Poslovne priložnosti čakajo na vas

Brezplačni seminar: Predstavitev poslovnih priložnosti za posameznike in podjetja, seminar se je odvijal v Centru inovativnega podjetništva – NLB, Trg republike 2 v Ljubljani ( Povzetek seminarja)

Najprej se kot udeleženka tega brezplačnega seminarja želim zahvaliti Tomažu Gorcu za odlično organizacijo in izvedbo brezplačnega seminarja v Centru inovativnega podjetništva – NLB v Ljubljani, kakor tudi odgovornim osebam Centra inovativnega podjetništva – NLB za možnost organizacije brezplačnega seminarja v samem CIP-u.

V uvodnem delu nas je pozdravila uslužbenka NLB in predstavila delovanje Centra inovativnega podjetništva, ki je nekaj posebnega v Sloveniji. CIP nudi podjetnikom vso podporo s področja bančnega poslovanja. V teh prostorih se skozi celo leto odvijajo tudi različni strokovni posveti. Več o njihovem delovanju si lahko preberete na njihovi spletni strani https://www.nlb.si/cip. Uslužbenka NLB z oddelka za mobilno bančništvo nam je na transparenten način prikazala, kako pravilno vodimo svoje osebne finance in kako je potrebno, da poskrbimo za svojo finančno varnost. Tovrstna vedenja potem lahko implementiramo na poslovno področje. Več o tej njihovi res zanimivi dejavnosti, ker so z njo še bližje svoji stranki, si lahko prečitate na spletni strani mobilnih svetovalcev: https://www.nlb.si/mobilni-svetovalci

alenka zapusek ales pogacnik petra skarja tomaz gorec uspeh

V nadaljevanju nam je Tomaž Gorec na primerih iz prakse obrazložil, kaj sploh pomeni optimizacija spletnih strani in kako ta sistem deluje v praksi na spletu. Podrobne informacije si lahko ogledate na spletni strani njegovega podjetja http://www.gorec.si/optimizacija-spletnih-strani/ . Na njej boste našli obilo informacij, brezplačne literature in možnost poslovnega sodelovanja.

Tomaž Gorec nam je tudi razkril odlično informacijo, ki je za marsikaterega osvojitev novih znanj, nova poslovna priložnost za samostojno podjetniško pot. V okviru SEO Akademije planira imeti nekajdnevno celodnevno izobraževanje o optimizaciji spletnih strani z delom na praktičnih primerih. Tako se bodo slušatelji po zaključenem strokovnem izobraževanju lahko podali na samostojno poslovno pot optimizacije spletnih strani, ki je danes pri slovenskih podjetjih in podjetnikih še procentualno zelo na nizki stopnji. Zaradi vedno večje uporabe spletnega marketinga odigra optimizacija spletne strani ključno vlogo in poveča prepoznavnost dobavitelja in s tem posledično tudi procent prodaje. Skozi optimizacijo lahko v ozadju preko raznih poročil sledimo, kako se naši potencialni kupci obnašajo, kaj jih zanima, kaj ni dobro in nam te podrobnosti iz ozadja služijo za nadgradnjo našega marketinškega pristopa. Odprtih poslovnih možnosti za delo na spletu je veliko. Določene informacije si lahko preberete tudi na spletni strani http://www.zasluzek.org/

Seveda je eden izmed pogojev, da smo uspešni v tem poslu, da ga opravljamo z ljubeznijo, da nas veseli. Ob tem notranjem razpoloženju se nam zgodijo nove povezave, nove poslovne priložnosti, ob vsem globokem zavedanju, da delamo najprej sebi v svoje lastno zadovoljstvo in osebno srečo in da s tovrstnim pristopom pomagamo našim poslovnim partnerjem. Tako se na poseben način v podjetništvu širi medsebojna kultura opravljanja dela v naše skupno dobro.

Z vsem svojim žarom se nam je predstavila Petra Škarja. Na simpatičen, prisrčen, preprost način nam je iz svoje zgodbe življenja pokazala smernice, kako se piše knjiga, kje so pasti, kako se lahko promoviramo na tej poti. Petra Škarja s svojo globoko osebno karizmo osvoji osebe, ki samo sanjajo o pisanju lastne knjige, da poseben stimulans in neviden zagon. Tudi meni osebno ga je dala, zato sem se odločila napisati ta članek in tako tudi sebi podala oseben izziv. Priznam, da se ob pisanju sprostim, da se igram z besedami, jih postavljam v kontekst, da bi ga razumelo čim več bralcev in bralk.

