Kakšne so moderne postelje?

Le udoben in kvaliteten spanec omogoča, da se v novo jutro zbudimo sveži in spočiti. Zato je izbira primerne postelje, ki vam bo zagotovila najslajše sanje, še toliko bolj pomembna. Moderna postelja na https://www.salonpohistva.si/postelje je prilagojena vašim potrebam in željam. V tem salonu imajo za vas pripravljeno bogato ponudbo različnih privlačnih modelov. Zavedati se morate, da z izbiro vrhunske postelje in ležišča investirate v boljše spanje. Spalnica je namreč osrednji prostor našega doma, saj kar tretjino svojega življenja preživimo v svetu sanj.

postelje

Pri opremljanju spalnice in izbiri postelje velja nekaj zlatih pravil, ki jih je smiselno upoštevati. Prostor, kjer spite, naj bo prijetno urejen. Glavno pa je, da se v njem dobro počutite. Strokovnjaki svetujejo, da izberete umirjene barve sten in se izognete nepotrebni navlaki. Pomembna je tudi kakovostna osvetlitev, vendar pa glavno vlogo odigrata postelja in ležišče. Izbiri postelje zato posvetite dovolj časa, saj gre za osrednji kos pohištva, od katerega je odvisno, kako dobro boste spali. 

Kakšno posteljo izbrati

Kakovost je glavna lastnost, ki ji morate slediti pri izbiri vaše postelje. Moderne postelje namreč obstajajo v najrazličnejših barvnih izvedbah, na trgu pa so na voljo številni modeli in materiali. Zato je skrb o izbiri postelje, ki vam je najbolj všeč, popolnoma odveč. Vaša odločitev naj bo zato podvržena predvsem kvalitetnemu posteljnemu okvirju. Le ta namreč podpira dno ležišča in vzmetnico. Kompaktna in stabilna struktura postelje pa je osnova za kakovosten spanec.

Glavni faktor pri izbiri postelje je zagotovo njena dimenzija. Upoštevati morate velikost vaše spalnice in število oseb, ki bo v postelji spalo – boste to le vi ali tudi vaš partner? Pri ponudniku Salonpohistva.si boste našli različne standardne dimenzije posteljnih okvirjev in vzmetnice, ki Jim ustrezajo. 

Standardni posteljni okvirji, ki se uporabljajo za spanje ene osebe, so 90×200 cm in 120×200 cm. Če kupujete posteljo za vašega malčka ali najstnika, potem boste izbrali eno od omenjenih dimenzij. Nekoliko večja je postelja dimenzij 140×200 cm. Je odlična izbira za vse, ki jim razkošen spanec veliko pomeni. Nekateri pa jo uporabljajo tudi kot zakonsko posteljo. Sicer najpogostejša izbira parov je postelja dimenzij 160×200 cm, ki nudi dovolj udobja za spanje dveh oseb. Se lahko pohvalite z zares prostorno spalnico? Potem je odločitev za posteljo 180×200 cm vaša zmaga. Zahvaljujoč svoji velikosti bosta vaš spanec in spanec vašega partnerja zares kraljevska.

Naj bo vaša postelja v trendu

Današnje postelje sledijo modernim trendom. Tudi danes so sicer še prisotni kovinski posteljni okvirji, vendar pa jih vse bolj zamenjujejo lesene in oblazinjene različice. Spalni prostor poskušajo uporabniki čim bolj približati naravi, zato izbira okvirjev iz pravega lesa prav nič ne preseneča. Alternativo lesu predstavljajo iverne plošče, ki so zahvaljujoč napredni tehnologiji prav tako zelo kakovostne. Barve in toni, ki se uporabljajo, so nežni in prijetni na pogled. Tudi na tem področju prevladuje topli videz lesa.

postelje 1

Vse pogosteje ljudje izbirajo visoka ležišča, ki jim omogočajo lažjo namestitev na posteljo. V zadnjem času vse bolj priljubljena pa je skandinavska izvedba BoxSpring. Gre za nadstandardno višino oblazinjenega okvirja, zaradi katerega postelja deluje prav kraljevsko. V osnovi gre sicer za trše ležišče. Ker pa želijo proizvajalci ugoditi najrazličnejšim okusom kupcev, danes obstajajo tudi njene mehkejše različice. 

Pomen kakovostne vzmetnice

Zares dober spanec pa ni odvisen le od postelje. Ključno vlogo odigrata ustrezno letveno dno in vzmetnica. Kakovostno ležišče se mora popolnoma prilegati našemu telesu in mu nuditi ustrezno podporo med spanjem. Še posebej pozorni pri izbiri ležišča pa morajo biti vsi tisti, ki imajo težave s hrbtenico in križem.

Danes poznamo različne vrste vzmetnic, izbira pa je odvisna od vsakega posameznika in njegovih spalnih navad. Ležišča naj bodo izdelana iz certificiranih materialov, ki vaši koži omogočajo dihati ter tako vzdržujejo konstantno temperaturo in vlago med spanjem. Ležišče je lahko izdelano iz naravnih ali umetnih materialov, izvor in izdelava pa morata biti sledljiva. Pomembno je namreč, da je vaš spanec tudi zdrav.

Različne vrste vzmetnic so primerne za različne telesne konstitucije, razbremenijo utrujene mišice in vam tako omogočijo počitek, ki si ga zaslužite. Vedno bolj priljubljena postajajo ležišča z žepkastimi vzmetmi, ki so nekakšna nadgradnja nekdanjih ležišč z vzmetmi. Ker so sestavljena iz več con, telesu omogočajo optimalno podporo. Za nekoliko težje ljudi so primerna kompaktna ležišča iz lateksa, ki se odlično prilagajajo obliki telesa. Zmagovalci po priljubljenosti pa so zagotovo ležišča iz pene, saj so cenovno dostopna, lahka za obračanje, zahvaljujoč moderni tehnologiji pa tudi zelo kakovostna.

Da bo vaša izbira postelje kar najbolj ustrezna, se po nasvet obrnite na strokovnjaka. Posteljo si je dobro ogledati v salonu, vzmetnico pa pred nakupom tudi testirati. Zaslužite si kakovosten počitek. Zato pri izbiri ležišča ne sklepajte kompromisov, ampak zahtevajte le najboljše. Telo vam bo namreč samo povedalo, kaj mu najbolj ustreza, zato mu prisluhnite. Če želite spati kot na oblačku, potem v prvi vrsti sledite sebi. Poslušajte svoje potrebe in želje, saj je samo najbolj udobna postelja tudi tista prava.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*