Preverite številna prosta delovna mesta na Deloglasnik.si

Prosta delovna mesta se objavljajo na spletnih portalih, pa naj gre za državni portal ali pa zasebna spletišča, kjer se srečujejo iskalci zaposlitve in iskalci delavcev, ki so razna podjetja. Zmotno je misliti, da so iskalci zaposlitve zgolj brezposelni ljudje, kajti 60 % zaposlenih išče boljšo priložnost na trgu dela in so enaka konkurenca, če ne še bolj močna, ker nimajo stiske z zaposlitvijo. Ko iščete dobro zaposlitev in dobre delodajalce, se ozrite po tistih zaposlitvenih portalih, ki objavljajo kakovostna prosta delovna mesta in zaupanja vredna podjetja.

Prosta delovna mesta na portalu Dloglasnik.si

Kakovostna prosta delovna mesta boste našli na novo ustanovljenem portalu Deloglasnik.si, ki se je usmeril v ponudbo kakovostnih podjetjih in izvrstnih delovnih mest za vse branže ter poklice. Njegova prednost je, da je izjemno hitra platforma, zanesljiva in odzivna.

Najbolj nam je všeč, da si lahko naredite ne portalu svoj profil z življenjepisom, ki je preprost za uporabo tudi za nevešče uporabnike. Preko tega profila vas bodo podjetja spoznala in povabila na razgovor, če jim boste zanimivi. Zato morate svoj življenjepis narediti skrbno in dobro. Sam portal vas bo k temu tudi vodil, tako da ne potrebujete nobenega predznanja.

Všečno je tudi to, da so prosta delovna mesta objavljena tako, da takoj najdete, kar iščete, kajti baza delovnih mest je zelo velika. Portal omogoča izjemno dobro filtriranje iskalnika, kar vam bo olajšalo, da najdete točno tako delovno mesto zase, kot si ga želite.

prosta delovna mesta

Kako prepoznati dober portal za delovna mesta?

Dober portal za prosta delovna mesta boste prepoznali po tem, katera podjetja na njem oglašujejo. Če gre za zelo ugledna in kakovostna podjetja, potem lahko takemu portalu dejansko tudi zaupate.

Druga zadeva, po kateri spoznate dober portal, je odzivnost zaposlenih na portalu. To pomeni, da če jih vprašate nekaj, kar vas zanima, da so tudi odzivni vsaj v enem delovnem dnevu in da vam odgovorijo bodisi pisno ali pa vas pokličejo po telefonu. Za njih niste le številka in samo en uporabnik, ampak pomembna oseba, ki jim dela posel oziroma ste vzrok za prosta delovna mesta, ki jih objavljajo podjetja.

Enako velja za podjetja, če kontaktirate tak portal, morajo biti zelo odzivni in vam pomagati ter se primerno odzvati na vaš klic. V nasprotnem je bolje, da se ne pojavljate na takem mestu, ker lahko slabo vpliva na ugled vašega podjetja.

Kako se prijaviti na prosto delovno mesto na portalu?

Na portalu so objavljena razna prosta delovna mesta. Če vas zanima povzetek in vas pritegne teh nekaj uvodnih stavkov, boste kliknili na tak oglas in odprlo se vam bo še več podrobnih informacij o tem prostem delovnem mestu.

Če vas še podrobni opis in zahteve ter ponudba prepričajo, se lahko prijavite na določena prosta delovna mesta tako, da sledite navodilom, ki so v oglasu.

Podjetja se različno odločajo, kako jih boste kontaktirali. Nekateri zahtevajo, da se jim pošlje elektronsko sporočilo s prijavo in življenjepisom ter spremnim pismom. Kako se to napiše, je ponavadi objavljeno na portalu ali pa najdete na internemu predloge in primere.

Druga podjetja želijo, da greste na njihovo spletno stran, kjer imajo narejen obrazec, ki za skrbno izpolnite in tako kandidirate za določeno delovno mesto. Vsi ponujajo tudi to možnost, da pripnete dokazila o izobrazbi, priporočila in življenjepis ter spremno pismo. Nekateri zahtevajo tudi vašo sliko. Nemalokrat boste naleteli tudi na psihološke teste.

Spet tretja podjetja želijo, da jim pošljete video predstavitev, ki je v svetu že zelo uveljavljena, medtem ko pri nas je še vedno razmeroma redka, vendar zelo dobrodošla, saj boste z njo izstopali. Kakovostna prosta delovna mesta namreč zahtevajo tudi kakovostno predstavitev. Priporočamo, da se prijavite le, če točno veste, za kaj gre na tem delovnem mestu in če zares tudi izpolnjujete njihova pričakovanja ter zahteve. V nasprotnem zapravljate njihov in lasten čas ter tudi svoj ugled.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*