nato pa nanje pozabite. In kdo ve, morda bo med novimi prijatelji kakšen odličen kuhar, ki bo pravo pojedino pripravil, kar na enostavnem plinskem gorilniku.

Kaj moram vedeti preden se odločim za najem kamperja?

Najem kamperja je svojevrsten proces, ki zahteva svoj čas. Glavna prednost kamperja pred na primer bivalnimi prikolicami je v neposredni povezavi med bivalnim in vozniškim delom. V jesenskem času to predstavlja pomembno točko izbire, saj lahko v vseh vremenskih pogojih uživate v notranjosti kamperja, pri tem pa vam nižje temperature, pa tudi deževni dnevi ne bodo uničili razpoloženja.

Na izbiro je pestra paleta različnih oblik kamperja, ki se med seboj razlikujejo predvsem v velikosti in številu prostorov. Za uporabnika je ključen razmislek o tem, katere prostore najbolj nujno potrebuje in v kakšnem obsegu. Pri tem ne pozabite, da večji prostori običajno pomenijo večje težave pri obračanju kamperja, prav tako pa lahko višina kamperja pomembno vpliva tudi vašo izbiro potovalne poti. Višina je namreč pogost omejevalni dejavnik nižjih podvozov, ko boste morali svoj kamper obrniti in poiskati drugo pot.

Kamperjii do teže 3500 kilogramov ne zahtevajo posebnih oblik vozniškega dovoljenja, prav tako nobenih omejitev ne zahteva njihova uporaba na avtocestah, kjer lahko z njimi dosegamo enake hitrosti kot v avtomobilu (seveda ob tem ne pozabite na višjo porabo goriva). Najem kamperja naj zajema tudi razmislek o predvidenem številu uporabnikov – v kamperju se namreč lahko vozi toliko kot oseb, kot je ustreznih sedišč.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*