Nora zabava v Zrćah na otoku Pag

V začetku meseca julija sem se za 6 dni odpravil raziskovati otok Pag. Čeprav je otok Pag znan predvsem po norih zabavah v Zrćah, je na otoku še veliko zelo lepih kotičkov, ki nimajo nobene veze z norimi in bučnimi zabavami.

Ko sem bil še zelo mlad, sem na morje hodil na otok Pag, kjer je imel moj zelo dober prijatelj vikend. Seveda smo vsak večer šli ‘žurat’ v 15 kilometrov oddaljene Zrće. V devetdesetih letih prejšnjega stoletja so bile Zrće čisto nekaj drugega kot so to danes. Takrat se je poslušala predvsem hrvaška in balkanska glasba. To so bile nore zabave, na katere imam zelo lepe spomine. Bilo je veliko alkohola, ljubezni, zabave,.. Kaj drugega si še lahko želi mlad človek.

Kljub temu, da sem šel na Pag zato, da malo raziščem ta lep otok, sem se dvakrat odpravil tudi v Zrće. Predvsem zaradi lepih spominov in da malo vidim, kako se mladi zabavajo danes.

Zabava se v Zrćah začne že okoli druge ure popoldan in traja do približno sedme ure zvečer. Potem gredo ‘žurerji’ na večerjo. Po večerji se zabava nadaljuje v Novalji, ki je nabito polna. V najbolj znanem klubu, katerega ime je Cocomo je tolikšna gneča, da moraš biti kar malo rokoborca, da se ti uspe prebiti v notranjost.

Okoli 23.te ure pa se spet začnejo polniti Zrće. Ob enih zjutraj so nabito polni vi klubi. Najbolj znana kluba v Zrćah sta Noa in Kalypso.

Club Noa 

Club Noa je zanimiv klub, ki se nahaja na lepi leseni ladji. Občutek sem dobil, da je ljudem zlasti všeč zato, ker lahko iz te ladje skačejo v vodo. Klub je lepo urejen, osebje je prijazno, vedno je nek program, tako da je to dobra lokacija za zabavo.

Klub Kalypso

Klub Kalypso je lociran na skrajno levi strani zaliva Zrće, če gledate proti morju. Kalypso je včasih bil prijeten lokalček v borovem gozdičku. Danes je bolj zagrajen in meni osebno manj všeč.

Koristne informacije, če se odpravljate v Zrće

Če se v Zrće odpravljate z avtom boste morali plačati parkirnino. Cena ure parkiranja je 5 kun (0,80 evra). Cena za celodnevno parkiranje je 30 kun (4 evre).

Zrće so od Novalje oddaljene slabih 4 kilometre. V Zrće greste lahko tudi z avtobusom, ki iz Novalje vozi na vsakih 20 minut. cena vozovnice je 10 kun (1,40 evra).

Če se v Zrće odpravljate z lastnim avtom vozite popolnoma trezni, saj Policija ves čas kontrolira vozila. Predvsem zaradi prepovedanih drog. Seveda pa če vidijo, da ste malo preveč spili, bodo z vami hitro opravili alkotest.

V Zrćah je veliko stojnic s hitro hrano. Cene niso pretirane, tako da se v Zrćah lahko dobro najeste, če ste ljubitelj hitre hrane.

Vstopnina v klube je bila 100 kun (okoli 14 evrov). S to vstopnico lahko vstopate v vseh pet klubov v Zrćah. Če v klubih gostijo kakšne posebne goste, je cena vstopnice višja.

Če niste mladi in žejni zabave, se izognite Novalji

Če razmišljate, da bi svojo družino peljali na letni dopust v Novaljo, to pozabite, ker se ne boste dobro počutili. Če imate majhne otroke, vam ne priporočam, da jih zvečer peljete na sprehod po Novalji, namreč ni za otroke ravno primerno, da gledajo pijano in divjo mladino. Tudi mira ni pravega. Celo noč je vpitje in ‘galama’.

Drugače pa je otok Pag vreden obiska

Ni pa nobenega razloga, da zaradi Zrč nebi obiskali otoka Paga. Otok Pag je zelo lep in zagotovo priporočam obisk, samo Novalje se izognite. Otok Pag ima veliko mirnih krajev, ki niso v nobeni povezavi z Zrćami. Jaz osebno sem bil zelo navdušen nad Metajno in Vlašići. V teh dveh krajih je lepo kot v raju.

 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*