Poročni fotograf naj bo premišljeno izbran že mnogo pred poroko

Planirate v bližnji prihodnosti enega najlepših in najpomembnejših dni v življenju – poroko? Če ste odgovorili pritrdilno in imate že izbrano lokacijo, pogostitev, glasbo … manjka vam samo še poročni fotograf, potem izberite fotografa, ki je večkrat mednarodno nagrajen in priznan. Saj vas bo omenjeni poročni fotograf na poročni dan ujel v fotografski objektiv, da se boste še čez nekaj desetletij smejali in uživali ob gledanju fotografij ter obujanju spominov.

poročni fotograf

Poročni fotograf – kako naj poteka izbor?
Še preden boste povprašali vse svoje prijateljice, kdo jih je fotografiral na njihovi poroki oz. začeli iskati poročnega fotografa na spletu, se vprašajte, naslednje. Kdaj se boste poročili in ali boste potrebovali poročnega fotografa samo na poročni dan ali bi se želeli posneti nekaj fotografij že teden dni pred poroko? Kakšen stil poročnih fotografij vam je všeč? Na koliko različnih lokacijah boste potrebovali fotografa, bosta obred in slavje na isti lokaciji ali na različnih? Bo poroka v Sloveniji, v kateri od drugih evropskih držav ali morda na katerem od rajskih otokov? Ko poznate odgovore na zgornja vprašanja, potem pa začnete iskati poročnega fotografa. Zelo pomembno je, da pošljete povpraševanje več različnim fotografom, ki imajo stil fotografiranja, ki vam je blizu. Ko vam bo odgovoril na povpraševanje, boste hitro začutili, kakšen odnos ima do para in ali vam to odgovarja. Tako se boste lažje odločili, kater poročni fotograf bo pravi za vas. Potem se z njim dogovorite o vseh podrobnostih, vprašajte ga vse, kar vas zanima, da vas na fotografiranju slučajno ne bi kaj skrbelo. Sproščeno vzdušje na fotografiranju pripomore do še lepših in bolj pristnih fotografij. V nadaljevanju je še nekaj vprašanj, ki jih še dodatno zastavite poročnemu fotografu, da bo res vse razjasnjeno pred najpomembnejšim fotografiranjem življenja.

Koliko fotografij dobite po poročnem fotografiranju in koliko časa čakate nanje?
To je zagotovo najpogostejše vprašanje, ki ga prejme poročni fotograf. Zavedajte se, da profesionalni poročni fotograf na poroki naredi nekaj tisoč fotografij, zato vseh nikoli ne boste dobili. Izbran poročni fotograf v postprodukciji izbere le najboljše in le te potem tudi obdelal, da boste na njih sijali in izžarevali pristno srečo. Običajno dobite približno 500 obdelanih fotografij, seveda jih je lahko tudi več ali pa manj, to je predvsem odvisno od samega dogajanja, več je dogajanja več bo tudi končnih fotografij. Najboljši poročni fotograf običajno obdelane fotografije posreduje v 3 do 5 tednih od dne dogodka na USB ključku in na spletu, do katerih lahko zelo enostavno dostopate z geslom, ki ga prejmete skupaj s povezavo. V primeru, da se odločite poročne fotografije shraniti v obliki fotoknjige, pa je le ta pripravljena v 2 do 3 mesecih. Če si želite tudi video spomin s poroke, potem izbranega fotografa povprašajte, ali tudi snema poroke, če ja, kako dolge končne videe lahko pričakujete. Če se izbrani fotograf ukvarja samo s fotografiranjem, potem poiščite dodatno ekipo, ki bo poskrbela za snemanje vaše poroke.

poročni fotograf

Kako dobiti zagotovilo, da poročni fotograf pride na dogovorjen dan in lokacijo?
Zelo pogosta skrb je, kaj pa, če fotograf ne pride na poroko? To se res lahko zgodi, zato je to najlažje preprečiti tako, da podpišete pogodbo o fotografiranju poroke. V pogodbi se izbrani fotograf zaveže glede obsega in časovnega okvirja določenega dela. Izbrani poročni fotograf naj vam v primeru bolezni, zagotovi zamenjavo drugega fotografa, ki je v istem rangu kakovosti. V primeru zamenjave naj vam pove, kdo ga bo nadomeščal, da lahko preverite tudi njegove fotografije. Vi pa se ob podpisu pogodbe zavežete k takojšnemu plačilu are in kasnejšemu plačilu preostanka končne cene.

Kam je fotograf pripravljen priti fotografirat poroko?
Profesionalen in večkrat nagrajeni poročni fotograf bo za fotografiranje poroke šel tudi na konec sveta. Tisti res najboljši poročni fotografi so pravi avanturisti, ki si želijo poroko fotografirati na najbolj nenavadnih lokacijah, kjer še niso bili. Tako nastanejo fotografije, ki so presežki in s katerimi boste imeli najlepše spomine na ta pomembni dan v življenju. V primeru, da poroka ne bo v Sloveniji, to fotografu povejte takoj, ko mu pošljete povpraševanje, da se lahko vsi pripravite na dogodek.

Ne glede na to, kdo bo vaš izbrani poročni fotograf, na poroki uživajte, saj bo vse potekalo še bolje kot ste si zamislili in to se bo odražalo tudi na posnetih fotografijah.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*