Na Jadranu se nahaja eden najlepših otokov na svetu! 

Večina izmed nas se ne zaveda, da je Jadransko morje biser Evrope, za marsikoga tudi biser sveta. Kaj mislite, zakaj ljudje iz celega sveta obiskujejo različne turistične destinacije ob jadranski obali? Samo poglejte v rumene časopise in opazili boste številne zvezdnike, ki se kljub temu, da bi lahko šli na kateri koli konec sveta, odločijo da poletne počitnice preživijo na Jadranu oz. hrvaški obali. Ni pa hrvaška obala primerna samo za petične goste. Z malo iznajdljivosti lahko prav vsak preživi poceni sanjske počitnice na kakšnem izmed številnih hrvaških otokov. 

Jadransko morje

Slovenci nismo znani po tem, da bi dodobra raziskovali hrvaško obalo. Veliko jih vsako leto dopustuje na istem mestu, saj ne želijo tvegati z iskanjem nove nastanitve in lokacije. Veliko Slovencev ima v lasti apartmaje in zakupljene mobilne hiške, večinoma v Istri in Kvarnerju.  

Večina se odloči za dopustovanje v Istri, Kvarnerju ali Severni Dalmaciji in še to večinoma na celini. Ne pravim, da ti kraji niso lepi, dejstvo pa je, da je tukaj več gneče in preverjeno ne najdete tako lepih in samotnih zalivov, kot pa na oddaljenih otokih v Južni Dalmaciji. Precej manj Slovencev se odloči za dopust na otokih, na Jugu Dalmacije: Brač, Hvar, Korčula, Vis, Mljet, Lastovo itd. In ravno na teh otokih se skrivajo najlepši kotički Jadrana, ki vam lahko omogočijo popolni dopust.

Ena od glavnih prednosti Jadranskega morja je varnost. V zadnjih letih je na različnih popularnih središčih v Evropi in drugje večkrat bila ogrožena varnost turistov. Zgodili so se teroristični napadi, ki so turiste prestrašili do te mere, da v nevarne dele sveta ne potujejo tako pogosto. Prav tako je Jadransko morje zelo varno tudi zaradi geografske lokacije, saj v njem ne živijo nevarne ribe ali morski psi. Jadransko morje je zelo primerno za ribolov, potapljanje, raziskovanje otokov s čolni, jadrnicami, jahtami, prav tako je na določenih delih zelo primerno za surfanje in kajtanje.Hrvaška obala

Na Hrvaškem lahko sanjski dopust preživite na številne načine. Prav povsod boste našli hotele, hostle, sobe, apartmaje in kampe. Večina domačinov se v obmorskih središčih ukvarja z oddajo apartmajev ali sob, zato je ponudbe res veliko. Za nekatere pridejo v poštev samo hoteli, drugi dopust želijo preživeti v kampu. Od vas je odvisno na kakšen način želite preživeti vaše počitnice.

Če še niste bili v Srednji in Južni Dalmaciji vam toplo priporočam, da en poletni oddih preživite na enem otoku v tem delu Hrvaške obale. Na teh otokih boste našli res izjemne plaže, določene izmed njih so znane tudi kot najlepše plaže v Evropi. Tukaj si lahko pogledate 5 najlepših plaž na hrvaški obali.

Obala

Za vse, ki bi želeli preživeti sanjski dopust na izjemno lepem otoku v Južni Dalmaciji  predlagam, da si naročite brezplačni e-vodič o tem otoku. V njem boste našli res ogromno koristnih nasvetov. Je pa ta otok Slovencem manj znan, na njem na srečo še ni masovnega turizma, znan pa je po izjemno lepih zalivih in mirnih vasicah. Otok je dobil številna priznanja iz svetovnih turističnih organizacij, ki ga uvrščajo v sam vrh najlepših otokov na svetu. Neokrnjena narava in čudovite peščene plaže so razlog, da so na njem posneli kar nekaj filmov in resničnostnih šovov. Samo klik stran ste od brezplačnega e-vodiča, ki je bogat s fotografijami in opisi vseh znamenitosti.

Če iščete ideje in motivacijo za vaše počitnice vabljeni k spremljanju spletnega bloga naoff.si. Prav tako lahko všečkate facebook stran Gremo na off, kjer objavljam koristne vsebine o preživljanju sanjskih počitnic.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*