Pozor! Podarjamo vam naraven recept za nego kože po vročih poletnih mesecih!Predstavljam vam Simono Večko iz Čarovnije narave, ki bo z vami brezplačno delila recepturo za vlažilno kremo. Ob koncu poletja je ravno pravi čas, da poskrbite za svojo kožo po nekaj mesečnem izpostavljanju soncu.

kopel

 

Simona mi pove, da je bil njen dedek zeliščar, ki je živel na jasi sredi gozda in doživel zavidljivo starostno dobo 99 let. V otroštvu so nabirali zelišča za Drogo Portorož. Simona pravi: Sama sem nabirala različna zelišča in rožice ter iz njih kuhala razne napitke in zvarke, vendar kot mladostnica sem pozabila na to, pot me je odnesla drugam. Kasneje sem sama naletela na težave s kožo, hčerka je dobila alergije in pot me je peljala nazaj v to zgodbo. Odkrivati sem začela stare recepte, še iz samostanskega zdravljenja, in preizkušala recepte na več načinov.

Preden sem začela ponovno raziskovati svet zelišč in narave, sem skoraj 20 let delala za računalnikom v pisarni, kar me je vedno pestilo, vendar sem rinila naprej. Tako dolgo, da je podjetje šlo v stečaj. In seveda še nisem zaznala svojega poslanstva, kasneje sem nekaj časa še delala v dnevnem centru Ozara in v vrtcu. S Simono med pogovorom ugotoviva, da sva končali enak študij.

Simona pove o svojih začetkih…

Nekega dne se zgodi klik! Nekaj moram narediti s tem znanjem in s to dolgoletno družinsko zgodbo. Tudi doma smo imeli nasajenih veliko zelišč in začimbnic, to me spremlja skozi vse življenje. Spraševati sem se začela, zakaj se mi dogajajo alergije in težave z lasiščem, kožo. Ker v trgovini nisem našla primerne naravne kozmetike sem jo začela izdelovati sama. In tako je nastal paket izdelkov! Kmalu naletim na priložnost za predstavitev v Lojtci domačih. Prvi paket izdelkov je že bil naslovljen na neko gospo in nisem vedela kaj narediti. Pošljem paket izdelkov njej ali na natečaj za Lojtco domačih. Bila sem že na poštnem okencu s pripravljenim paketom za gospo, ki bo prva kupila moje izdelke in samo še poslati bi ga bilo treba. Premislila sem si v zadnjem trenutku preden sem paket odposlala! Paket sem odposlala, vendar v Lidl razpis za male podjetnike, obrtnike in proizvajalce butičnih slovenskih izdelkov. Odločitev je bila pravilna saj so bila mila Čarovnije narave spomladi na vseh policah Lidla po vsej Sloveniji.

paketek

Kako ste začeli s prodajo?

Reklama za izdelke se je začela širiti iz ust do ust, ljudje so preizkusili izdelke na svoji koži in priporočili naprej. Vsi moji izdelki so ročno narejeni in delam vse sama. Vse sestavine so kvalitetne in za tem stojim, saj tudi sama nabiram vsa zelišča in dam vso svojo energijo v izdelke. Krem nikoli ne delam naprej ampak vse sproti. Vse uporabljene sestavine so naravne, ekološke in vsak izdelek je certificiran. Uporabljam le kvalitetna hladno stiskana olja, masla ter izbrana naravna eterična olja in hidrolate.

Kako ste izbrali ime za podjetje?

Zgodba sega kar nekaj let nazaj, ko je bil pri meni prijatelj Haris in mi dejal: “Poglej kakšne čarovnije delaš! Mila, kreme, marmelade, čaje, hidrolate, tonike, šampone toliko znanja imaš! Kaj, ko bi ti to združila pod eno blagovno znamko in ponudila te izdelke tudi drugim.” Malo sva se poigrala z imeni čarovnija, narava, zelišča in tako je nastalo ime Čarovnije narave in zaščitni logo regratova lučka, ki bo vso to znanje ponesla s svojimi padalci v svet, da to kozmetiko spoznajo tudi drugi. In ko bo dosegla srca ljudi se bodo želje začele izpolnjevati.

Ko stopim v svojo delavnico in delam z vsem svojim znanjem in z zelišči, katera si priskrbim, od matere narave, vem, da sem se odločila prav, da res potrebujemo kozmetiko, ki je naravna in ni testirana na živalih.

Kje vse najdemo vas in vaše izdelke?

Sodelujem skupaj s še 11 dizajnerkami koroške regije v u Pop-up trgovini, delujemo kot društvo in  prodajamo svoje izdelke.

Udeležujem se sejmov, predstavljam svoje izdelke tudi po avstrijskem območju. Jeseni, ko izide katalog Mladinske knjige pa bodo moji izdelki tudi v njihovem darilnem programu. Po petkih in sobotah sem po Mercatorjih na stojnicah po vsej Sloveniji, v katerem kraju sem napišem na mojo facebook stran.

Pisala sem tudi članke za revijo Bodi eko. V okviru predmeta Oblikovanje proizvodov in tehnoloških procesov (OPP) sem s profesorico Karmen Grudnik predavala tudi na ekonomski šoli, kako do samozaposlitve. Delujem tudi preko študijskih krožkov, kjer prirejam delavnice izdelave naravne kozmetike in naravnih čistil. Te delavnice potekajo v knjižnici Dravograd in na Mocisu centru za izobraževanje odraslih Slovenj Gradec.

Konec leta bo zaživela tudi spletna stran Čarovnije narave, nadgrajujem svoja znanja z izobraževanji.  Predvsem rada prisluhnem starejšim ljudem, ki so polni modrosti in znanj ter se od njih veliko naučim.

Naredila sem tudi komplet za dobro počutje in nego vsake ženske. Njegova uporabnost se skriva v izbranih sestavinah in božajočem občutku na lasišču in koži. Posebnost izdelka pa je tudi embalaža, ki se lahko uporablja tudi v druge namene. Paket vsebuje balzam za ustnice, šampon ploščica za lase, naravno milo, dezodorant in kremo. Ta paketek petih izdelkov je priročen za torbico in potrebujemo ga prav vse.

Ponujam vam naravna mila, šampone za lase, masažne svečke, balzame za ustnice, kopalne kroglice, kopeli, deodorante, kreme za obraz, pilinge, zobne paste, mazila…

Posebno darilo za bralce! Brezplačen naraven recept!

Za vas imamo posebno darilo! Z vami delimo brezplačen naraven recept za vaše jesensko oskrbo kože. Ker se poletje zaključuje in ste bili na vročih sončnih žarkih, vaša koža potrebuje dodatno nego.

natur kozmetik

Sami si ustvarite vlažilno kremo zase in poskrbite za svoje telo:

Recept za to izredno hranljivo in vlažilno kremo je povzet po grškem lekarnarju.

Krema bo vaš obraz navlažila in poskrbela za regeneracijo vaše kože.

  • 1 žlička medu
  • 200 ml hladno stiskanega mandljevega olja
  • pol skodelice hidrolata smilja
  • 7 žličk ekološkega čebeljega voskaV posodi na vodni kopeli, stopite med in vosek v olju. Nato odstavite in počakajte, da se ohladi na sobno temperaturo. V to zmes počasi in med mešanjem vlivajte hidrolat smilja, dokler ne dobite goste kreme. Nato še nekaj časa mešajte, nadevajte v posodico, zaprite in hranite na temnem in hladnem mestu.

Za dodatne informacije in naročila obiščite fb stran Čarovnije narave ali pišite na mail: simonavecko@gmail.com

Tel: 051 424 017 Simona Vecko

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*