Kako izbrati popolno pisarniško pohištvo

Dan danes je veliko služb, katere delovno mesto zajemajo pisarne. Da je lahko delo sproščujoče in mirno, mora biti tudi kvalitetno pisarniško pohištvo. Eden zelo pomembnih dejavnikov, kateri je tukaj so stoli, saj bomo na njih presedeli skoraj polovico dneva in nepravilna drža lahko vodi v resne težave. Prav tako se je težko skoncentrirati na določeno zadevo, če nam je neudobno in vedno iščemo neko udobno mesto. V nadaljevanju bomo povedali, kako izbrati pravo pisarniško pohištvo in kje ga lahko dobite po ugodnih cenah.

pisarniško pohištvo

Kako pravilno izbrati pisarniško pohištvo?

Oblikovanje pisarne in izbira pohištva je lahko popolnoma po želji tistega, ki ureja. Vsak ima svoje želje in vsak ve v kakšnem okolju se bo počutil najbolje. Na primer nekateri uživajo v tem, da je vse okoli njih minimalistično in enobarvno, nekaterim pa je všeč, da so okoli njih žive barve in razni elementi, ki jih sproščajo. Kot smo že malo prej omenili je najprej pomembno, da izberete prave pisarniške stole, da bo delo sproščeno. Nato pa nadaljujete z opravo pisarne. Tudi pisalna miza naj nebi bila prevelika ali premajhna, vendar ravno pravšnja. Če že, naj bo malo večja kakor pa manjša, da se ni potrebno veliko prepogibati in s tem kvariti hrbtenico.

Dobro je, da izberemo tudi kvalitetno pisarniško pohištvo, da ne bo potrebna menjava in bo njihova življenjska doba zelo dolga. Če želimo take izdelke je po navadi najbolje izbrati po meri narejeno pohištvo, vendar bo potrebno zraven doplačati kakšen evro več. Glede na to s čim se ukvarjamo v pisarni bo potrebno kupiti še kakšne omare za shranjevanje in table za zapisovanje projektov. V pisarniško pohištvo štejemo vpadljive pohištvene elemente (visoki stoli, masivne mize…), operativne opreme, ki so manj vpadljive in dodatke (fiksatoriji za luči, kanali za kable, ekranske roke, omare in tako naprej). Povsod v večjih trgovinah lahko najdete tako pisarniško pohištvo, vendar kje je pa kakovostno in kvalitetno pa se boste morali pred nakupom malo pozanimati.

Kako izbrati pisarniški stol?

Najprej vam bomo še dali nekaj nasvetov, kako pravilno izbrati svoj pisarniški stol, če smo ravno prej omenili, da je najbolj pomemben. Torej stol mora imeti zmožnost nastavitve višine k pisalni mizi, da ne bodo naše noge v bolečinah, saj lahko nepravilno sedenje povzroči pritisk na stegenske mišice. Stopala morajo biti lepo na tleh, brez pritiska, roke pa v višini pisalne mize. Naslednja zadeva je pravilna širina in globina sedeža, da se bo prilagajal posamezniku in omogočal ustrezen stik in pritisk na hrbet. Naklon sedeža je tudi zelo pomemben, da se zmanjša pritisk na noge in hrbtenico. In še zadnja zadeva so nastavljivi roko nasloni, da lahko roke v miru počivajo pri tipkanju in ob enem tudi ramena. Dober pisarniški stol lahko res pripomore k boljšemu počutju. Ostale zadeve katere bodo vplivale na nakup stola pa so želja vsakega posameznika, na primer barve, oblike, dimenzije in tako naprej.

Kako do kvalitetnega pisarniškega pohištva?

Kvalitetno pisarniško pohištvo nas čaka v vseh večjih trgovinah z pohištvom ali na spletnih straneh, kot je na primer Interbiro. V svoji ponudbi imajo razna pohištva namenjena za stanovanja ali pa podjetja. Na njihovi spletni strani imajo tudi nekaj nasvetov, kako pravilno izbrati svoje pohištvo, da boste v njem delali sproščeno, brezskrbno in udobno. Veliko ljudi dan danes nakupuje le preko spleta, saj jim to olajša delo zaradi prenapornega vsakdanjega življenja, ali pa jim je to bolj enostavno. Vendar vedeti moramo, da je veliko prevar na spletu in moramo paziti katerega ponudnika bomo izbrali, da nas ne bo ta tako rečeno “nategnil”. Za nakup pri Interbiro vam ne bo žal, saj ponujajo tudi ugodne cene in, če želite izdelek bolje spoznati preden ga naročite, se lahko dogovorite tudi za obisk.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*