Profesionalna izdelava orodij za ekstrudiranje

Imate v lasti proizvodnjo ali delavnico, katere del so najrazličnejša orodja? Ste si od nekdaj želeli rezati, konstruirati in oblikovati orodja? Če je vaš odgovor ja, potem zagotovo dobro poznate tudi pojem orodjarstvo. Če je vaš odgovor ne, pa vam v nadaljevanju predstavimo, kaj sploh je orodjarstvo in kako se izdelujejo profesionalna orodja.

Kaj je orodjarstvo?

Torej za vse tiste, ki so še novi v svetu orodjarstva, gre za panogo, ki zajema profesionalno izdelavo in vzdrževanje najrazličnejših orodij. Z razvijanjem industrije in sodobne proizvodnje, so se namreč pojavile tudi potrebe po inovativnem, drugačnem orodju, ki ga potrebujemo pri svojem delu. To pa je s sabo nato potegnilo tudi vrsto novih procesov, s katerimi se izdelujejo sodobna orodja.

Orodjarstvo je tako danes ena izmed pomembnejših panog v industriji, oziroma lahko povemo, da si dobre proizvodnje brez orodjarstva skorajda ne moremo več predstavljati. Kot predvidevajo v industrijskih in gospodarskih panogah, pa bo izdelava orodij v veliki meri prispevala tudi k nadaljnjemu razvoju podjetij. Omogoča namreč inovativne rešitve, ki nadgrajujejo celotno področje industrije. Kako pa pravzaprav poteka proces izdelave orodij in kakšna orodja se izdelujejo v sklopu orodjarstva?

Kako poteka izdelava orodij?

Panoga orodjarstva zajema celostni postopek, torej vse od načrta in razvoja izdelka, pa do končne izdelave orodja.

Proces se začne s povpraševanjem kupca za po določenem kosu orodja. Temu nato sledi natančna geometrijska analiza kosa in potrditev geometrije, primerne za brizganje. Za tem strokovnjaki v podjetju določijo konstrukcijo orodja, ki se bo izdelovalo.

Ko je konstrukcijska dokumentacija gotova, se naročijo normalije in material, ki je potreben za kakovostno izdelavo orodja. V tej začetni fazi se prav tako preveri zalogo materialov v orodjarni. Pomembno je, da je zaloga svedrov, rezkarjev, ploščic, erozijske žice, ionizacijske smole, destilirane vode in elektrolitskega bakra v palicah zadostna. Prav tako je potrebno preveriti, ali bo v kratkem potrebno izvršiti kakšno od rednih vzdrževanj strojev. To se mora namreč izvesti še preden se začne izdelava zahtevnega orodja.

orodjarstvo

Celostni postopek: Od načrta do izdelave orodja

V kolikor je celoten postopek dobro izveden, vam lahko orodjarstvo pomaga do najboljše rešitve na področju izdelave orodij. Ključno pri tem pa je, da je sodelovanje z naročnikom čim bolj uspešno in je lahko končni izdelek oziroma orodje čim bolj kakovostno.

Ampak ne skrbite, če izberete za profesionalno izdelavo orodja orodjarstvo Profilplast d. o. o., vam lahko zagotovimo, da bodo vaša orodja izdelana kakovostno in v najkrajšem možnem času. Imajo namreč svoj razvoj, konstrukcijo in sodobno opremljeno orodjarno s CNC-stroji, kjer lahko izdelava orodij poteka hitro in učinkovito. Ob tem pa zagotavljajo še, da so njihove storitve zanesljive in natančne, orodja pa se izdelujejo na vrhunskem nivoju, a še vedno po zmerni ceni. Kakšna orodja pa torej vse ponujajo pri Profilplast d. o. o. oziroma kaj imajo sploh na voljo?

Izdelava orodij za ekstrudiranje

Orodjarstvo Profilplast d. o. o. vam nudi celovito rešitev s področja orodij. Z vami so lahko tekom celotnega postopka, torej vse od ideje in tehničnega svetovanja do razvoja, proizvodnje in nato tudi vzdrževanja orodij.

Najbolj specializirani so za izdelavo orodij za ekstrudiranje. Gre za orodja, ki omogočajo enostavno in kakovostno ekstrudiranje plastike. To je proces predelave različnih polimerov, ki zajema najprej topljenje in nato še preoblikovanje plastike. V praksi to pomeni, da se stopljeno plastiko potiska skozi matrico namesto v orodje.

Tovrstna tehnika spada med temeljne tehnike obdelovanja plastike, uporabljajo pa jo tudi za izdelovanje dolgih predmetov s konstantnim prerezom, kot so na primer plastične cevi, okenski profili ali izolirane električne žice. Pri Profilplast d. o. o. ponujajo tako nezahtevna orodja za obdelovanje plastike kot tudi najbolj zahtevna orodja za ekstrudiranje.

Orodje za brizganje plastike

Na voljo imajo tudi izdelavo večgnezdnih visoko natančnih orodij za brizganje plastičnih mas za različne tehnične izdelke.

