Poročne lokacije za najpomembnejši dan

Mnogi se strinjajo, da je poroka en izmed najpomembnejših dni v njihovem življenju. Zato je izjemnega pomena, da je na ta dan vse popolno. Ena izmed glavnih stvari, ki lahko popeljejo poroko na višjo raven je izbira poročne lokacije. To je ena izmed prvih stvari, ki jo je potrebno najti, da se lahko začne načrtovanje poroke. Pri iskanju poročnih lokacij je pomembnih kar nekaj dejavnikov, ki pripomorejo h končni poroki. V nadaljevanju si preberite, na kaj je treba biti pozoren, ko iščete idealno poročno lokacijo.

Poročne lokacije

1. Velikost poročne lokacije

Poročna lokacija mora biti dovolj velika za vse vaše goste. Že preden začnete iskati poročno lokacijo, imejte v mislih približno število gostov, ki jih želite povabiti. Zagotovo se bo število gostov do poroke nekoliko spremenilo, ampak bolje je, da načrtujete več kot manj gostov. Nerodno bi bilo namreč, da bi se morali gostje stiskati, ker ne bi bilo dovolj prostora za vse. Prav tako je pomembno, da imajo vsi gostje prostor za parkiranje avtomobila.

2. Cena

Vsak par naj ima pred poroko določen znesek, ki ga namerava za poroko porabiti. To upoštevajte pri iskanju poročne lokacije. Nič ni narobe, če gre za manjši znesek. Tudi za nižje cene lahko najdete čudovite lokacije. Čeprav je seveda cilj, da je poroka sanjska, to ne pomeni, da si nakopljete dodatne dolgove, ki bi jih morali še leta odplačevati. Poročna lokacija naj bo v mejah vaše finančne zmogljivosti.

3. Zunanja ali notranja poročna lokacija

V spomladanskih in poletnih mesecih so priljubljene zunanje poroke. In poroke zunaj imajo poseben čar, še posebej če gre za lokacije v naravi. Vendar pa je vreme nepredvidljivo. Iščite zato take poročne lokacije, ki imajo možnost praznovanja zunaj, vendar se lahko ob grdem vremenu tudi umaknete v notranje prostore. To je pomembno zato, da kasneje ne bo slabe volje.

4. Profesionalnost poročnega koordinatorja

Ko izbirate poročno lokacijo je izjemno pomembna komunikacija s poročnim koordinatorjem. Ta vam bo razkazal poročno lokacijo in vam svetoval. Prav tako pa bo ta oseba z vami v stiku vse do poroke in med samo poroko. Zato je izjemnega pomena, da se s to osebo odlično razumete.

Naloga poročnega koordinatorja je, da poskrbi za okrasitev poročne lokacije po vaših željah, prav tako pa vam po svojih močeh pomaga pri načrtovanju poroke na lokaciji. Med poroko je njegova naloga, da poskrbi, da dogodek teče gladko, vi pa se na ta dan sprostite in se ne ukvarjate z logistiko poroke.

5. Ponudba

Poročnih lokacij je malo morje, pa naj bodo v naravi, ob gradovih ali v hotelih. Vsaka lokacija ima svojo ponudbo in vaša naloga je, da se odločite za tisto, ki vam najbolj odgovarja. Zgodi se, da vam morda ponudba določene poročne lokacije ni tako všeč, vam pa je izjemno všeč okolica. Tu je vaša naloga, da ocenite, kaj vam je bolj pomembno. Poleg tega pa se pozanimajte, ali lahko naredite določene spremembe pri ponudbi, ki bi bila za vas bolj sprejemljiva.

Nekatere poročne lokacije namreč dopuščajo samo njihovo postrežbo hrane in pijače, drugje pa je to vaša odločitev. Dejstvo je, da morate vprašati, kakšne so vaše opcije in zagotovo bosti na koncu našli poročno lokacijo, ki bo ustrezala vašim željam in zahtevam.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*