Nutropiki – so res lahko vaša bližnjica do boljših kognitivnih zmožnosti, spomina, fokusa in večje produktivnosti?

Predstavljajte si, da bi lahko nekoč v trgovini ali v lekarni brez recepta kupili prehransko dopolnilo, ki bi dokazano izboljšalo vašo koncentracijo, spomin, in vsesplošno produktivnost. Poleg vsega bi bilo to dopolnilo relativno ugodno in popolnoma varno. Vsako jutro bi pred začetkom dela vzeli 2 kapsuli, počakali 15-30 min da bi začutili učinek in nato pričeli z delom, ki bi bilo lažje kot kadarkoli doslej. Ne bi več potrebovali kave, močnih čajev, ali morda celo zdravil. To so nutropiki.

Kaj bi porekli na to?

nutropiki zelišča

Na našo srečo je ta prihodnost že tu. Ta trenutek lahko od zanesljivih proizvajalcev naročite svoje nutropike (ang. nootropics). Prejeli boste 100% naravno mešanico različnih izvlečkov zelišč, vitaminov, mineralov, amino kislin, tudi kofeina, in drugih sestavin, ki lahko dokazano izboljšajo vašo produktivnost.

Ne, nutropiki niso “kačje olje”, temveč gre za izredno učinkovite sestavine, ki tako ali drugače pozitivno vplivajo na delovanje vašega telesa in predvsem možganov.

In kar je najbolje pri vsem je dejstvo, da načeloma (razen izjem oz. v primeru predoziranj) ne povzročajo stranskih učinkov.

Preden delim z vami nekaj pomembnih navodil o uporabi nutropikov, naj naštejem nekaj izmed najbolj popularnih in raziskanih nutropikov trenutno na trgu:

 1. Adaptogena zelišča (Ashwagandha, Bacopa Monnieri oz. brahmi, Ginkgo, Ginseng, rožni koren in druga)
 2. Zdravilne gobe (Lion’s Mane, Chaga, Reishi)
 3. Holin (Alpha GPC, Citicoline, itd.)
 4. Aminokisline
 5. Vitamini
 6. Stimulanti (kofein)
 7. Druga zelišča, spojine, izvlečki, itd.

Kdo jemlje nutropike?

Nutropiki postajajo vse bolj popularni po celem svetu med različnimi ciljnimi skupinami.

Starejši (50+) jih vse pogosteje jemljejo, ker nutropiki znanstveno dokazano zaustavljajo upad kognitivnih sposobnosti.

Posamezniki, stari med 30-50 let, jih jemljejo zato, da se lahko bolje in dlje koncentrirajo v službi, da lahko izboljšajo svojo produktivnost in počutje, ter navsezadnje da lahko izboljšajo kvaliteto spanca, pri čemer nutropiki prav tako pomagajo.

Mlajši (med 18-30 leti) pa jih vse pogosteje jemljejo za izboljšanje rezultatov v šoli, na maturi, med izpitnimi obdobji, itd.

Skratka, različni nutropiki so uporabni za različne starostne skupine.

Kaj nutropiki niso?

Ljudje pogosto menjajo nutropike za t.i. pametne droge (ang. “smart drugs”). Za razliko od nutropikov pametne druge načeloma niso legalne (oz. potrebujete zanje recept, saj so pogosto tudi zdravila), gre za kemijske spojine in ne izvlečke naravnih zelišč in so potencialno zelo nevarne ob pogostem in nespametnem jemanju.

Sicer drži, da lahko pametne droge na kratek rok prinesejo precej močne pozitivne učinke (neprimerljivo močnejše od nutropikov), vendar so lahko dolgoročno zelo škodljive.

Če iščete močne in takojšnje učinke, potem nutropiki niso za vas. Če pa bi radi na dolgi rok izboljšali vaše zmožnosti, potem berite dalje.

nutropiki

Nekaj splošnih navodil pri jemanju nutropikov

Če se odločite za nakup nutropikov, se je potrebno držati nekaj splošnih navodil, s čimer boste poskrbeli za najboljše možne učinke in se izognili kakršnim koli zdravstvenim težavam.

 1. Držite se priporočenih količin na dan (če na produktu piše 2 kapsuli na dan, to pomeni 2 kapsuli na dan)
 2. Manj je več – zaradi součinkovanja so lahko manjše doze precej varnejše in učinkovitejše kot večje (z razlogom je količina nutropikov na dan določena)
 3. nekaterih nutropikov ne priproočamo uživati vsak dan.
 4. Če jemljete zdravila, se še preden vzamete nutropite, o vsem povsetujte z zdravnikom.

Ergo

Nutropike raziskujem že od leta 2015 in od takrat je na trg prišlo že vsaj 100+ novih nutropikov.

Trg skokovito raste in bi se naj potrojil do leta 2022. Vse to kaže na izredno popularnost, prav tako pa tudi na učinkovitost nutropikov.

Ker sam že nekaj let jemljem nutropike, odlično poznam njihov razpon delovanja.

Nutropiki niso magične tabletke, ki vam bodo povečale vaš IQ.

So pa izredno učinkoviti za optimalno delovanje vaših možganov, definitivno izboljšajo vašo produktivnost, lahko izboljšajo vaš spanec in celo vaše počutje.

Če je življenje maraton, so nutropiki izredno pomembne sestavine, ki vam lahko pomagajo odteči življenjski maraton nekoliko hitreje, nekoliko lažje in z manj težavami na poti.

In zaradi tega se investicija v kvalitetne nutropike definitivno splača.

Za več informacij kliknite tu: https://www.yourinception.com/.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*