Posebna zahvala gre naši res karizmatični Petri, ki je v mnogih dušah na slovenskih tleh zanetila ogenj pisanja zgodbic, svojih knjig. S tem je dodala svoje posebne kamenčke v mozaik slovenske pisane besede. Lahko ste že slišali za njene 4 uspešnice z naslovi :Ameriški milijonarji so spregovorili, Česar nas niso naučili v šolah, Najdi svojo srečo in mir, Virusi Slovenije, e-priročnik WIN -WIN marketing, jih celo prebrali in imate gotovo odlično oceno o njenih pisanih delih kot tudi odlične ocene o njenih predstavitvah in delavnicah v živo. Tisti, ki jo še ne poznate, lahko bolj podrobno izveste informacije na njeni spletni strani http://www.petraskarja.com/ . Če čutite globoko željo v sebi po pisanju, vam bo Petra Škarja z nasveti pomagala premagati »ovire« na poti do uspešne izdaje lastne knjige.

Verjamem, da je v naši prelepi Sloveniji še neskončno skritih talentov – pisateljev, pesnikov. Naj pridejo na dan v vsej svoji lepoti in zažarijo, tudi s pisanjem knjig in tako generacijsko nadaljujemo ohranjanje slovenske literarne zvrsti v različni obliki pisane besede.

Po Petrinem predavanju smo se predali izjemnemu predavanju Aleša Pogačnika, univerzitetnega diplomiranega psihologa. Na odprt, prisrčen, komunikativen način nam je prikazal, kako smo odraščali, kakšne omejitve smo skozi življenje prejemali. Te omejitve in prepričanja nam lahko delajo težavo pri oblikovanju lastne identitete in tako nehote blokirajo različne podjetniške uspehe in rast, ker se v naši notranjosti porajajo različni nepotrebni strahovi. Aleš Pogačnik nam je podal osnovne temelje, ki so pomembni pri oblikovanju osebnosti samega podjetnika kot tudi samega delovanja:

  • Delo ki pritegne,
  • delo, ki pomaga drugim,
  • delo, v katerem smo dobri,
  • delo z ljudmi, ki so nam všeč,
  • delo, ki izpolnjuje osebne potrebe,
  • delo, ki se vključuje v naše življenje.

Sami smo odgovorni za svojo pot in naše odločitve. V življenju je pomembno, da se usmerimo na rešitve, ki osvobajajo. Če smo osredotočeni na probleme, nas ti bolijo in ni dobro. Vedno je potreben jasen fokus na rešitev problema ali določene situacije. Aleš Pogačnik je napisal tudi zanimiv e- priročnik z naslovom : Kako najti dobro zaposlitev in si z njo ustvariti kariero. Za več informacij se lahko obrnete direktno na e- naslov: ales.pogacnik@gmail.com. Pomagal vam bo tudi kot osebni svetovalec oz. diplomirani univerzitetni psiholog.

Potem nam je kot novo poslovno priložnost obrazložila tudi mag. Alenka Zapušek o pridelavi konoplje v Sloveniji. Na slikovit način nam je prikazala uporabo konoplje skozi njeno zgodovino. Če se spomnimo samo znamenitega prvega avtomobila leta 1942 Henryja Forda, ko je bila plastika avtomobilske karoserije izdelana iz konopljinih vlaken in motor prirejen za konopljino bio diesel gorivo. Opisala nam je zakonodajo s tega področja, na kaj morajo biti pridelovalci konoplje pozorni. Slovenija ima na področju pridelave in predelave konoplje še veliko odprtih poslovnih možnosti.

Za več informacij o sami pridelavi in nakupu izdelkov iz konoplje s slovenskim poreklom si lahko ogledate na njihovi spletni strani http://kmetijavrhivsek.wixsite.com/kmetija-vrhivsek.

Za zaključek nam je Tomaž Gorec še podal in obrazložil sedem pravil za boljšo uvrstitev na Googlu. Z nekaj vaše brezplačne pomoči imate možnost, da pridete do tega priročnika brezplačno: http://www.optimizacijaspletnihstrani.si/seo-prirocnik/

Lahko samo zaključim ta članek z besedami, da je še mnogo poslovnih novih priložnosti, le odpreti se jim moramo in zaupati sami sebi in svojim notranjim potencialom. Celotno naše življenje je naša učna pot. Na njej so padci in vzponi. Vsak padec je nova priložnost za novi izziv in novo zmago.

Na tej poti vam želim obilo uspeha, osebnega zadovoljstva in harmonije z vašimi bližjimi, prijatelji, sodelavci. Skupaj zmoremo več in se usmerimo v dobro slovenske družbe, v medsebojno prijateljsko sodelovanje, spoštovanje, medsebojno WIN-WIN poslovno sodelovanje, sprejemanje različnosti . . .

Ida Rožman, Spodnje Pirniče pri Medvodah

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*