Obloženi kruhki so odlična rešitev za lačne goste

Zagotovo ste že kdaj obiskali kakšno zabavo ali prireditev, kjer so se na sredi mize, obložene z bogatim izborom hrane in pijače, bohotili obloženi kruhki. Zanje v večini primerov, sploh če gre za prireditev z večjim številom povabljenih, poskrbi catering.

obloženi kruhki jajce

Kaj je catering?

To je dejavnik, ki je bistven za kakovostno izvedbo nekega dogodka; družinskega, zasebnega ali poslovnega. Osebje poskrbi za pripravo prigrizkov, pijače, primerno dekoracijo in privlačen ambient. Če želite, lahko dogajanje na prireditvi popestrite tudi z njihovo prijazno in profesionalno postrežbo.

Prvi vtis je najpomembnejši

Ko ljudje vstopijo v prostor, si takoj ustvarijo prvi vtis, na katerega lahko odločilno vplivamo že s samo dekoracijo hrane. Obloženi kruhki so tisti, pri katerih lahko najbolj eksperimentiramo z barvami, izgledom kot tudi s kombinacijami okusov. Postreženi so lahko na pladnjih in stojalih, s katerih si jih gostje vzamejo sami, če želimo narediti še bolj prefinjen vtis, pa se lahko odločimo za strežno osebje, ki bo prigrizke prijazno ponujalo ljudem. Ker so ravno obloženi kruhki tista hrana, za katero se bodo gostje na začetku najpogosteje odločili, je prav, da jim namenimo nekaj pozornosti.

Dobra organizacija je ključnega pomena

Pri pripravi je potrebno upoštevati tematiko prireditve ter želje strank. Pomembno je, da so izbrane sestavine kakovostne, čim bolj lokalne in sveže. Seveda bodo pri pripravi prvovrstni kuharji uporabili svojo kreativno žilico ter različne tehnike, s katerimi bodo kruhki točno taki, kot si jih bodo zamislile stranke.

Priporočljivo je, da naročnik osebju cateringa čim bolj podrobno razloži svoje želje, predhodno je potrebno preveriti navade udeležencev, če je to seveda mogoče. V vsakem primeru vam bo pri odločitvah in organizaciji pomagalo tudi podjetje, ki ponuja catering.

Obloženi kruhki na tisoč in en način

Ti so torej namenjeni temu, da ljudje ob prihodu na hitro nekaj pojedo, morda skupaj z aperitivom, in si tako že na začetku ustvarijo dobro mnenje o ponudbi hrane in pijače na zabavi. Kljub temu pa ni potrebno, da se jih prenajemo, saj so mišljeni bolj kot prigrizek, vsekakor pa bo pri dobrem gostitelju na voljo še dovolj druge hrane, ki je namenjena temu, da se gostje nasitijo. Po navadi je na voljo dovolj izbire toplega cateringa, ostalih hladnih prigrizkov in slaščic ter seveda alkoholne in brezalkoholne pijače. Vse to je servirano na dekorativnih pladnjih, zato bi lahko rekli, da je kvalitetna in lepo dodelana ter seveda okusna ponudba hrane in pijače bistvenega pomena za uspeh prireditve.

Ker so zaradi relativno enostavne priprave hitro narejeni, se lahko tukaj še posebej posvetimo kombinaciji različnih okusov, ki bodo povzročili pravo evforijo za brbončice gostov.

Eksperimentirajte!

Obloženi kruhki so, kot že rečeno, zanimivi in okusni že na prvi pogled, gostje pa si z njimi naj ne bi umazali rok. Možnosti kombinacij okusov so neskončne; lahko se uporabi šunko, domače salame, tofu, prekajena postrv ali dimljen losos, pršut, različne okuse sirov, … Za tiste, ki imajo raje namaz, se lahko doda olivni namaz, gorgonzolo, mesno ali zelenjavno pašteto, tunin namaz, skuto, … Osnovne dodatke pa se lahko kombinira z ujemajočim se okusom zelenjavnih in sadnih koščkov – viljamovka, pistacija, mlada čebula, paprika, češnjev paradižnik, redkvica, drobnjak, kumarica, rukola, oliva, melona, šampinjon, … možnosti je ogromno. Najpogosteje se te jedi servirajo na francoski štruci ali pa na mini kajzericah, polnozrnatem kruhu, … Te ideje vam lahko pridejo še posebej prav, če bodo obloženi kruhki delo vaših rok.

Je pa res, da je to lahko, še posebej pri večjem številu povabljenih, precejšen izziv. Dobro je treba namreč preračunati, koliko česa bomo potrebovali in koliko kruhkov moramo pripraviti, da jih bo ravno prav. Če vam bi to povzročilo preveč stresa, je najbrž bolje, da delo prepustite podjetju, ki ponuja catering.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*