S skupnimi močmi pomagajmo Jasminu, da bo lahko šel na morje

Jasmin je 27 letni fant, ki se že od svojega zgodnjega otroštva bori s hudo boleznijo. Ima namreč spinalno mišično atrofijo. Jasmin je že od svojega sedmega leta priklenjen na invalidski voziček.

Jasmin je letos dobil možnost, da gre na morje v Izolo, in tega se ga zelo veseli, saj morski zrak zelo koristi njegovemu zdravju.

jasmin korbar voziček

Ker je Jasmin priklenjen na invalidski voziček, mora s sabo imeti spremljevalca. Žal mu spremljevalca ne priskrbi in plača država, ampak si ga mora najti sam. Če si ne bo našel nekoga, ki bi prostovoljno šel z njim v Izolo, žal ne bo mogel iti na morje. Spremljevalec dobi brezplačno bivanje in hrano. Ne dobi pa plačila, ker Jasmin tega preprosto ne more plačati. Namreč živi z mamo, s katero pa se komaj prebijata iz meseca v mesec.

Ker sva z Jasminom prijatelja na Facebooku sem danes spet videl njegovo objavo, da še vedno išče spremljevalca za na morje. Kljub temu, da spremljevalca išče že več mesecev, ga še vedno ni našel.

Jasmin je zaradi svoje bolezni prikrajšan za veliko stvari. Nikakor ne bi bilo prav, da bi bil prikrajšan še za tole morje, ki se ga tako zelo veseli. Ko sem danes videl njegovo objavo, sem se odločil, da mu nekako poizkusim pomagati. 

Takoj sem pomislil, da bi verjetno Jasmin lažje dobil spremljevalca, če bi se spremljevalcu nekaj plačalo. Razmišljal sem, če bi se nas našlo nekaj, ki bi donirali po 50 evrov, bi se hitro nabralo 300 do 400 evrov, ki je kar lep znesek za nekoga, ki bi že itak šel brezplačno na morje za tri tedne.

Poklical sem svojega brata Janeza, če je pripravljen donirati 50 evrov za Jasmina. Takoj je bil za. Tako da imam 100 evrov že zbranih. Da ne bo pomote, denarja ne zbiram jaz, ker to ne bi bilo po zakonu. Ravnokar sem pisal e-mail Društvu distrofikov Slovenije, da mi oni povedo, kako se je treba lotiti take zadeve, da bo vse po zakonu.

Kontaktiral sem še nekaj svojih prijateljev in poslovnih partnerjev, če so pripravljeni donirati po 50 evrov za Jasmina. Prepričan sem, da se jih bo nekaj javilo. Če to bere kakšen podjetnik, ki lahko donira za Jasmina, naj mi piše na moj e-mail naslov tomaz@gorec.si ali me pokliče na 040 555 666.

Da je Jasmin čudovit fant, si lahko prebereš v prispevku z naslovom Jasmin Korbar – “Samostojno in neodvisno življenje si želim!”, ki si ga lahko prebereš na https://www.preberite.si/jasmin-korbar.

Če to bere kdo, ki bi šel Jasminu za spremljevalca, naj mu piše na njegov e-mail naslov jasmin.korbar33@gmail.com.

Da bomo Jasminu lažje našli spremljevalca, lahko nekaj narediš tudi ti. Prosim deli povezavo tega prispevka na svojem Facebook profilu.

 

 

2 komentarja

 1. Zlatko Klopčič

  Spoštovani,
  V kolikor lahko pomagam, Vam napišem podatke o asistenci na domu.
  Poskusite pridobiti Spremljevalca, v Društvu ” Vita ” za pomoč po nezgodni poškodbi
  glave – Dunajska 106, 1000 Ljubljana.
  E-pošta : društvo.vita92@gmail.com
  GSM : 040/455 149, Predsednica Društva ” Vita ” Gospa Veronika Trdan
  Lp, Zlatko

 2. Tudi jaz verjamem, da država takim osebam zagotavlja potrebno pomoč.
  Spremljevalec mora biti usposobljen.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*