Nakup domene po najnižji ceni v Sloveniji

Če ste se kdaj zanimali za postavitev spletne strani, zagotovo že veste, da poleg samega spletišča potrebujete tudi domeno in spletno gostovanje. Domena je naslov na spletu, na katerem je stran dostopna. Sestavljena je iz domenskega imena in domenske končnice. Spletno gostovanje pa predstavlja prostor na strežniku, kjer je spletna stran shranjena – torej prostor, kjer so shranjene datoteke in podatkovne baze, lahko pa tudi e-poštni predali.

nakup domene kartica

Čeprav se stroškom domene in spletnega gostovanja načeloma da izogniti, pa to še daleč ni najboljša odločitev. Pravzaprav bi lahko dejali ravno nasproto. Brezplačni ponudniki, kot so Wix, Weebly in podobni, sicer omogočajo brezplačno gostovanje na poddomeni njihovega spletnega mesta (primer: mojastran.weebly.com), vendar pa ima odločitev za brezplačno storitev veliko pomanjkljivosti:

 • Spletna stran na naslovu poddomene ponudnika prostora ne deluje profesionalno.
 • Zaradi tega je otežena tudi promocija blagovne znamke oziroma podjetja.
 • Vidnost v iskalniku Google je manjša, s tem pa tudi obiskanost spletne strani.
 • Na voljo je omejen prostor na spletu, ki običajno kmalu postane premajhen.
 • Izbirate lahko le med nekaterimi grafičnimi predlogami, zato stran še zdaleč ni unikatna.
 • Prilagajanje spletne strani lastnim željam je zelo omejeno.
 • Na spletni strani se lahko prikazujejo oglasi in povezave, nad katerimi nimate vpliva.
 • Prenos spletne strani na plačljivo gostovanje je težavno ali celo nemogoče.

Lahko bi še naštevali, toda dejstvo je jasno. Če s svojo spletno stranjo mislite resno, pa naj bo ta osebne ali poslovne narave, se odločite za registracijo lastne domene in zakup gostovanja. Več o tem, kje po kar najugodnejši ceni registrirati domeno, preverite v nadaljevanju.

Pri katerem registrarju se najbolj splača registrirati domeno?

Najcenejši nakup domene lahko opravite pri ponudniku NEOSERV, ki se s poslom registracije domen in prodajo spletnega gostovanja ukvarja že od leta 2003. Gre torej za podjetje s tradicijo, odličnim slovesom in z več kot tisoč javnimi pohvalami zadovoljnih naročnikov.

NEOSERV v tem trenutku ponuja že več kot 650 različnih domenskih končnic, na registracijo katerekoli izmed vseh teh domen pa nudi garancijo najnižje cene v Sloveniji. To pomeni, da če pri katerem drugem slovenskem registrarju najdete nižjo ceno za nakup domene, vam jo bodo pri NEOSERV izenačili.

Odločite se lahko za registracijo:

 • nacionalne domene (.si, .eu, .hr, .it, .de, .at, .io, .me, .es, …);
 • generične/splošne domene (.com, .net, .org, .info, .biz, .mobi, …);
 • tematske domene (.shop, .blog, .life, .pro, .top, .review, .eco, .center, .club, …).

Zgolj najnižja cena za nakup domene pa ni edini razlog, zakaj se odločiti prav za omenjenega registrarja. Pri NEOSERV boste namreč deležni tudi brezplačne WHOIS zaščite, brezplačnega DNS gostovanja, brezplačnega e-poštnega naslova za posredovanje e-sporočil v izbrani e-poštni predal ter vrhunskega naročniškega centra. V njem boste domeni brez težav nastavili želene DNS zapise, urejali kontaktne podatke, urejali predračune, podaljševali storitve in podobno.

Registrar domen in ponudnik gostovanja NEOSERV je znan tudi po izjemni ekipi za podporo naročnikom. Ta je dostopna 24 ur na dan –  vsak dan v tednu, tudi ob praznikih. Prav odlična tehnična podpora je zaslužna za to, da je podjetje v 15 letih obstoja pridobilo več kot tisoč pohval.

Kako pri NEOSERV izvesti nakup domene?

Čisto enostavno. Obiščite njihovo spletno stran NEOSERV.si, nato pa v preverjevalnik domen vpišite svojo želeno domeno (primer: zelenjavni-vrt.si). Kliknite na gumb »PREVERI DOMENO« in počakajte trenutek, da orodje preveri, ali je izbrana domena prosta za registracijo. V kolikor bo ta prosta, jo dodajte v košarico in sledite nakupnim korakom.

nakup domene ekran

Če poleg domene potrebujete tudi spletno gostovanje, lahko v drugem koraku nakupa v košarico dodate še paket gostovanja. Tretji korak je namenjen nakupu SSL certifikata, ki zaščiti prenos podatkov na spletni strani in poskrbi, da je ob URL naslovu prikazana ikona zelene ključavnice – simbol varnosti uporabe spletnega mesta.

Nato vam preostane le še izpolnitev polj s svojimi podatki in plačilo domene oziroma vseh zakupljenih storitev. Plačilo lahko opravite prek UPN obrazca, s kreditno kartico, Moneto, prek plačilnega sistema PayPal, s Paysafecard ali katero izmed številnih kripto valut.

Kaj pa, če imate domeno že registrirano drugje, vendar bi jo radi prenesli k NEOSERV? Postopek prenosa je zelo enostaven, potrebujete le tako imenovano EPP kodo domene, ki jo dobite pri trenutnem registrarju. Pridobljeno kodo nato sporočite registrarju, h kateremu bi radi prenesli domeno, ta pa bo uredil prenos domene.

Pri NEOSERV z veseljem pomagajo in ne komplicirajo. Ko jim boste posredovali EPP kodo, bodo vašo domeno prenesli takoj. Lahko pa se odločite tudi za brezplačen prenos spletne strani na njihove SSD strežnike, s čimer bo vaša spletna zagotovo delovala hitreje, po vsej verjetnosti pa si boste znižali tudi letni strošek za spletno gostovanje.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*