Kako pomemben je prvi vtis

Vstopimo v prostor, ki ga že dobro poznamo in ga dnevno obiščemo. V njem so ljudje s katerimi se dnevno srečujemo. Človeka se najbolj zapomnimo po njegovem vonju, vedenju, videzu in nastopu.Vonj človeka je v vsakem človeku in je povezan s prekomernim potenjem in pomanjkanjem telesne higiene. Bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj se naselijo v naše telo in vedno najdejo najprimernejši prostor za življenje. Največkrat je to pod pazduho, kjer imajo na razpolago vedno dovolj vlažnosti in toplote. Preprečevanje neprijetnih vonjav dosežemo z redno higieno umivanja s primernimi mili ter osvežilnimi dezodoranti; z nošenjem primernih oblačil, ki ne vsebujejo umetnih vlaken; z rednim umivanjem zob vsaj dvakrat dnevno; s skrbno ustno higieno, kot je ščetkanje jezika ter ter vmesnih prostorov med zobmi, ki so posledično kažejo, kot slab zadaha, ki prihaja iz ust; z neprijetno zaudarjajočimi vetrovi, ki so posledica določene prehitro zaužite hrane ali zaužite hrane kot je na primer čebula, stročnice, sveže pekovsko pecivo ali zaužitjem alkoholnih in drugih pijačah, ki spodbujajo krožni tok v vašem telesu.

Prvi vtis

Bakterije v ustih imajo nalogo, da razkrajajo ostanke hrane. V primeru, da ocenite vaše potenje prekomerno se obvezno posvetujte z zdravnikom, kajti znaki resnejših boleznih izhajajo tudi od tu. Zdravnik lahko ugotovi, da gre v primeru prekomernega potenja za moteno delovanje žleze ščitnice, previsok krvni tlak ali celo tolščico. Urejen videz izhaja iz pregovora: Obleka naredi človeka. Dejansko bi bil ta pregovor popoln, če bi konkretizirali človeka. Torej pravi pregovor: Čista obleka naredi urejenega človeka. Zopet je poudarek na higieni. Tokrat ne le človeka, temveč tudi reči, ki jih človek s posebno skrbno nego vzdržuje in hrani do dneva, ko se obleče ali obuje.

Ta dan, ko tako »urejen« človek stopi ne glede na to v kakšen poslovni prostor se mu že s prvim korakom odprejo, ki pa se še odpirajo z prepričljivostjo posameznika z njegovim nastopom v družbi. Ker ima družba različne kulture je pomemben tudi bonton, ki pa se je skozi zgodovino tudi spreminjal. Posameznik mora razširiti tudi svoje obzorje v smeri zanimanja ali izobraženosti na področju bontona v posameznih družbenih skupnostih, tako doma, kot tudi v svetu. S tem je mišljeno kako se pozdravimo, komu damo prednost pri vstopu v prostor ali ob srečanju z osebo. Zanimiv je podatek, da imajo ženske prednost, ko gredo gor po stopnicah, moški pa, ko gredo dol po stopnicah.

Ta zanimivost naj bi izhajala iz same vljudnosti, če bi slučajno ženska padla dol po stopnicah, da jo moški lahko ujame. Najvišje merilo našega vedenja se izraža v poštenosti in pravičnosti posameznika. Posameznik je najlepši takrat, ko je prijazen do sočloveka in ima enak odnos do drugih živih bitij in stvari. Pomembno je tudi obnašanje do samega sebe, ker šele takrat znaš voščiti »dober dan«. Ne iz bonton, ampak iz srca. Razlika med bontonom in človekom je v tem, da se človek ne pusti dresirati, bonton pa je že samo po sebi dresura. Posameznik in njegovo zavedanje ne določa nobeno pravilo, ampak pravičnost, spoštovanje, pamet pri presojanju, okus, ljubezen.  Vedenje temelji na delovanju naše duše in srca!

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*