Poceni elektrika me je šokirala

Koliko cenejša je lahko poceni elektrika

Na temo poceni elektrika sva prišla z mojim znancem Andrejem, ko sva se sredi januarja vračala z enega od jadralskih izletov. Oba sva namreč jadralca, srečala pa sva se v Jadralnem klubu Kočevje.

Iskanje dobrih cen na vseh področjih je pri nas postalo že skoraj nacionalni šport. In tudi o poceni elektriki se veliko govori in razmišlja. Za Andreja pa sem vedel, da je njegova „profesionalna deformacija“ elektrika. Še bolje rečeno … prodaja elektrike. In ker je torej Andrej strokovnjak, ki ni zaposlen pri nobenem dobavitelju elektrike, pa še poznava se, sem bil prepričan, da mi bo o tem dal dobro informacijo iz prve roke.

poceni elektrika drog

Šokantna spoznanja o poceni elektriki.

Zgodilo pa se ni samo to. Nekatera dejstva, ki mi jih je o poceni elektriki povedal Andrej, so me naravnost šokirala.

Pri vsem skupaj pa je še najbolj boleče ravno to, da sem pravzaprav sam kriv, da plačujem elektriko bistveno več, kot bi jo lahko.

Seveda se že slišal, da bi moral paket elektrike, oziroma dobavitelja zamenjati vsako leto. Zakaj pa potem tega nisem naredil?

Kot običajno, ko ljudje najdemo izgovore za vse živo, sem jih našel tudi jaz. Prvi izgovor je bil seveda “NIMAM ČASA”. V poplavi drugih vsakodnevnih opravil sem iskanje dobavitelja poceni elektrike stalno prelagal. Po večkratnem prelaganju, pa sem na to celo čisto pozabil. Seveda, saj je bolečina višje cene navidezno majhna. Samo nekaj evrov na mesec loči poceni elektriko od drage.

Drugi problem, ki me je odvračal od iskanja dobavitelja poceni elektrike pa je bil, da imajo le – ti tako zelo različne pakete. Prebiti bi se bilo treba čez ogromno podatkov in jih analizirati. Pa da ne pozabim še drobnega tiska. Saj veste, v njem se običajno skrivajo različne pasti za neukega uporabnika.

V različne kalkulatorje, ki jih imajo ponudniki na svojih spletnih straneh, pa tudi nisem najbolj zaupal. Ker smo ljudje, zaradi najrazličnejših barabij postali že tako nezaupljivi, sem pač menil, da so tudi ti kalkulatorji prilagojeni tako, da vlečejo vodo na mlin vsakega posameznega ponudnika. Kar je pravzaprav logično, saj bi vsak dobavitelj rad prikazal, da ima najbolj poceni elektriko ravno on.

Za poceni elektriko se je treba zelo potruditi

Pa me je Andrej potolažil, da nisem edini s podobnim problemom. Po njegovih podatkih se namreč za poceni elektriko, kolikor toliko, potrudi samo 55.000 od 850.000 gospodinjstev v Sloveniji.

Zakaj sem napisal kolikor toliko? Zato, ker večina od teh 55.000 gospodinjstev naredi zamenjavo paketa kar na podlagi nepopolnih, ali pa zastarelih podatkov in analiz, ki jih najdejo na internetu. Ali pa jih v zamenjavo prepriča zastopnik nekega elektro podjetja, ki jim seveda predstavi ponudbo tako, kot njemu odgovarja. Češ, najbolj poceni elektrika je tista elektrika, ki jo on prodaja.

Vseh teh 55.000 gospodinjstev, ki zamenja paket ali dobavitelja, plačuje elektriko po novem seveda manj, kot bi jo po stari pogodbi, ampak …?

Ali so dobili v tistem trenutku res tisto najbolj poceni elektriko?

Pa vi veste, da je v Sloveniji kar 14 ponudnikov elektrike za gospodinjstva? Dokler mi ni Andrej povedal, tega tudi jaz nisem vedel. Nekaterih od teh podjetij ne boste našli niti na internetu. Pa si mislim, da je vendarle zelo verjetno, da imajo ravno taki tiči, ki so novi ali manjši na trgu najbolj poceni elektriko.

Ja, resnično, za poceni elektriko se je treba res zelo potruditi.

poceni elektrika žarnica

Koliko sem jaz prihranil pri elektriki

No, pa mi je Andrej ponudil, da naredi analizo mojega računa in primerjavo z aktualno ponudbo na trgu, za mene kar on. Trikrat lahko ugibate, ali mi je bila ta ponudba všeč.

Seveda, ko ti nekdo ponudi prst, zagrabiš celo roko. Pa sem mu rekel, da me zanima poceni elektrika za dva naslova, ne samo za enega. In je pristal.

Ko smo prišli domov sem mu poslal oba moja računa in rezultat???

Pri enem računu se je prikazal letni prihranek 64€, pri drugem pa kar 82€. Skupaj torej 146€. No, za teh 146€ pa si lahko kupim tudi še kaj drugega. In to samo zato, ker sem sklenil novi pogodbi za elektriko.

Pa moram reči, da na obeh naslovih nismo ravno velik porabnik. Smo čisto v povprečju. Ne morem si misliti kaj bi to pomenilo, če bi se recimo pozimi ogrevali s toplotno črpalko? Ali če bi imel električni bojler, hladilno skrinjo….

Največji štos pa je pravzaprav v tem, da še vedno dobivam popolnoma enako elektriko kot prej.

Ali bi hoteli, da tudi vam Andrej naredi izračun za prihranek pri elektriki

Glede na to, da sem povprečen porabnik elektrike, pa da se imam tudi sicer za čisto povprečno osebo, sem prepričan, da je v Sloveniji še zelo veliko takih ljudi, ki, tako kot jaz, ne zamenjujejo pogodb za elektriko. Zato jo plačujejo bistveno več, kot bi jo lahko.

Pa sva z Andrejem staknila glavi in razmišljala o načinu, da bi pomagala tudi drugim ljudem do poceni elektrike.

Tako se je rodila storitev, ki sva jo, zaradi mojih začetnih šokov, poimenovala ŠOKŠTROM.

Kako lahko Andrej pomaga vam, si poglejte na spletni strani www.sokstrom.si Tam boste našli kar nekaj možnosti.

Od brezplačnega navodila, kako lahko vse naredite sami, pa do možnosti, kjer naredi za vas vse Andrej. Katera možnost vam bolj ustreza pa je vaša odločitev. To kar je zame naredil Andrej, je sedaj zbrano v Zlatem ŠOKŠTROM paketu. To pomeni, da je naredil analizo mojega računa, ga primerjal z vsemi dobavitelji elektrike v Sloveniji in pripravil vse kar je bilo treba za podpis nove pogodbe. Jaz sem pogodbe samo še podpisal. Naslednje leto pa me bo še pravočasno opozoril, kdaj bo ponovno treba poiskati novo ponudbo za poceni elektriko.

Zame poceni elektrika sedaj ni več problem.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*