Ponujajo orodja za 1-komponentno in 2-komponentno injekcijsko brizganje plastičnih mas na strojih do kar 95 ton zapiralne sile. To pomeni, da lahko proizvedejo skorajda kakršno koli orodje za plastično brizganje.
Na tem področju imajo prav tako dolgoletne izkušnje, svetujejo pa tudi pri izbiri materiala ter uporabi dodatkov. Na tak način se lahko odločite za tisto ponudbo, ki najbolj ustreza vašim potrebam in zahtevam.

orodjarstvo

Orodja za izsek in krivljenje pločevine

Poleg orodij za ekstrudiranje in brizganje plastike, njihova ponudba zajema tudi različna orodja za izsek in preoblikovanje pločevine. Ta so lahko med sabo tudi kombinirana. Izsekovanje je proces, ki se izvaja s pomočjo najsodobnejšega CNC prebijalnega sistema. Omogoča izsekovanje in inovativno preoblikovanje kompleksnih izdelkov, kot je na primer tudi pločevina, s posebnimi orodji pa lahko ustvarimo tudi navoje, škrge, ojačitve in gravure.

Tovrstna orodja se uporabljajo predvsem pri avtomobilskih delih General Motors, Audi, VW, Mercedes, BMW in drugih. Izdelujejo se s pomočjo sodobne tehnologije CAD oziroma CAM, izdelava orodij pa poteka na podlagi skice, vzorca ali načrta. V orodjarni se letno izdela več kot deset kombiniranih orodij za izsek in krivljenje pločevine.

V ponudbi tudi kakovostni rastlinjaki

Zraven odličnih kompetenc s področja orodjarstva pa se v podjetju Profilplast d. o. o. znajdejo tudi na področjih rastlinjakov, PVC ograj, plastičnih profilov ter vrat za kokošnjake.

V ponudbi so tako tudi kakovostni rastlinjaki oziroma tople grede. Izdelani so iz UV-stabiliziranih plastičnih profilov in veznih elementov. Čez sestavljeno ogrodje rastlinjaka oziroma tople grede pa je poveznjena UV-stabilizirana folija, ki je še dodatno privita z letvicami in kotniki.

Prednost pri rastlinjakih je predvsem ta, da izdelujejo v podjetju Profilplast vrtne rastlinjake in tople grede natančno po vaših merah in željah, kar pomeni, da so pravzaprav unikatni. Na voljo so v štirih različnih oblikah, njihova posebnost pa je predvsem ta, da se lahko samodejno prezračujejo, vgrajen imajo namreč samodejni odpiralnik strešnega okna. Kljub temu pa delujejo brez elektrike, saj samodejno odpiranje okna povzroča vosek v ampuli, ki se razteza ob spreminjanju temperature.

Poleg tega izkušnje kažejo, da njihovi rastlinjaki in tople grede tudi odlično prestanejo neurja, sneg in točo, vsi nadomestni deli za rastlinjake ali tople grede pa so prav tako vedno na zalogi.

PVC ograje in plastični profili

Tople grede in rastlinjaki pa še niso vse, kar poleg orodij izdelujejo v podjetju Profilplast, d. o. o. Med drugim imajo na voljo tudi kakovostne PVC ograje, ki so lahko trajna rešitev za vaš balkon, teraso, dvorišče ali vrt.

PVC ograje Profilplast so odlične predvsem zato, ker jih ni potrebno barvati, material prav tako ne trohni, ne napadajo ga škodljivci in ne gnije. V kolikor je vaša ograja dotrajana in razmišljate o tem, da bi jo zamenjali, preprosto zamenjajte lesene letve z odličnimi PVC letvami, ki so odporne proti zunanjim vplivom. Vaša osnovna kovinska konstrukcija bo ob tem ostala nespremenjena, zamenjale se bodo le deske.

Prednost PVC ograj pa je še zmerna cena – kljub zagotovljeni kakovosti, estetiki in lastni proizvodnji, lahko pri Profilplast ponudijo najboljšo cenovno rešitev.

orodjarstvo

Zakaj izbrati podjetje Profilplast d. o. o. ?

Preden se odločite za izdelavo zahtevnih orodij ali nakup PVC ograj ter rastlinjakov, pa se zagotovo sprašujete tudi, zakaj izbrati določeno podjetje. Pri tovrstnih izdelkih je namreč pomembno to, da je podjetje na tem področju najbolj zanesljivo. Zakaj bi se torej nekdo odločil za izdelavo orodij in ostalih izdelkov pri podjetju Profilplast, d. o. o.?

Tukaj je potrebno najprej izpostaviti, da je Orodjarna Profilplast opremljena z najsodobnejšo tehnološko opremo, kar jim omogoča, da je izdelava orodij in materialov pri njih opravljena na zares visokem nivoju.

Za izdelavo imajo na voljo:
• CNC-rezkalne stroje,
• Žične erozije,
• Potopne erozije,
• Kakovostne brusilne stroje,
• Stružnice,
• Zanesljive prebijalne stroje
• ter veliko druge opreme.

S pomočjo izkušenj in znanja na tem področju so njihova orodja in ostali izdelki prav tako izdelani izredno kakovostno in hitro. Ker strmijo k temu, da po izdelavi nato vse izdelke tudi sami ustrezno preizkusijo na liniji za vlečenje profilov ali na brizgalnem stroju, so skrbi, da so izdelki neustrezni, popolnoma odveč.

Če si torej želite orodij in materialov s preverjeno kakovostjo, natančnostjo in 100-odstotno zanesljivostjo, je Profilplast d. o. o. pravi naslov za vas. Pišite jim ali jih pokličite in ponudili vam bodo najboljšo možno rešitev za vaše potrebe.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*