Pravilna optimizacija spletne trgovine za večjo prodajo

Ste kdaj razmišljali, kako uspešno optimizirati vašo spletno trgovino, da bi povečali prodajo izdelkov ali storitev? Optimizacija spletne trgovine je dosegljiva, vendar je pomembno dobro načrtovati proces SEO optimizacije, saj lahko napačne poteze privedejo do izgube časa in denarja.

Ali je SEO optimizacija spletne trgovine nujna?

SEO optimizacija spletne trgovine ni obvezna, saj lahko obisk na svojo spletno stran pridobite tudi preko drugih učinkovitih kanalov kot so Facebook, Instagram in Google oglaševanje. Vendar pa je organski promet, ki prihaja preko Googla, eden najkakovostnejših, saj pogosto vodi do visokih stopenj konverzije. Prav zato si mnogi želijo privabiti obiskovalce iz iskalnikov na svojo spletno stran ali trgovino.

optimizacija spletne trgovine

Pomembnost pravilnega znanja za SEO optimizacijo

Preden se sami lotite SEO optimizacije za svojo spletno stran ali trgovino, je pomembno pridobiti osnovno znanje ali izkušnje, da ne bi nehote povzročili več škode kot koristi. Optimizacija spletne trgovine namreč vključuje številne tako imenovane “Black hat” strategije, ki lahko na dolgi rok škodujejo poziciji vaše spletne strani ali trgovine v iskalnikih.

Pri optimizaciji spletne trgovine je zelo priporočljivo, da se osredotočite na optimizacijo kategorij izdelkov. Kategorije naj bodo čim bolj razdrobljene, da bodo obiskovalci lažje našli točno tisto, kar iščejo. Več kot imate bogatih filtrov in preglednih menijev, bolj enostavno se bodo uporabniki orientirali po vaši trgovini. Za SEO optimizacijo je ključno, da vsako kategorijo optimizirate za specifičen nabor ključnih besed. Google bo raje indeksiral trgovine z dobro organiziranimi in optimiziranimi kategorijami, kar bo prispevalo k doseganju želenih rezultatov pri optimizaciji spletne trgovine.

Struktura URL-jev za spletno trgovino

Pri oblikovanju strukture URL-jev za vašo spletno trgovino bodite pozorni, da je jasna in hierarhično pravilno postavljena. Priporočljivo je, da v URL-jih ohranite imena predhodnih kategorij, kar omogoča obiskovalcem lažjo in bolj pregledno navigacijo. Dobro urejena URL struktura prinaša tudi SEO prednosti, saj pomaga spletnim iskalnikom bolje razumeti, v kateri kategoriji se nahajajo strani vaše trgovine, kar izboljša indeksiranje. Ne pozabite vključiti ključnih besed v URL-je posameznih kategorij, saj to močno vpliva na SEO optimizacijo.

Pomen števila izdelkov v kategorijah

Število izdelkov v kategorijah lahko pomembno vpliva na kakovost SEO optimizacije vaše spletne trgovine. Čeprav ne bo velike razlike, če imate le malo manj izdelkov kot vaši konkurenti, lahko majhno število izdelkov v kategoriji predstavlja problem. Če imate na primer samo 2 ali 3 izdelke v kategoriji, medtem ko konkurenti imajo 50-100, lahko to negativno vpliva na vašo SEO optimizacijo. Širša ponudba izdelkov pomaga pritegniti obiskovalce, da se dlje časa zadržijo na vaši strani, kar je pomembno z vidika SEO. Če želite kakovostno optimizacijo spletne trgovine, je pomembno imeti čim večjo ponudbo izdelkov, saj boste tako pridobili več pozitivnih točk pri Googlu.

Pomembnost tehničnih lastnosti in delovanja spletne trgovine

Tehnična dovršenost spletne trgovine je ključnega pomena. Počasno nalaganje strani, zastarela ali nepregledna oblikovna zasnova ter slabo organizirana menijska struktura lahko močno zmanjšajo možnosti za visoko uvrstitev v Googlovih iskalnih rezultatih. Priporočljivo je, da najprej posodobite spletno trgovino, preden se lotite SEO optimizacije. Optimizacija spletne trgovine, ki je zastarela in tehnično pomanjkljiva ne bo prinesla želenih rezultatov, saj Google daje prednost kakovostnim spletnim stranem, ki zagotavljajo odlično uporabniško izkušnjo.

Vloga zunanjih povezav

Zunanje povezave (backlinki) so izjemno pomembne za dosego visokih pozicij v iskalnikih, zlasti v konkurenčnih nišah. Brez kakovostnih zunanjih povezav bo težko doseči TOP pozicije. Po tem, ko poskrbite za optimalno ON site SEO optimizacijo, se morate osredotočiti tudi na pridobivanje visokokakovostnih zunanjih povezav, kar je lahko časovno in finančno zahtevno.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*