Poročni prstani so simbol zaobljube in vajine ljubezni

Poročni dan je vedno nekaj posebnega, je dan, ki nam ostane v spominu za vedno, za marsikateri par je to tudi najlepši dan v življenju. Ker ta dan vsi težimo k popolnosti, so izjemnega pomena tudi detajli, ki ga spremljajo. In eden takih detajlov so zagotovo tudi poročni prstani. Poročni prstan vas bo namreč vedno spominjal na vaš najlepši dan, ljubezen in zaprisego. Zato je pomembno, da se izbiri poročnega prstana temeljito posvetite, mu namenite svoj čas in izberete takšnega, ki ga boste nosili z veseljem in s ponosom vse življenje. Na trgu je seveda ogromna izbira poročnih prstanov, mi pa vam v nadaljevanju nudimo nekaj smernic, kako izbrati pravi poročni prstan samo za vaju.

poročni prstani par

  1. Pogovorita se o vajinih željah

Poročni prstani so zagotovo nekaj, kar predstavlja večno vez med zakoncema. Zato je dobro, da se, preden se sploh lotite iskanja poročnih prstanov, iskreno pogovorita o željah, ki se tičejo kovine in barve. Želite prstane iz zlata, jekla, titana ali platine? Vam je bolj všeč rumeno, belo ali rdeče zlato? Vse to so vprašanja, na katera je dobro pravočasno odgovoriti, saj boste tako olajšali delo tudi zlatarju. Pozorni bodite tudi na velikost poročnega prstana, saj je večanje ali ožanje zaradi umetelne izdelave lahko precej težavno. Zato pravočasno združita vajine želje, saj bosta poročna prstana postala del vaju in vajine zaobljube.

  1. Določita proračun

Poročni prstani so na voljo po najrazličnejših cenah, seveda je vse odvisno od materialov, ki jih zlatarji uporabijo za izdelavo, in tudi unikatnosti izdelka. Če si nevesta npr. pri kamnih želi diamant namesto cenejših cirkonov, bo cena občutno višja. Prav tako bo cena višja pri zlatu in prestižni platini, kot pa, če si izberete prstana iz jekla. Zato je prav, da glede na vajine prihodke, želje, potrebe in samo pomembnost, ki jo imajo za vas poročni prstani, določite tudi okvirni znesek, ki ga bosta namenila le za to. Ne pozabita pa, da je poročni prstan vendarle edina stvar poleg fotografij in videoposnetkov, ki vama po poroki ostane kot prelep opomnik in spomin na vajin prečudoviti dan.

poročni prstani biblija

  1. Iskanju sanjskih poročnih prstanov namenita dovolj časa

Potem ko sta izoblikovala osnovno idejo o vajinem sanjskem poročnem prstanu, uskladila vajine želje in potrebe ter določila proračun zanj, se začne zabavnejši del – poskušanje prstanov na vajinih rokah. Res je, da je izbira poročnih prstanov na spletu ogromna – ne pozabite pa, da so lahko poročni prstani na fotografijah videti čisto drugače kot pa na vašem prstu. Ravno zato je priporočljivo, da gresta osebno v zlatarno ter pomerita različne oblike in obdelave poročnih prstanov, saj bosta tako precej lažje izbrala poročna prstana, ki vama bosta kot ulita. Za iskanje si vzemita dovolj časa, priporočljivo je vsaj 3 ali 4 mesece pred vajinim sanjskim poročnim dnem – ne pozabita, da bosta najbrž imela še veliko drugih skrbi glede priprav na veliki dogodek.

  1. Poročni prstan izberita glede na vajin način življenja

Ne pozabita, da bosta poročni prstan nosila še ves preostanek vajinih življenj, in to pri vsakodnevnih opravilih. Poročni prstani bodo postali del vajinega vsakdanjega življenja, postali bodo del vas. Ravno zato pri izbiri upoštevajte tudi vajin življenjski slog. Če se ukvarjata s športom ali opravljata fizična dela, izberita ožje poročne prstane z rahlo zaobljenimi robovi. Če pa je vaše delo pisarniško, potem izberita posebne prstane, zanimivih, nenavadnih oblik. Širše, bolj masivne poročne prstane izberita, če sta nošenja prstanov že vajena. Če pa prstanov še nista nosila in bosta poročna vajini prva, potem izberita ožje.

Če ste v dilemi, kateri poročni prstani bodo pravi za vaju – glede na vajine želje, proračun in življenjski slog, obiščite Zlatarno Brežnik in z veseljem vam bodo svetovali, lahko pa vam izdelajo tudi povsem unikaten par – izključno po vajinih željah.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*