Predlogi za zimske počitnice 2014

Prihajamo v zadnje obdobje koledarskega leta, ko se leto izteka, hkrati pa se pričenja novo, polno pričakovanj, obljub in seveda tudi potovanj in razvajanj sebe in tistih, ki jih imamo radi. Zimske počitnice so čas, ko si lahko privoščimo aktivne počitnice v zimskim središčih ali pa se odločimo za nekoliko bolj umirjeno dopustovanje v številnih termah doma ali v tujini, kjer bomo uživali v masažnih, terapevtskih, rekreacijsko masažnih bazenih, hkrati pa bomo lahko naše telo in duha razvajali še v savnah, ki imajo seveda nepogrešljivi terapevtski učinek ne samo za naše telo, temveč tudi za našega duha.

Tukaj je nekaj predlogov za zimske počitnice v sezoni 2013/2014, ki vam bodo v pomoč pri vaši odločitvi, kje jih preživeti, da doživite čim več lepih trenutkov v družbi s svojimi najdražjimi ali pa tudi sami s seboj in si nabrali novih moči za prihajajoče izzive.

Terme

Zimske počitnice 2014

Zimske počitnice niso le priložnost, da se odpravimo v brezskrbno vijuganje po belih strminah, ampak je tudi čas, ki ga lahko kakovostno preživimo v številnih termah doma in v tujini. V Sloveniji imamo bogato ponudbo najrazličnejših ponudnikov termalnih užitkov. Termalna voda ima dokazano pozitiven in spodbujevalni vpliv na človeka, kar nam pomaga ohranjati in izboljšati naše zdravstveno počutje. Vemo, da gibanje v termalni vodi blaži bolečine, zmanjšuje napetost mišic, izboljšuje prekrvavitev telesa, hkrati pa deluje dobrodejno na različne kronične nenalezljive bolezni. Zimski čas je pa tudi primeren za obisk najrazličnejših savn od infrardečih pa vse do klasičnih finskih savn. Infrardeča savna je zaradi nižje temperature kot finska savna primerna tudi za ljudi z kardiovaskularnimi težavami. Seveda pa ne smemo pozabiti še na wellness razvajanje, kjer vam ponujajo najrazličnejše masaže in kopeli, kjer vam bo telo zares hvaležno. Pri tako raznovrstni izbiri in pa aktivnostih, ki jih bomo doživeli v termah, pa se lahko razvajamo še v njihovih restavracijah in kavarnah, kjer nam ponujajo številne gurmanske užitke, kar nas res lahko prepriča, da je izbira term za preživljanje zimskih počitnic res več kot primerna.

Smučarska središča

Smučanje

Zimske počitnice, si velika večina med nami ne zna predstavljati brez obiska enega od zimskih središč, bodisi doma ali v tujini. Snega pač ni skozi vse leto, zato velika večina med nami komaj čaka prvega snega, da se lahko odpravi na tako zelo pričakovano smuko. Zimska središča so kot nalašč za preživljanje zimske pravljice, kjer poleg velikega števila lahkih in manj lahkih prog, kjer bomo preizkušali svoje smučarsko znanje, ponujajo tudi veliko število drugih oblik aktivnega oddiha. Lahko izbiramo med sankanjem, krpljanjem, deskanjem na snegu ali pa izberemo le romantični sprehod v dvoje z neprecenljivimi razgledi. Če pa naše smučarsko znanje ni ravno takšno, kot bi si želeli, ga lahko izpopolnimo v smučarskih šolah, kjer nam strokovni sodelavci pomagajo do izboljšanja našega smučarskega znanja. Zimska središča pa ne nudijo le velikega števila smučarskih prog in snežnih užitkov, ampak se vse bolj trudijo, da se lahko sproščamo tudi v njihovih savnah in wellness centrih. Lahko pa obiščemo tudi izposojevalnico smučarske opreme, kjer bomo lahko izbrali najprimernejšo smučarsko opremo za nas.  Glede na to, kako si želimo preživeti naše zimske počitnice lahko izbiramo med  bivanji v najrazličnejših hotelih, kjer nam ponujajo razvajanja v wellness cetrih in whirlpoolih, lahko se odločimo za oblikovanje svojega telesa v fitness centru ali pa se preprosto prepustimo uživanju ob kulinaričnih dobrotah v hotelskih restavracijah. Lahko pa izberemo tudi bolj romantično vrsto bivanja v objemu narave v  idiličnih apartmajih s kaminom, ki nam bo po napornem in aktivnem dnevu še kako ogrel srce.  Najem apartmaja je vsekakor prednost za tiste, ki prisegajo na sproščenost in si želijo bližine neokrnjene narave. Veliko se nas odloči za najem apartmaja tudi zaradi svojih hišnih ljubljenčkov, ki večinoma v hotelih niso dovoljeni, v apartmajih pa jim z doplačilom lahko omogočimo bivanje z nami.

Zimske počitnice nam torej ponujajo najrazličnejše možnosti preživljanja našega prostega časa, seveda pa je velikokrat odločitev kje in kako bomo zimske počitnice tudi preživeli  odvisna predvsem od našega finančnega stanja, zato je priporočljivo izbrati ponudbo, ki mu ustreza, da ne bi korakanje s »prevelikimi čevlji« pokvarilo naših zimskih užitkov. Vsekakor si za načrtovanje in izbiro kje bomo preživeli zimske počitnice vzemimo čas in najdimo najprimernejšo ponudbo za nas, da se bomo doživetij z naših počitnic še dolgo z veseljem spominjali.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*