Slovenska plus size manekenka Vesna Klančar osvaja Italijo

Vesna Klančar je 43 letna nasmejana Primorka, ki je po poklicu prodajalka kopalniške opreme v Kopru. Dela v popolnoma moškem področju a ravno izziv, biti temu kos, je tisti, ki ji popestri dan. Je tudi mama 21 letni hčerki in partnerka. Spoznanje, da življenje drvi skozi nas je botrovalo temu, da je našla sebe v umetnosti, filmu, fotografiji, modi…Zelo rada je v družbi in pomaga, med drugim je tudi članica lokalnega Turističnega društva Taperin. Društvo promovira svoj kraj in organizirajo veliko dogodkov. Po duši je prostovoljka in je 12 let sodelovala ter soustvarjala Filmski festival Kino otok v Izoli. Ker je radovedna in jo fotografija ter film zanimata je leta 2012 pripravila tri razstave avtorskih fotografij z naslovom “Od jutra do večera”. Sodelovala je na mnogih filmskih delavnicah, kjer je nastalo 8 kratkometražnih dokumentarnih filmov od katerih sta dva bila predstavljena tudi na festivalu slovenskega filma FSF v Portorožu. Vesni nikoli ni dolgčas in zasije kamorkoli stopi.

plus size manekenka vesna klančar črno bela

https://www.youtube.com/watch?v=6S1nY-1qejg

https://www.youtube.com/watch?v=ewFtnJGJBBk&t=27s

Kot večina žensk si je tudi Vesna želela biti manekenka, hoditi po modni brvi, doživet tisto, kar običajno vidimo po televiziji. Prijavila se je na modno revijo, ki je bila v Bologniji, Italija. Na njeno presenečenje so jo takoj naslednji dan kontaktirali. Tako se je začela njena dogodivščina v svetu mode, dogodivščina, ki še traja. Poleg modnih revij se je udeležila tudi nacionalnega lepotnega tekmovanja, ki se je dogajalo v italijanskem mestu Reggio Emilia  Misscurvissima 2017. Vesnino osebnost, pozitivna energijo ter nalezljiv smeh so nagradili z lento Miss Simpatia 2017. 

Vesna rada potuje, spoznava nove kraje ter nove prijatelje a tisto kar jo žene je adrenalin, ki ga doživi na odru, tam se ustvari poseben čar, magija, pravi. Prisotno je toliko lepih, zanimivih ter posebnih občutkov, ki jih doživi. Zgodilo se je, kar naenkrat, da je to želela pokazati in deliti z širšo publiko, ter podati sporočilo:

“Živi življenje, zajemaj ga s polno žlico saj je naša najlepša oblina nasmeh.”

Nekaj tednov nazaj ste jo lahko slišali tudi na primorski radijski oddaji, kjer je razložila svojo odločitev in obrazložila zakaj tako uživa na odru. Predvsem je predala sporočilo, da lepota v vsaki ženski, ne glede na velikost oblačil, ki jo nosijo.

Julija 2017 je luč ugledal kratek dokumentarni film, kjer je vse to predstavljeno v upanju, da bo sporočilo slišano. 

plus size manekenka vesna klančar rdečelaska

Vesna je v ponedeljek 4.12.2017 spet na poti, tokrat gre v Rim, natančneje v Latino, to je cca 50 km oddaljeno mestece. Film so sprejeli v tekmovalni program. Filmski festival se imenuje Film di peso (Film s težo). Zanimivo je to, da je festival nastal pod taktirko treh kirurgov, ki se ukvarjajo z ljudmi, ki so prekomerno težki. Glavni cilj filma je spodbudit ljudi, da se o teži ter vsem kar spada zraven pogovarjamo, ter poskušamo storiti kaj koristnega zase. Organizatorjem je film všeč, ker je preprost, ter ne predstavlja teže kot težavo, saj je Vesni uspelo iz svoje ” hibe ” narediti svojo prednost. 

Kaj sledi v prihodnje? Vesna, ustvarjalna in umetniško polna idej ima seveda še veliko ciljev, ki jo vsake toliko časa spomnijo, da je njena velika želja, da tudi v Sloveniji organizira modni dogodek, kjer bo predstavljena mehka moda ali moda za punce z oblinami, kot sama pravi :

“Ženska brez oblin, je kot nebo brez zvezd”

Komaj čakamo na dogodek, vsekakor bo nekaj novega in ne videnega v Sloveniji, glede na to, da Vesna vedno predstavlja edino predstavnico iz Slovenije na področju mode plus size. Vesna si tega neizmerno želi in s tem spodbuditi tudi vsa dekleta, ki imajo konfekcijsko številko več od 36, da pokažejo svojo lepoto.  Vesna s tabo smo in te spremljamo na tvoji poti. Želimo ti čudovito potovanje v Rim.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*