Trpežna ponjava za avto proti toči

Ponjava za avto, ki je podložena in ojačana s posebnimi umetnimi vlakni, je edina, ki zadrži točo ni varuje avto pred tem, da bi ga toča uničila, razbila in poškodovala. Mora pa biti dovolj velika, da pokrije celoten avto. Takšna trpežna ponjava za avto je na tej povezavi. Izberete jo tako, da primerjate oznake velikosti na ponjavi in znamko ter model avta. Ker so avti veliki, srednji in majhni, to pomeni, da so nekateri malo širši in daljši kot drugi. Vendar ni dobro, da ponjava za avto ne pokrije tudi sprednjega dela pokrova motorja ali zadnjih vrat prtljažnik, ogledal ter bokov, ker lahko toča tam poškoduje avto. Vsekakor pa naj ne bo prevelika, ker jo lahko kaj hitro odnese veter na območjih, kjer precej piha. 

Ponjava za avto mora biti ravno prav velika

Ponjava za avto je nujno, da je prav velika za vaše vozilo. Če je premajhna tvegate poškodbe avtomobilskega stekla ter poškodbe pločevine. Poškodba pločevine pomeni, da bo tam avto rjavel in da bo zelo občutljiv na vremenske razmere. Ko spoka lak, je treba avti ponovno prebarvati, kar je res velik strošek.

Zato ga je treba nujno popraviti, na žalost kar celotnega, kar precej stane. Enako stanejo tudi stekla avtomobila, tako vetrobranska kot stranska. Kar poglejte si cene in primerjajte s ceno ponjave, boste videli da z njo veliko prihranite. Nekateri avtomobili stanejo res pravo premoženje in se jih splača zaščititi pred najhujšim.

ponjava za avto

Ponjava za avto pa ne sme biti niti prevelika. Nekateri menijo, da večja kot je, bolje je. To ni res in je zmota. Če je ponjava prevelika, potem jo lahko veter odnese z vata in niste ničesar naredili. Ponjava mora biti tesno pripeta ob avto in se mora prilegati čim bolj. Ni bojazni, da bi se pod njo nabral kondenz ali mokrota, ker ima ob straneh dva okenca za prezračevanje.

Zaščita proti vetru in za avto

Zaščita proti vetru je dejansko tritočkovno pripenjanje ponjave. Ponjavo se pripne spredaj, zadaj za blatnike ali kolesa ter ob straneh na bokih. Pripenja se z elastikami, ki so raztegljive in se napnejo ter ponjavo trdno držijo na mestu. Elastike so mehke. Jekleni kavlji na koncu elastik pa so oblazinjeni in zaščiteni z mehko plastiko, tako da ne morejo poškodovati avta. Tako je uporaba ponjave povsem varna. Namesti pa se izjemno hitro tako, da lahko prehitite točo kjerkoli ste. Ostranite jo lahko tudi z lahkoto in jo spravite v priročno torbo, ki je k ponjavi že priložena za prenašanje. Ko je priložnost, pa jo posušite nekje na prostem. Suha je lahko v 15 minutah.

Kakšna mora biti ponjava, da zaščiti avto?

Ponjava za avto mora biti nujno podložena z nekaj milimetri podloge ter stkana iz zelo močnih vlaken. Nobena druga ponjava avta ne bo zaščitila pred veliko točo. Taka ponjava avto tudi zaščiti pred UV žarki in pred drugimi manjšimi letečimi predmeti, če je veter. 

Ponjava vam bo koristila, če ste na poti. Ko je zložena, je zelo majhna in ne zavzame dosti prostora. Tako bo vedno pri roki. Lahko služi tudi kot garaža, če je nimate. Je najcenejša garaža, kar si jo lahko privoščite. Če parkirate nekje na parkirišču in vas dolgo časa ne bo, potem je primerna zaščita.

Ko boste v službi ali v nakupovalnem centru ali boste na izletu pohajkovali, bo avto zagotovo na varnem. Tudi če vas v naravi dobi nevihta s točo, je dobro, da jo namestite in ste v avtu stran od dreves. Tako boste pred točo gotovo na varnem in nikar med nevihto ne hodite ven. Takrat bo ponjava za avto vaš rešitelj.

Kakovostna ponjava za avto, je res poceni in primerna rešitev za vaš avto, pa še vse leto je uporabna. Tudi pozimi jo lahko uporabite proti snegu, le pazite, da ne primrzne na avto. Najbolje je, da jo s čim, kar ne zmrzuje, podložite. 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*