Otroške sobe so otrokov lasten svet

Ko ste svojega malčka prvič pustili spati v varnem zavetju njegove otroške sobice, sta bili najpomembnejši varnost otrokove posteljice in praktičnost pohištva, ki je omogočalo, da imate vse potrebno na dosegu roke. Z odraščanjem pa je vaš otrok začel razvijati nove veščine in razvil polno novih potreb, ki so zahtevale različne prilagoditve tudi znotraj otroške sobe.

otroške sobe modre

V otroških sobah se začne mnogo dogodivščin.

Ves čas odraščanja je otroška soba najpomembnejši prostor vašega otroka, saj mu nudi varno zatočišče, v katerem se lahko brez motečih zunanjih dejavnikov izraža, uči o zunanjem svetu in razvija svoje sposobnosti.

Najboljši prostor za igro je otroška soba

V času razvoja je igra glavna dejavnost za osvajanje veščin, ki bodo otroka spremljale skozi celotno življenje. Med igro se otroci učijo o svetu, ki jih obdaja ter spoznavajo različne besede, predmete, oblike in barve, kar pomembno vpliva na njihov intelektualni razvoj. Med igro pa nikakor ne smemo pozabiti na varnost – otroške sobe staršem omogočajo lahko kontroliranje otrokovih dejavnosti in so zato idealen prostor za malčkove dogodivščine s sovrstniki.

otroške sobe lesena

Vsaka otroška soba je tudi igralnica.

Tudi vrstniško druženje pomembno vpliva na otrokov razvoj, predvsem v socialnem smislu. S preživljanjem časa z drugimi otroki, bo vaš malček razvil pomembne komunikacijske veščine, postal bolj sočuten in pripravljen za sodelovanje, kar mu bo koristilo vse življenje.

Domača učilnica

Otroška soba je prostor, ki bo vašemu otroku ob vstopu v šolo nudil vse potrebne pogoje za kakovostno opravljanje novih obveznosti. V ostalih prostorih se namreč navadno zadržujejo tudi drugi družinski člani, kar lahko vpliva na otrokovo koncentracijo in moti njegov proces učenja. Najbolje je, da v otrokovi sobi uredimo poseben kotiček, ki bo namenjen zgolj šolskim obveznostim. Tako otroku omogočimo, da se 100 % posveti procesu učenja in zasejemo prve zametke trajnim delovnim navadam.

otroške sobe dekle

Z odraščanjem se otroške sobe spreminjajo.

V otroški sobici so noči vedno dobro prespane

Spanje pomembno vpliva na razvoj možganov, omogoča zdravo rast in obnavlja energijske zaloge, ki jih otroci nujno potrebujejo za vsakodnevne pustolovščine. V otroški sobi lahko spalno okolje, ki ga vaš otrok ne bo želel zamenjati za nič na svetu, zagotovimo z izbiro pohištva in ostale opreme iz naravnih materialov, kakovostno vzmetnico in primernim zračenjem.

Otroška soba naj raste skupaj z otrokom

Nenehne spremembe so edina stalnica otroštva. Včasih se spremembe v otrokovem razvoju dogajajo tako hitro, da jim odrasli komaj še sledimo. Otrokovega razvoja ne moremo zaustaviti, lahko pa si poenostavimo prilagajanje novo nastalim potrebam. Odlična rešitev so otroške sobice, ki omogočajo lahke prilagoditve in tako rekoč rastejo skupaj z otrokom.

Otroške sobe LIP SATLER bodo vašemu otroku v vseh starostnih obdobjih nudile vse, kar potrebuje. Njihova funkcionalna zasnova omogoča, da se prvotna dojenčkova sobica v le nekaj korakih enostavno spremeni v sobo mladega učenjaka ali prostor neskončnih zabav, z uporabo naravnih materialov pa LIP SATLER hkrati poskrbi tudi za zdravo bivanje.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*