Novosti v svetu avtomobilizma 2014

Leto 2014 se v avtomobilski industriji označuje kot zelo pestro. Veliko avtomobilskih gigantov je, ali pa še bo v tem letu predstavilo svoje nove modele jeklenih konjičkov. Nekaj novosti, ki jemljejo dih vam bomo predstavili tudi v tem članku.

Nemški trg v letu 2014 predstavlja ogromno novosti. Že novembra 2013 je Audi predstavil nov izgled modela A3, tokrat limuzino in prejel odlične kritike. Audi je prvič uporabil svojo napredno tehnologijo za direktno vbrizgavanje goriva in sistem start-stop. Osnovni dizelski model (2.0 TDI) ima zavidljivih 245 KM, kar je glede na nizko maso veliko. V nekaj manj kot 9 sekundah razvije hitrost 100 km/h ter porabi okoli 4 litre goriva na 100 kilometrov.

BMW

Že nekaj časa vsi ljubitelji avtomobilov nestrpno pričakujemo novega BMW-ja serije 2, ki bi naj prišel v prodajne salone meseca marca ali aprila. BMW 2 bo trivratna različica in bo namenjen vsem, ki želijo svoji vožnji dodati nekaj športnosti, saj bo zraven zavidljivega izgleda nudil tudi vse prej kot monotono vožnjo. Tako bo najmanjši dizelski motor razvil okrog 140 KM, najmanjši bencinski pa 180 KM. Poraba goriva dizelskega motorja bo nekje okrog 4 litre, bencinskega pa liter do dva več. Cena se bo po vsej verjetnosti vrtela okrog 30.000 €.        Poleti bo Bmw predstavil nove športne modele M3 in M4, nestrpno pa pričakujemo tudi mini terenca X4, ki bo pomanjšana različica modela X6.
Jeseni bo podjetje BMW pisalo novo zgodovino. Septembra bo luč sveta ugledalo po mnenju mnogih največje pričakovanje leta 2014. Nov BMW-jev terenec Active tourer, ki bo resna alternativa Mercedes benzu serije B. Cena modela še ni znana, prav tako se še ne ve kakšne novosti lahko z prihodom tega modela pričakujemo.

Bmw 4

MERCEDES BENZ

Tudi pri Mercedesu leto 2014 prinaša nekaj odmevnih novosti. Že marca napovedujejo prihod izboljšane različice atraktivnega športnega terenca GLA. Na voljo bo dizelski (najmanjši bo imel okoli 140 KM) in bencinski motor (najmanjši z 156 KM).
Mercedes bo spomladi predstavil tudi novi model razreda C, ki bo v primerjavi z modeli serije C, ki smo jih videvali do sedaj nekoliko večji. Prijelo se ga je tudi ime »mali S«.
Ko pa smo že pri razredu S, bo tudi slednji v naših salonih do konca leta.
Podjetje obljublja tudi nekaj izboljšav in novosti glede modelov z hibridnimi pogoni.

VOLKSWAGEN

Tisti, ki niso mnenja, da je največja novost v svetu avtomobilizma BMW Active tourer pa se bodo verjetno strinjali z tem, da najbolj nestrpno pričakujejo prihod novega Passata, ki ga bo krasila najbolj atraktivna oblika do sedaj. Do njegovega prihoda bomo morali žal počakati na zadnje mesece v letu, a so pri Volkswagnu poskrbeli, da do takrat pri njih ne bo monotono. Že nekaj mesecev pred iztekom leta bomo videli novega enoprostorskega golfa, ki bo nosil ime sportsvan. Nekaj novosti se pa obeta tudi Volkswagnovemu terencu Tuaregu ter limuzini Jetti.

FORD

Ford bo v letu 2014 predvsem prenavljal svoje modele. Po tem, ko so že predstavili Fiesto za leto 2014, ki ima kar 200 KM, lahko v drugi polovici leta pričakujemo nov izgled Focusa, prenovili bodo tudi družinskega C-maxa, kot glavno poslastico pa Ford napoveduje prihod novega Mondea, ki ga ljubitelji prav tako nedvomno nestrpno pričakujemo.

FRANCOSKI »MALČKI«

Tudi francoski trg bo doživel nekaj novosti predvsem pri cenovno ugodnejših modelih. V poletnih mesecih pričakujemo nov model Renaulta Twingo, ki bo predstavljal tudi našo državo, saj bo v celoti izdelan v Novem mestu. Preseneča predvsem to, da bo novi Twingo imel 5 vrat in zadnji pogon.

Pri Citroenu bodo predstavili nov model njihovega malčka C1, ki bo na voljo nekje v polovici leta. Odmevnejša novost podjetja bo pa sigurno novi citroen C4 cactus, ki bo resna konkurenca Oplu Mokki ter Nissan Juku.
Tudi Peugeot bo v letu 2014 predstavil nov model svojega »minija«. Pričakujemo prihod novega Peugeota 108, ki naj bi bil pameten nakup predvsem zaradi obljubljene rekordno nizke porabe goriva.
Peugeot pa bo do konca leta predstavil tudi nov model njihove limuzine 508.

Poleg francoskega paketa »malčkov«, pa je tukaj še Hyundai i10, ki bi naj glede na svojo majhnost imel presenetljivo velik prtljažnik. Model bo v salonih zadnji teden v januarju.

“SUPER” AVTOMOBILI

Za vse tiste, ki spremljamo avtomobilizem in novosti ne glede na to, da so nam določene znamke nedosegljive bo največja zanimivost na trgu predvsem težko pričakovani Lamborginijev model po imenu Huracan. Ekstremna moč mu bo omogočala, da bo v 3 sekundah dosegel hitrost 100 km/h, saj bo imel kar 610 KM.

HURICAN

Porsche predstavlja novega terenca, ki nosi ime Macan. Na voljo bo v začetku aprila. Možno ga bo kupiti tudi na slovenskem trgu. Za osnovni dizelski model boste odšteli okrog 70.000 €, za turbo model pa nekaj preko 100.000 €.

Med najbolj atraktivnimi modeli bo nedvomno tudi nov Jaguar F type R coupe. V 4 sekundah bo razvil hitrost 100 km/h in ima 550 KM. Če vas bo Jaguar prepričal, boste za njega odšteli okrog 50.000 €.

Pa srečno!

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*