Prvomajske počitnice 2014 kot »ogrevanje« pred poletnimiPrvomajske počitnice so »počitniško« ogrevanje pred tistimi, »taglavnimi«, poletnimi počitnicami. Se podpišete pod trditev? In kakšen bo vaš letošnji prvomajski oddih? Kakšne fotografije bodo krasile vaše albume z napisi PRVOMAJSKE POČITNICE 2014? Morda take, s poležavanja ob termalnih bazenih? Boste ovekovečili romantične sprehode ob morju ali pa adrenalinske podvige v hribih? Ali pa se boste zadovoljno smejali obkroženi s svetovnimi znamenitostmi?

Prvomajske počitnice so "ogrevanje" za poletni oddih.
Prvomajske počitnice so “ogrevanje” za poletni oddih.

 

Tudi počitek na domačem vrtu

Nekateri bodo svoj prvomajski oddih preživeli doma, na svojem vrtu, na prijetnih spomladanskih sprehodih in sproščenih piknik druženjih s prijatelji. Tisti, ki se boste odločili prvomajske počitnice preživeti na različnih turističnih destinacijah, boste lahko izbirali med pestro počitniško ponudbo turističnih agencij.

Prvomajske počitnice 2014 – potepanja po prestolnicah

Del ponudbe turističnih agencij so tudi potepanja po evropskih in svetovnih prestolnicah. V slikovitih turističnih katalogih se pod naslovi Prvomajske počitnice 2014 iskrijo in vabijo fotografije markantnih kotičkov iz različnih prestolnic.

Za ljubitelje evropske kulture so zelo privlačna potepanja po Pragi, Varšavi, Parizu, Budimpešti, Rimu … Za tako obliko oddiha se odločajo posamezniki, ki cenijo kulturnozgodovinsko dediščino Evrope in uživajo v duhu preteklosti, ki se vije skozi moderne prestolnice (občudovanje zlatih jabolk na praških stolpih, sprehod čez Karlov most, pohajanje po bregovih zasanjane Vltave, obisk rimskega Koloseja in Konstantinovega slavoloka, sprehod skozi trg Navona z Vodnjakom štirih rek, sprehod ob Seni, obisk Louvera in Elizejskih poljan …).

Povpraševanja za tovrstna počitnikovanja, ki se običajno izvajajo v obliki nekajdnevnih avtobusnih izletov, se iz leta v leto povečujejo (zlasti v času prvomajskih počitnic).

Vse bolj priljubljeni pa so tudi bolj “eksotični” prvomajski obiski Tajske, Kitajske, Floride, Dubaja, Kube, Mehike …

Pomladni oddih ob morju (in ugodni aranžmaji)

To je priljubljena izbira tistih, ki uživajo ob spomladanskih sprehodih ob obali, spa razvajanjih v hotelih, obmorskih kolesarjenjih ter mediteranskih kulinaričnih specialitetah.

Ponudba aranžmajev za spomladanske termine ob morju je zadnja leta precej ugodna. Dodatno ugodnost prvomajskih počitnic nudijo tudi privlačne last minute ponudbe in paketi za družine, kjer en ali dva otroka bivata brezplačno.

Tisti, ki boste izbrali tako obliko pomladanskega počitnikovanja, boste v album pod Prvomajske počitnice 2014 pripenjali fotografije večernih zahodov ob morju, utrinke z razigranih otroških animacij, obeležili pa boste verjetno tudi izvirno dekorirane mediteranske specialitete.

Kaj pa prvomajske počitnice 2014 na križarki?

Turistične agencije beležijo tudi porast povpraševanj pri križarjenjih – zlasti po sredozemskih križarjenjih. Cene križarjenj so vedno bolj dostopne (še posebej v pomladanskem času, obdobju prvomajskih počitnic)  in se iz leta v leto oddaljujejo od pregovorno drage oblike počitnikovanja. Tudi ponudbe in aktivnosti na križarkah se prilagajajo potrebam vedno bolj aktivnosti željnim  turistom.

Priložnost za ukvarjanje s sabo

Vsi tisti, ki se letos ne boste predali aktivnemu turističnemu prvomajskemu počitnikovanju, lahko proste dni izkoristite za ukvarjanje s sabo. Predlagamo, da si vzamete čas za sproščujoče spomladanske sprehode v naravi, meditacijo in umirjanje, obisk prijateljev in staršev (če živijo stran od vas), da preberete dobro knjigo, se predate sanjarjenju ali oblikovanju različnih življenjskih načrtov in se naspite »do sitega« ter se nasmejite.

Naj vašo knjigo vtisov, ki jo hranite v svojih srcih in dušah, z naslovom Prvomajske počitnice 2014, krasijo utrinki brezskrbnih, neprecenljivih trenutkov z dragimi, igrivi smeh vaših otrok in hvaležen stisk roke ostarele ali osamljene osebe.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*