Kakršna posteljnina, takšna bosta tudi vaše počutje in zdravje

Koliko časa si vzamete za razmislek, preden se odločite za nakup nove posteljnine, in kakšna je prioritetna lestvica vsebine posteljnine?

Glede na to, da v postelji preživite tretjino svojega življenja tako ali drugače (naj bo to počitek, spanje, branje in še marsikaj), je to kar visok delež, ki si zasluži korektno pozornost. Oglejte si ponudbo Naturaland Posteljnine, če razmišljate, kakšna posteljnina bi bila prava za vas. Navdušeni boste!

posteljnina bela

In kaj vse je zares pomembno?

Tkanina.

Vrsta tkanine je zagotovo najpomembnejši vidik, ko izbiramo kvalitetno posteljnino. 

O tem je že mnogo napisanega, pa vendar. Tkanina, v kateri spimo, mora oddajati odvečno toploto, ko je je preveč za telo, in zadržavati, kadar je je premalo.

Optimalna temperatura za spanje je med 16 in 18 °C. Predstavljajte si, da vaša postelja vsebuje sintetične tkanine, ki zadržijo toploto z izoliranjem in, recimo, da zaspite pri temperaturi 25 °C. Glede na to, da takšna tkanina ne oddaja toplote, je precej težko, da se telo ohladi na optimalno temperaturo, kar povzroči prevroče noči in slabo spanje. Prava izbira so naravne tkanine.

Bombaž je zelo pogost, če ne kar najpogostejši material, ki ga uporabljamo za posteljnine. Prijeten je na dotik, dobro ga lahko prezračimo. Posteljnina iz bombaža je velikokrat tudi najcenejša, lahko se jo dobi v različnih tkanjih, vsekakor pa je dihljiva tkanina ali polnilo, ki bo vaše telo dobro ohlajalo med spanjem in tako nudilo okolje za globlji spanec.

Lan je naslednja tkanina, ki zelo dobro deluje na področju regulacije temperature in je daleč najboljša tkanina, saj je najbolje uporabna skozi celo leto. Tako odeje kot posteljnina so vrhunske za poletne noči, a tudi za zimske. Poleg uravnavanja temperature pa bo z svojo strukturo tkanine poskrbela za mikro masažo vaše kože in ji tako privoščila mini wellness. Ker je antistatičen, lahko celo pomaga pri mehčanju in ohranjanju kože zaradi naravnega pH ravnovesja.

 

posteljnina postelja

Svila je vsekakor več kot le tkanina, ki regulira toploto. Ne boste verjeli, odlično se znajde tudi pozimi, saj kljub njeni lahkotnosti uspešno zadržuje toploto, kadar to telo potrebuje. Kljub temu, da je znano, da je svila odlična tkanina za poletne dni, pa velja omeniti še eno posebnost. Svila je edina tkanina, ki bo uspešno regulirala tudi vročinske vale pri menopavzi. Med menopavzo 85 % žensk doživlja vročinske vale. Na žalost so nočna potenja naravni rezultat vročinskih valov in posledično pride do prekinitev dobrega spanca. Obstaja veliko zdravil, naravnih zdravil in hormonskih terapij, vendar le ena dobra izbira posteljnine za ženske, ki trpijo zaradi simptomov menopavze – svilena posteljnina!

In ne le za dame v menopavzi, tudi za dame v vseh obdobjih svila doprinese nekaj, kar nobena tkanina ne – lepotni tretma. Svila je edina tkanina, ki bo z ohranjanjem naravne vlage vaše kože in las uspešno poskrbela, da bo koža mladostna in sijoča, gubice bodo nastajale počasneje in vaši lasje bodo gladki in sijoči.

Barve.

Ne le intenzivnost barv, tudi njihova sestava.

Barve vplivajo na nas im imajo pomembno vlogo v naših življenjih, saj človek približno 87 % vtisov, ki jih čuti, sprejema prek barv okoli sebe. 

Žive barve povezujemo z močnimi čustvi. Optimistične so, strastne, tople. Mednje štejemo rumeno, oranžno, rdečo in različice. Medtem ko nekaterim zna rdeča popestriti spolno življenje, lahko drugim povzroči nemir. Drugače je z rumeno ali oranžno, ki poskrbita za veselje in optimizem.

Hladne barve pa sproščajo in pomirjajo. K njim šteejmo zeleno, modro ter različice. Zelena je povezana z zdravjem, modra pa s tišino, jasnostjo.

Nevtralne barve so povezane z nedolžnostjo, čistostjo, k njim štejemo sivo in belo.

posteljnina svila

Pri izbiri barv je zelo pomembno, da se osredotočite na željeni cilj, ki ga želite sami zase, ko ste v spalnici, in ne na trende. Konec koncev je postelja prostor, ki je večino časa namenjena le vam in vašim ožjim družinskim članom.

Dodatno je seveda tudi pomembno, ali je posteljnina barvana z varnimi (ne toksičnimi barvami). Lahko imate najboljšo tkanino v vaši posteljni, pa vam ne bo veliko koristila, če ni barvana z barvami, ki so zdrave za telo. Vse, kar je v tekstilu, ki se dotakne vaše kože, gre v določenem deležu tudi v vašo kožo.

Vaša postelja je več kot le izhod iz vsakdanjega hrupa in tempa. V resnici je eden izmed najbolj pomembnih temeljev vašega dobrega počutja in zdravja. Zato si jo opremite tako, da bo na najvišji ravni kvalitete skrbela za vrhunsko spanje.

Naturaland posteljnina je vsekakor narejena iz najbolj kvalitetnih naravnih tkanin ter vsebuje le telesu varne barve. Posteljnina je izdelana iz ekološkega bombaža, lana in luksuzne svile. Svojo kvaliteto zagotavljajo certifikati ali izdelava, skladna s certifikati, kot so Oeko Tex Standard 100, GOTS in Ivn Best. Vsa posteljnina je narejena v Evropi, kar potrjuje najvišji nivo tekstilnih izdelkov. Dizajni posteljnin so sodobni in bodo čudovito izgledali v vsaki spalnici, saj je izbor posteljnine resnično širok.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*